X

Turcia şi Grecia: Noi tensiuni în Marea Egee

de null
Forţe navale greceşti în Marea Roşie Foto: EPA

Marea Egee a redevenit un teatru al disputelor dintre Turcia şi Grecia, cele două ţări fiind la un pas de confruntare navală în jurul insulelor greceşti Imia (Kardak în limba turcă). 
Incidentul a venit după ce o navă lansatoare de rachete şi alte două ambarcaţiuni ale forţelor marinei turce au intrat în apele teritoriale greceşti, navigând în jurul micuţelor insule care se află la o distanţă de doar cinci kilometri de localitatea Bodrum din Turcia. În scurt timp, marina elenă a trimis forţele sale în estul Mării Egee, forţându-i pe turci să părăsească apele Greciei după doar şapte minute, urmând apoi un dialog extrem de dur între Atena şi Ankara.
Pe 1 februarie 2017, Panos Kammenos, ministrul grec al Apărării acuza agresivitatea turcă în regiune, asemenea unor cowboy, evidenţiind cele 138 de încălcări ale spaţiului aerian din zona insulelor de către aviaţia turcă.
Imia a fost cedată Greciei de către Italia la sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial, însă Turcia a revendicat la rândul său apartenenţa acestor insule.
[…]

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Sa ne aducem aminte ce a spus Părintele Paisie Aghioritul, când Turcia va încerca să atace Grecia, Rusia ii va nimici pe turci, iar Turcia se va împărți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button