X

SISTEMUL DE RECUNOASTERE FACIALA în aeroportul Charles de Gaulle din Paris, pe motiv de fluidizarea traficului si combaterea terorismului

de null
Foto: http://thecomingnewworldorder. blogspot.ro
Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, unul dintre cele mai mari aeroporturi europene, va avea un sistem de recunoaștere facială pentru pasagerii care provin din țări non-Schengen, cum este și Romania.
 Aeroportul Chales de Gaulle sau Roissy din Paris a fost tranzitat de 65,9 milioane de pasageri in 2016, ceea ce îl plasează pe locul 2 in Europa după Heathrow (Londra) și printre cele mai mari din lume. Astfel, pentru a simplifica procesul de control, va fi introdus un sistem de recunoaștere facială, mai ales că aeroportul este tranzitat zilnic de 180.000 de călători, din care 100.000 aduși de Air France.
 Aeroportul Charles de Gaulle va monta 45 de porți electronice care vor scana fotografia din pașaportul biometric și o vor compara cu chipul pasagerului surprins de o camera video. Introducerea acestei tehnologii face parte din planurile aeroportului de modernizare, micșorarea timpului petrecut de călători la controlul de securitate și pentru combaterea atentatelor teroriste.
 “În următorul an vom aveam 45 de echipamente de recunoaștere facială pentru a simplifica procesul de securitate la frontieră. Vom investi în jur de 20 de milioane de euro”, a menționat Augustin de Romanet, CEO-ul grupului Aeroports de Paris (ADP), care gestionează Aeroportul Charles de Gaulle din Paris. CEO-ul recunoaste ca timpul petrecut la controlul pasapoartelor a crescut “dramatic” anul trecut, fapt pentru care in iunie 2016 a testat pentru prima oara un sistem de recunoastere faciala care sa simplifice procesul de control la frontiera. “Sper ca in ianurie anul viitor vom experimenta recunoasterea faciala”, a adaugat Augustin de Romanet.
 Porțile electronice sunt capabile să recunoască fața umană chiar daca pasagerul are barbă sau perucă și sunt mult mai performante decat agenții de securitate, mai ales în depistarea potețialilor teroriști. Aceasta metodă de control ajută mai ales pasagerii care au un zbor de conexiune către destinație. Săptămâna trecută, Aeroportul Schipol din Amsterdam a anunțat că va testa un sistem de recunoaștere facială timp de trei luni. În Europa, scanarea feței este practicată din 2008 pe Aeroportul Heathrow din Londra și de anul trecut în Bruxelles, iar in lume porțile electronice există în Japonia și SUA.
sita
Foto: http://www.airport-technology.com/news/newssita-and-air-france-klm-install-self-service-kiosks-at-50-airports-4785022

Aeroportul Charles de Gaulle din Paris este unul dintre cele mai moderne aeroporturi din Europa, după ce în urmă cu trei ani au fost investite 580 de milioane de euro în infrastructură, spații de relaxare (lounge-uri), magazine, restaurante, baruri. Aceste zone sunt dedicate pasagerilor Air France care trebuie să petreacă ore întregi în aeroport până la urmatorul zbor, de obicei de lung curier. De altfel, Air France aduce 40 de milioane de pasageri anual pe Charles de Gaulle, ceea ce înseamnă mai mult de jumatate din numărul total de călători care tranziteaza cel mai mare aeroport din Paris.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button