Intravilanul orașului Târgu Neamț se extinde. Din ce în ce mai multe terenuri cândva exploatate agricol sunt acum folosite de moștenitori/cumpărători pentru construirea unor locuințe sau dezvoltarea unor afaceri. Așa se face că mai mulți cetățeni au solicitat Primăriei autorizații de construcție pe străzi care nu au denumire.
Situația creată a determinat administrația publică locală să aloce denumire mai multor străzi care până nu demult erau drumuri de exploatare.
Este și cazul drumului DE442, cu o lungime de 1356,55 m, stradă care va purta de acum înainte numele părintelui Justin Pârvu, potrivit unei hotărâri luate marți, 31 ianuarie, de Consiliul Local al orașului Târgu Neamț.
Pr. Justin Pârvu s-a născut în anul 1919 în satul Petru Vodă, judeţul Neamţ. A trecut prin calvarul temniţelor comuniste timp de 16 ani, pentru vina de a mărturisi cu demnitate în plin regim totalitarist comunist, valorile naţionale şi creştin ortodoxe, cărora şi- a închinat şi jertfit întraga viaţă.
După eliberare, ajunge să slujească în mai multe mănăstiri: Secu 1967 – 1975, Bistriţa 1975 – 1990. În toamna anului 1991 a întemeiat Schitul Petru Vodă. În 1994 Sinodul BOR a dispus schimbarea statutului schitului în cel de mănăstire, cu gramul Sfinţilor Mihaul şi Gavril. Din 1999 a început editarea de carte şi construirea unui schit de maici pe locul actualei Mănăstiri Paltin. În anul 2007 la Mănăstirea Paltin a început construcţia unui spital – azil care a fost gata şi a intrat în funcţie un an mai târziu.
Părintele Iustin Pârvu a continuat până în ultima clopă a vieţii lupta pentru credinţă şi adevăr prin învăţăturile sale, în care caută să facă cunoscută jertfa unei generaţii.