X

Cum arata Transilvania pe Google Maps

Tinutul Secuiesc este prezent in Google Maps!, Foto: Captura Google Maps
Tinutul Secuiesc este prezent in Google Maps! La o simpla cautare pe motorul de cautare Google a expresiilor „romania transilvania map” sau „romania trasylvania map” internautii romani au fost consternati sa constate ca harta Transilvaniei este delimitata din teritoriul Romaniei fiind reprezentata prin culoarea albastra, iar in interiorul acesteia este reprezentat si asa zisul „Tinut secuiesc” prin culoarea rosie. Mai mult, regiunea in care acum se afla judetele Covasna, Harghita si Mures este denumita Szekely Hungarian Region (n.r. Regiunea Secuiasca a Ungariei!?), avand atasata si urmatoarea descriere: ” Aceasta regiune formata din trei judete este adesea numita Tinutul Secuiesc. Majoritatea minoritatii etnice a secuilor unguri (?) se gaseste in aceasta regiune. Multi membri ai minoritatii etnice a ceangailor unguri poate fi gasita de asemenea in aceasta regiune – in munti catre est, si in apropierea orasului Brasov”.
Este cel putin ciudat din partea celor de la Google sa prezinte in acest fel harta Romaniei, in care atat provincia Transilvaniei cat si asa zisul Tinut Secuiesc sunt prezentate fix in maniera promovata adeseori de catre gruparile iredentiste maghiare.

Categorii
InterneIredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Am cautat imediat ce am citit articolul, la mine in google maps. Nu a aparut nimic din ce prezentati voi. Am schimbat cautarea cu termenii in engleza, cum apar la voi in poza. Gogle mi-a raspuns ca nu gaseste nici Tinutul secuiesc, nici Szekly…etc.
    Va rog sa dati alte detalii de cautare pentru a obtine acelasi rezultat ca voi.
    In subsidiar, va suspectez de instigare etnica, daca nu sunteti finantati chiar de extremisti unguri sau rusi.
    As fi placut impresionat daca va catadixi cineva sa-mi raspunda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!