X

CAMPANIE UMANITARĂ: Să-l ajutăm pe fratele Costică să supraviețuiască

de null

În urma articolului publicat pe ziarul Lumina, se pare că nu prea a fost ajutat.  Ni s-a adresat și nouă, așa că vă prezentăm cazul lui Costică Tecu, cu rugămintea de a-l ajuta cât mai mulți, cât de puțin ar fi. Ne bazăm pe numărul mare de cititori și nădăjduim că îi vom fi de ajutor lui Costel. Să dăm dovadă de Dreaptă Credință și prin milostenie!  Vă mulțumim!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Din cauza unor malpraxisuri medicale repetate şi a unui stafilococ contractat în urma unei operaţii banale, Costică Tecu, un tânăr de 30 de ani din Galaţi, a ajuns într-o stare fizică degradată, invalid (locomotor) şi cu creierul parţial afectat. Diagnosticat cu meningită tuberculozică în ultimul stadiu, şansele lui de vindecare sunt minime. Costică are nevoie de ajutorul nostru material, ca să poată supravieţui în condiţii decente de trai.

Singurul sprijin moral şi financiar vine din partea vecinului său, Florin Pâslaru, care îl ocroteşte ca pe un frate. În momentele sale de luciditate, Costică spune că Florin l-a salvat de la moarte, pentru că s-a zbătut pentru el cât timp a fost spitalizat, a căutat cele mai bune soluţii medicale şi nu l-a lăsat să cadă în deznădejde după ce şi-a revenit şi a conştientizat că este neputincios.

„Costică a fost operat în martie, anul trecut. Din păcate, a luat de la spital un stafilococ care i-a înrăutăţit starea de sănătate. După ce i s-a făcut puncţie, a fost diagnosticat cu meningită tuberculozică în ultimul stadiu. Au urmat patru zile de comă pentru el. Când şi-a revenit, am cerut să fie transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. A fost mai binişor, cu toate că a stat imobilizat la pat trei luni. Momentan, are momente când judecă ca un om normal, dar are şi perioade când este rupt de realitate, pentru că medicii mi-au spus că are creierul înconjurat cu nişte punguţe de puroi”, spune Florin Pâslaru.

Bărbatul îşi motivează gestul de compasiune ca fiind o modalitate de a nu-şi uita fratele, care s-a stins în anul 2012, chiar în noaptea de revelion:

„Vreau să-l ajut pe Costică cum poate nu l-am ajutat pe fratele meu şi în felul acesta să-I dau Slavă lui Dumnezeu. De câţiva ani, ne leagă o prietenie frumoasă. Locuim uşă în uşă. Când era sănătos, Costică o ajuta pe fiica mea la teme. L-am apreciat, deoarece a fost un băiat muncitor, la locul lui, chiar dacă a crescut la casa de copii. A absolvit liceul şi înainte de a se îmbolnăvi s-a angajat câteva luni ca gestionar la o societate din oraş.”

Medicii sunt rezervaţi cu privire la vindecarea lui Costică, însă cu un tratament bine dozat şi corect administrat viaţa i se poate prelungi.

„El speră în recuperare. Şi eu îl fac să spere. Cât voi trăi şi Dumnezeu mă va ţine sănătos, voi lupta alături de el”, adaugă Florin Pâslaru.

Veniturile lui Costică Tecu sunt modeste. Beneficiază de un ajutor social modest de 340 de lei, bani din care îi este imposibil să-şi acopere cheltuielile lunare cu chiria (500 de lei), întreţinerea şi alimentaţia, fără a mai lua în calcul medicamentele. Fără vecinul Florin, Costică nu ar putea supravieţui.

„L-am cunoscut pe Costel când domnului Florin i-a fost imposibil să-i acopere costurile lunare de întreţinere şi de a-i achita o reţetă medicală, prilej cu care am scris despre situaţia dramatică a lui Costel pe pagina mea de facebook şi imediat oamenii i-au sărit în ajutor”, vorbeşte Cristian Cutov, un prieten al lui Costică Tecu.

Persoanele care doresc să-l ajute financiar pe Costică au la dispoziţie contul bancar: RO 55 RZBR 0000 0600 1901 3052, deschis la Raiffeisen, pe numele Costică Tecu. De asemenea, îl pot contacta la numărul de telefon: 0756 485 959.

Mai jos este mesajul cu care ni s-a adresat fratele Costică:

Va rog din suflet dacă puteți și dumneavoastră să contribuiți cat de puțin trebuie să mă duc la o clinica privata in Italia, aștept un răspuns de la dumneavoastră mă iertați pentru insistenta mea este foarte greu cu pensia mea de handicap de 340 Ron lunar. 
Cat de puțin trebuie sa mă duc la o clinica privata in Italia.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

 1. Am donat 3 dolari prin Paypal pentru Costica Tecu, consecinta malpraxis.
  II doresc multa sanatate.

  Confirmation number: 4X366302WT120232B
  Va rog sa redirectionati suma catre dansul.

  O zi buna

  1. @ Cristina,

   Starea lui Costica e foarte grea, e pe cale de a ramane pe strazi (in acest caz va muri), in 2 zile il va scoate afara din casa propietarul , pentru neplata chiriei.

   Mantuire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button