X

SUA acuză Rusia că a lansat rachete de croazieră şi îi cer să se retragă din Crimeea

de null

Image result for SUA acuză Rusia că a lansat rachete de croazieră şi îi cer să se retragă din Crimeea

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Statele Unite afirmă că Rusia a lansat rachete de croazieră care încalcă un tratat dintre cele două state. Informaţia este dată pe surse de presa americană, dar are loc în contextul în care lângă coasta de est americană a fost văzută o navă-spion rusă. Iar avioane de luptă ruseşti au trecut periculos de aproape de un distrugător american în Marea Neagră.

Pentagonul afirmă că, în trei incidente separate, aparate de luptă Suhoi Su-24 şi un Iliuşin Il 38, aeronavă de supraveghere şi antisubmarin, au fost implicate în incidente cu distrugătorul Porter, în Marea Neagră. Avioanele au trecut fie prea aproape, fie cu viteză prea mare pe lângă nava americană. USS Porter a vizitat şi portul Constanţa.

Moscova a negat ferm orice fel de incident.

Însă tensiunile nu se opresc aici: presa americană afirmă, citând oficiali sub acoperirea anonimatului, că Rusia a lansat rachete intercontinentale care încalcă tratatul de neproliferare semnat în 1987 cu SUA.

Arsenal militar american în România. Comandantul Batalionului 1 „Vulturii luptători”: “Orice s-ar întâmpla, suntem gata să răspundem

Şi tot pe surse, jurnaliştii spun că o navă-spion rusească patrulează la 100 de km de coasta de est a Statelor Unite. Şi în tot acest context, de la Casa Albă vine o declaraţie surpriză.

Preşedintele Trump a spus foarte clar că se aşteaptă de la administraţia rusă să reducă violenţele din Ucraina şi să înapoieze Crimeea. În aceleşi timp, preşedintele se aşteaptă şi vrea să se înţeleagă cu Rusia – spre deosebire de administraţiile precedente, ca să putem rezolva împreună multe probleme ale lumii, cum sunt ameninţarea “Stat Islamic” şi terorismul, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

Este prima declaraţie în care noua administraţia americană îi cere Rusiei retragerea din Crimeea, în condiţiile în care până acum, Donald Trump nu l-a criticat niciodată pe Vladmir Putin – nici când era candidat, nici după învestitură. Mai mult, are loc în contextul în care consilierul pe securitate naţională al preşedintelui Trump şi-a dat demisia, în mijlocul unui uriaş scandal care vizează presupusa lui apropierea de Kremlin.

“Rusia consideră România “o amenințare clară” și un avanpost al NATO”.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Si rusia poate acuza SUA ca a incalcat tratatul si promisiunea facuta in anii 90 ca nu se vor extinde in est cu NAto lor 😀 americani vor cadea inaintea rusilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button