X

Lidia Stăniloae, fiica Părintelui profesor Dumitru Stăniloae, a trecut la Domnul, în această dimineață la ora 7:40

de null

LIDIA STANILOAE este fiica a parintelui profesor Dumitru Staniloae.  S-a nascut la 8 octombrie 1933 in Sibiu. Intre 1951 si 1955 urmeaza cursurile Facultatii de Fizica – Sectia Fizica Atomica a Universitatii din Bucuresti, fiind eleva academicianului profesor dr. Horia Hulubei. Lucrarea sa de diploma este prima lucrare din Romania, despre teoria fisiunii nucleare. Pana in 1958 lucreaza in cadrul Facultatii de Fizica si in calitate de cercetator la IFA. La arestarea tatalui sau in 1958, este data afara. Se casatoreste in 1958 si are un fiu, Dumitru Horia Ionescu. Din 1961 este profesor de fizica la Grupul Scolar de Chimie Alimentara din Bucuresti.

Isi incepe cariera literară in 1970, publicand volumele de poezii Versuri, Muntii si Locul unde astepti. Traduce din limba germana Insemnarile lui Malte Laurids Brigge, de Rilke, si un volum de versuri al poetei germane Hilde Domin. In 1984 emigreză impreuna cu fiul sau in Germania, lucrand in cadrul Universitatii din Freiburg. Publica in 1991 volumul Raiul inocentilor la Editura Cartea Romaneasca, iar in anul 2000 lucrarea Lumina faptei din lumina cuvantului, la Editura Humanitas. In 2006 apare, in limba germana, romanul istoric Zahringerblutt, avand ca tema infiintarea orasului Freiburg la 1120, lucrare care se bucura de mare interes in Germania. In paralel, are o activitate intensa de conferentiar in tarile occidentale: Germania, Franta, Belgia s.a.

Avea vârsta de 83 ani. Slujba înmormântării va avea loc miercuri, 22 februarie 2017, la Mănăstirea Cernica, la ora 12:00.

Dumnezeu să o ierte și să o odihnească cu Drepții!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Azi dimineata pe la 8.30 ma gandeam oare ce varsta ar avea fiica Pr.Staniloae……….si.mi ziceam:A!Nu cred ca ar fi prea in varsta!Iata ca acum aflu ca s-a dus la Domnul!D-zeu sa o aseze la loc bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button