X

Grecia apelează la banca lui Rothschild pentru a ieși din faliment

Familia Familia Rothschild stăpânește finanţele mondiale?

În ceea ce privește datoria Greciei, Atena a decis să apeleze la Rothschild, una dintre cele mai vechi companii financiare din lume, pentru a evita falimentul.

BUCUREŞTI, 14 feb — Sputnik. Autoritățile elene speră să finalizeze înţelegerea cu Rothschild înainte de discuțiile despre criza datoriilor cu miniştrii de finanţe din zona euro, la 20 februarie, informează RT.

Surse au declarat pentru RT că Rothschild este de așteptat să consilieze Atena în toate domeniile legate de datoriile sale, inclusiv în negocierile cu creditorii. Ei au adăugat că băncii îi va fi plătit un bonus atunci când Grecia își va recăpăta accesul la piețele datoriei globale.

Banca de investitii Rothschild a fost înfiinţată acum peste 200 de ani de Mayer Amschel Rothschild. În prezent, banca are mai mult de trei mii de angajați în 40 de țări.

Numirea lui Rothschild în calitate de consilier al datoriei suverane va necesita aprobarea ministerială. Rothschild va înlocui astfel banca de investiţii Lazard din SUA, care a lucrat pentru salvarea Greciei în 2012, și în prezent activează în calitate de consilier financiar al Ministerului grec al Energiei.

„Un consilier nu este angajat pentru a asigura o nouă restructurare a datoriei cu creditorii privați, acesta este angajat pentru a consilia cu privire la datoria oficială. Acesta va fi un loc de muncă dificil „, a declarat Mitu Gulati, profesor de drept la Universitatea Duke din Statele Unite, care este specializat în domeniu.

Atena și creditorii săi internaționali au căutat modalități de a încheia negocierile privind revizuirea actuală a pachetului de ajutor în valoare de 86 de miliarde de Euro. Programul de salvare a fost convenit în urmă cu doi ani și este al treilea din 2010.

Datoria Greciei este de 323 miliarde de euro, cea mai mare din zona euro. Conform agenției de gestionare a datoriei publice a țării, doar 36 miliarde euro din această sumă este deținută de investitorii privați care dețin obligațiuni grecești; restul este în mâinile creditorilor internaţionali, precum FMI și instituțiile europene.

La începutul acestei luni, FMI care a îndemnat pentru mai multă austeritate și a descris datoria Atenei ca nesustenabilă.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
ExterneBănci
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.