X

Merkel schimbă tactică: plan pentru expulzări

de null


Germania, care a primit peste un milion de migranți începând din 2015, vrea să accelereze expulzările solicitanților de azil respinși, printr-o serie de măsuri aflate în discuție joi, pe fondul controversei privind retrimiterea de migranți spre Afganistan. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cancelarul federal Angela Merkel, criticată chiar și în tabăra sa pentru că a deschis frontierele țării pentru mai mult de un milion de solicitanți de azil în 2015 și 2016, urmează să discute joi seara cu reprezentanți ai landurilor despre un plan ce prevede 16 măsuri și menit să crească numărul de expulzări.

Ministrul de interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a pledat joi dimineața pentru “eforturi comune” ale statului federal și ale landurilor, acestea din urmă având competențe în materie de expulzări.

“Trebuie să facem mai mult pentru a-i conduce (pe migranți) la frontieră și pentru expulzări, pentru că numărul solicitanților de azil respinși crește”, a insistat el la televiziunea germană, dând asigurări că numărul solicitanților autorizați să rămână în Germania crește de asemenea.

Printre măsuri se numără înființarea unui “centru de expulzări” care să permită coordonarea acțiunii statului federal cu cele ale landurilor. Noi stimulări financiare menite să-i încurajeze pe migranți să se întoarcă benevol în țările de origine sunt de asemenea prevăzute.

Presat să acționeze de o opinie publică extrem de îngrijorată de sosirea acestor refugiați și de consolidarea electorală a unui partid populist de dreapta, guvernul german vrea totodată să sporească presiunea asupra țărilor care nu se grăbesc să-și preia cetățenii, relatează Agerpres.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button