X

SUA acuză Rusia că a lansat rachete de croazieră şi îi cer să se retragă din Crimeea

Image result for SUA acuză Rusia că a lansat rachete de croazieră şi îi cer să se retragă din Crimeea

Statele Unite afirmă că Rusia a lansat rachete de croazieră care încalcă un tratat dintre cele două state. Informaţia este dată pe surse de presa americană, dar are loc în contextul în care lângă coasta de est americană a fost văzută o navă-spion rusă. Iar avioane de luptă ruseşti au trecut periculos de aproape de un distrugător american în Marea Neagră.

Pentagonul afirmă că, în trei incidente separate, aparate de luptă Suhoi Su-24 şi un Iliuşin Il 38, aeronavă de supraveghere şi antisubmarin, au fost implicate în incidente cu distrugătorul Porter, în Marea Neagră. Avioanele au trecut fie prea aproape, fie cu viteză prea mare pe lângă nava americană. USS Porter a vizitat şi portul Constanţa.

Moscova a negat ferm orice fel de incident.

Însă tensiunile nu se opresc aici: presa americană afirmă, citând oficiali sub acoperirea anonimatului, că Rusia a lansat rachete intercontinentale care încalcă tratatul de neproliferare semnat în 1987 cu SUA.

Arsenal militar american în România. Comandantul Batalionului 1 „Vulturii luptători”: „Orice s-ar întâmpla, suntem gata să răspundem

Şi tot pe surse, jurnaliştii spun că o navă-spion rusească patrulează la 100 de km de coasta de est a Statelor Unite. Şi în tot acest context, de la Casa Albă vine o declaraţie surpriză.

Preşedintele Trump a spus foarte clar că se aşteaptă de la administraţia rusă să reducă violenţele din Ucraina şi să înapoieze Crimeea. În aceleşi timp, preşedintele se aşteaptă şi vrea să se înţeleagă cu Rusia – spre deosebire de administraţiile precedente, ca să putem rezolva împreună multe probleme ale lumii, cum sunt ameninţarea „Stat Islamic” şi terorismul, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

Este prima declaraţie în care noua administraţia americană îi cere Rusiei retragerea din Crimeea, în condiţiile în care până acum, Donald Trump nu l-a criticat niciodată pe Vladmir Putin – nici când era candidat, nici după învestitură. Mai mult, are loc în contextul în care consilierul pe securitate naţională al preşedintelui Trump şi-a dat demisia, în mijlocul unui uriaş scandal care vizează presupusa lui apropierea de Kremlin.

„Rusia consideră România „o amenințare clară” și un avanpost al NATO”.

 

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Al III-lea război mondialExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. Si rusia poate acuza SUA ca a incalcat tratatul si promisiunea facuta in anii 90 ca nu se vor extinde in est cu NAto lor 😀 americani vor cadea inaintea rusilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.