X

UE ia măsuri politice și financiare contra blocării de către Donald Trump a fondurilor pro-avort

de null

Belgia, Danemarca, Olanda şi Suedia vor coprezida reuniunea de la 2 martie de la Bruxelles, a anunțat joi ministrul suedez pentru dezvoltare internaţională, Isabella Lovin, citată de Agerpres.

Aceasta a declarat:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Vom mobiliza susţinere politică şi financiară şi vom arăta că există o contraforţă la tendinţele îngrijorătoare pe care constatăm în SUA şi în alte părţi ale lumii”.

Reprezentanţi din circa 50 de ţări şi ai mai multor organizaţii care oferă informaţii şi consiliere cu privire la avort şi sănătatea reproductivă au fost invitaţi la conferinţa cu tema „Ea decide”.

Unul din obiectivele acesteia este a strânge fonduri pentru organizaţiile afectate de probleme financiare în urma deciziei lui Trump, prin care sunt interzise finanțările din fonduri federale pnetru organizațiile care oferă servicii legate de avort. Guvernul olandez s-a angajat deja să pună la dispoziţie suma de 10 milioane de euro.

Ordinul executiv semnat la 23 ianuarie de Donald Trump sistează finanţarea din fonduri federale ale SUA a ONG-urilor internaţionale care oferă servicii legate de avort, inclusiv consiliere şi recomandări către entităţi care îl practică.

Avorturile în condiţii nesigure sunt una din principalele cauze ale mortalităţii materne. Militanţii pentru sănătatea publică din întreaga lume au avertizat că ordinul lui Trump va avea consecinţe grave.

Restricţiile cu privire la avort au fost adoptate pentru prima dată în timpul preşedintelui republican Ronald Reagan, în 1984, după care au fost anulate de democratul Bill Clinton. Ele au fost aplicate din nou de republicanul George W. Bush şi anulate ulterior de democratul Barack Obama.

Patru ţări europene vor organiza o reuniune internaţională cu scopul de a contracara blocarea de către Trump a finanţării organizaţiilor care oferă servicii legate de avort.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button