X

TRUPE MILITARE americane în România: Aproape 500 de militari cu tancuri M1 Abrams şi vehicule blindate M2 Bradley

de null

UPDATE:  Militarii americani din Batalionul 1 ‘Fighting Eagles’ își dislocă tancurile la Baza Mihail Kogălniceanu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cei 500 de militari ai Batalionului 1 ‘Fighting Eagles’ (‘Vulturii luptători’), din cadrul Brigăzii a 3 Blindate Regimentul 8 Infanterie a Armatei SUA, au început marți dimineață descărcarea a 15 tancuri M1 Abrams și două vehicule de tractare, sosite în Baza aeriană Mihail Kogălniceanu pe calea ferată, în cadrul unei operațiunii de dislocare a echipamentelor pentru o serie de exerciții ce vor avea loc în Poligonul de la Smârdan, în următoarele nouă luni. 

Prezent la rampa feroviară de descărcare a echipamentelor, unde în cursul nopții de luni sosise garnitura de tren cu carele de luptă blindate și mașinile auxiliare, lt. col Jason Sabat, comandantul ‘Vulturilor luptători’ a declarat că tancurile M1 Abrams, cântărind fiecare câte 60 de tone, au traversat Oceanul Atlantic, la bordul unor nave de transport specializate, după ce au părăsit baza permanentă Fort Carson, din Colorado, în noiembrie. După ce au fost descărcate în Germania, coloana de mașini a pornit la drum pe calea ferată, către Polonia și în final Bulgaria.

Exercițiul la care vor participa efectivele militare americane va fi desfășurat alături de subunități de tancuri și infanterie mecanizată aparținând Batalionului 284 Tancuri “Cuza Vodă” și Batalionului 300 Infanterie Mecanizată “Sfântul Andrei”, din structura Forțelor Terestre Române. Exercițiul va avea loc începând cu 15 martie, în Poligonul Smârdan, fiind parte a angajamentului SUA privind asigurarea securității flancului estic al NATO, din cadrul Operațiunii Atlantic Resolve.

“Batalionul 1 ‘Vulturii luptători’ va staționa la țărmul Mării Negre, în România, timp de nouă luni după care vor fi înlocuiți de o altă unitate combatantă, care va fi dislocată aici cu propriile echipamente militare, iar noi vom încărca totul în vagoane și vom părăsi Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu”, a declarat ofițerul american.

În perioada următoare, la Mihail Kogăniceanu, vor mai sosi, tot pe calea ferată, mașini de luptă pentru infanterie M2 Bradley și obuziere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin.

Militari din Forţele terestre ale SUA dislocate în Europa au plecat luni, 6 februarie, împreună cu tehnica militară din dotare, din Polonia către Baza Aeriană “Mihail Kogălniceanu”, anunţă Ministerul Apărării. Cei aproximativ 500 de militari americani fac parte din Batalionul 1 “Fighting Eagles” şi au în dotare tancuri M1 Abrams, vehicule de luptă M2 Bradley şi mortiere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin.

“Aceştia vor efectua exerciţii de tragere întrunite cu muniţie de luptă la nivel de pluton şi companie în Centrul secundar de instruire pentru luptă Smârdan şi vor participa la exerciţiile multinaţionale planificate să aibă loc în cursul acestui an, alături de militari din subunităţi de tancuri şi infanterie mecanizată din Forţele Terestre Române aparţinând Batalionului 284 Tancuri “Cuza Vodă” şi Batalionului 300 Infanterie Mecanizată”, transmite MApN.

Unitatea de luptă americană ce va sosi în România face parte din Brigada 3 Blindate care a dislocat în jur de 3.500 de soldaţi şi 2.800 de piese de tehnică militară de la Fort Carson, statul Colorado, în Bremerhaven, Germania, la începutul lunii ianuarie. “Această unitate va staţiona în România pentru o perioadă de nouă luni, după care va fi înlocuită de o altă unitate de luptă, astfel asigurându-se o prezenţă consistentă, bazată pe rotaţie continuă, în Europa”, transmite MApN.

Pe pagina de Facebook al unităţii americane au şi fost publicate imagini cu tancurile şi vehiculele de luptă fiind pregătite pentru transportul pe cale ferată din Polonia în România. Pe Youtube a fost publicat un scurt video şi cu primii soldaţi care au şi ajuns deja în România.

https://www.youtube.com/watch?v=LI3LipKorr0

Câţi soldaţi a deplasat NATO de-a lungul frontierelor cu Rusia

2500 unităţi de tehnică militară şi câteva mii de soldaţi NATO au fost desfăşuraţi pe teritoriul a şase state europene: în Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, Bulgaria şi România. Cea mai mare concentrare de trupe în zona de influenţă a Moscovei de la încheierea războiului rece transformă estul Europei într-una dintre cele mai militarizate regiuni ale lumii.

Statele Baltice, Polonia, România şi Bulgaria găzduiesc pe teritoriul lor soldaţi din toate cele 28 de ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice. Peste 7.000 de militari au fost dislocaţi de-a lungul graniţelor cu Rusia.

Cea mai numeroasă prezenţă militară se află în Polonia, unde staţionează 4000 de soldaţi, alţi 1200 aflându-se în Letonia şi Lituania, scrie cotidianul britanic The Independent.

Tancuri şi tehnică blindată grea, maşini de luptă Bradley şi Paladin, precum şi avioane britanice de atac Typhoon vor fi desfăşurate în această vară în România, în cadrul unei misiuni de patrulare a NATO.

Moscova afirmă că această comasare de trupe este cea mai importantă după cel de-al doilea Război mondial. Este adevărat că o astfel de operaţiune ar fi fost imposibilă fără o creştere a cheltuielilor pentru apărare. Astfel, dacă în 2005, Estonia, Letonia şi Lituania au alocat în acest scop fonduri totale de 900 de milioane de dolari, până în 2019, această cifră va depăşi două miliarde.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button