X

Părinți athoniți ruși, printre care și părintele Rafail Berestov, dau ANATEMA ecumenismul și pseudo-sinodul din Creta

de null

https://www. youtube.com/watch?v=9Pm9a2bYHvQ

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parintii athoniti rusi 10 februarie 2017

Parintele Rafail: Binecuvantat este Dumnenzeul nostru totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie.

Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi. (de 3 ori)

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.

Doamne miluieste. (de 3 ori)

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Tatal nostru, Carele esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresealele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pre noi in ispita, ci ne izbaveste de cel viclean.

Ca a Ta este imparatia si puterea si slava, a Tatalui, si a Fiului, si a Sfantului Duh. Acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Tu ai vorbit prin preacurată gura Ta: Amin vă zic vouă, dacă doi dintre voi se sfătuiesc pe pământ pentru orice lucru şi îl vor cere, pe acela îl vor avea de la Tatăl Meu, Cel Care este în Ceruri; acolo unde vor fi adunaţi doi sau trei întru numele Meu, acolo voi fi şi Eu. Neschimbate sunt Cuvintele Tale, Doamne, milostivirea Ta e fără de seamăn, la fel şi iubirea Ta de oameni. Pentru aceasta ne rugăm Ţie: dă-ne nouă robilor Tăi, cei ce s-au învoit să se roage Ţie:

Tatal nostru, Care esti in cerurui, sfinteasca-se numele Tau – in Rusia,

vie imparatia Ta – in Rusia,

faca-se voia Ta – in Rusia

5.40

Aici, în Creta, s-au adunat călugări de la Muntele Athos de diferite naţionalităţi: rusă, ucraineni, greci, sârbi, şi toate popoarele frăţeşti. Şi noi dăm minciuno-sinodului Cretan, pan-ereziei ecumenice şi documentelor eretice anatema!

6.14
Minciuno-episcopilor, ereticilor ecumenişti Bartolomeu, Chiril, Ilarion şi celor care urmează doctrinei lor celei de suflet peritoare a ecumenismului anatema!

6.31
Celor care atacă Biserica lui Hristos, învăţând că ea a fost împărţită în ramuri, care se disting prin doctrina şi viaţa lor, că Biserica nu este cu adevărat vizibilă şi că din schisme, erezii şi necredinţă se uneşte într-un singur trup, şi celor care nu deosebesc preoţia cea adevărată şi Tainele Bisericii de cele eretice, ci învaţă că Botezul şi Euharistia ereticilor sunt suficiente pentru mântuire, şi celor care au comuniune cu aceşti eretici sau conlucrează cu ei, sau apără erezia lor cea nouă a ecumenismului, care [erezia] îşi imaginează că dragostea lor frăţească este unitatea creştinilor, anatema!

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Din păcate, este o mărturisire parțial ortodoxă:

    – își manifestă credința într-un țar inexistent căruia îi cîntă „la mulți ani” (în Rusia existînd o întreagă mișcare de acest gen)
    – dau anatemei documentele și nr. 666 (practică străină Ortodoxiei)
    – dau anatemei doar ecumenismul, de parcă aceasta ar fi singura erezie stăpînitoare în vremurile noastre
    – grupul respectiv și-a schimbat de n ori poziția față de erezie și pomenirea patriarhului, iar argumentele lor nu sînt întotdeauna patristice
    – se promovează intens pe net (în special youtube) un cult al „starețului Rafael Berestov”, cu acceptul conștient al acestuia și participarea ucenicilor săi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button