X

Fără precedent: “MITINGUL COPIILOR” – Mii de copii în Piața Victoriei, împreună cu părinții lor

de null

Peste 500 de părinţi şi copii cu steaguri, vuvuzele, pancarte şi jucării au venit sâmbătă, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de ordonanţa de urgenţă prin care sunt modificare codurile penale.  Copiii desenează pe pancarte şi scriu, cu ajutorul părinţilor, mesaje, precum: “Hoţii trebuie să plătească”, “Vrem să învăţăm ce e corect. Învăţaţi-ne voi” şi “Vreau să trăiesc în România”.

Părinţii le fac fotografii şi îi îndeamnă să contribuie la desenarea pancartelor. “Hai, desenează ce vrei tu!”, i-a spus un tată fiului său în vârstă de patru ani.
Foto: Ana Aniţoiu / News.ro
Foto: Ana Aniţoiu / News.ro
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

“Am venit la protest să le arătăm că ne pasă de copiii noştri. Trebuie să vadă şi ei feţele astea inocente pe care vor sa le chinuie mai târziu”, a spus o mama, arătând că se gândeşte să emigreze, soţul ei fiind bulgar.

Foto: Ana Aniţoiu / News.ro
Foto: Ana Aniţoiu / News.ro

Tatăl unei fetiţe de doi ani şi a unui bebeluş de câteva luni, care doarme într-un cărucior, a spus că evenimentul anunţat pe Facebook este mai degrabă o oportunitate pentru părinţi.

“Am venit cu copiii să socializeze cu alţi copii, iar noi să ne facem cunoscut punctul de vedere. Altfel am fi blocaţi în casă cu ei”, a spus bărbatul, care a precizat că el solicită în primul rând anularea ordonanţelor şi că este sigur că intenţia Guvernului PSD de a creşte salariile a fost doar o promisiune de campanie.

Foto: Ana Aniţoiu / News.ro
Foto: Ana Aniţoiu / News.ro

Primii părinţi-protestatari au ajuns în Piaţa Victoriei în jurul orei 10.00, cu un tricolor înfăşurat pe mână. Cei doi au spus că i-au explicat copilului pentru ce ies în stradă şi că vor să îl înveţe ce înseamnă spiritul civic.

Foto: Ana Aniţoiu / News.ro
Foto: Ana Aniţoiu / News.ro

În Piaţa Victoriei continuă să vină părinţi cu copii de toate vârstele, unii având doar câteva luni.

Foto: Ana Aniţoiu / News.ro
Foto: Ana Aniţoiu / News.ro

În zona de protest a venit şi o persoană care le oferă părinţilor şi copiilor dulciuri, covrigi şi portocale.

Protestele faţă de Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale continuă în weekend, când este aşteptat cel mai mare număr de participanţi.

Acţiunile de sâmbătă au început la ora 11.00, în Piaţa Victoriei, cu protestul părinţilor şi copiilor, care vor să plece într-un “marş al copiilor”, cu pancarte, baloane, steaguri şi bomboane. “Facem educaţie pentru democraţie” este apelul la manifestaţie.

Atât sâmbătă, cât şi duminică, în Capitală sunt aşteptaţi oameni din toată ţara – “toate drumurile duc la Bucureşti”.

De la ora 13.00, oamenii sunt chemaţi la protest în Piaţa Victoriei, de unde la ora 16.00 ar urma să pornească în marş spre Parlament, pentru a face un lanţ uman în jurul clădirii.

Duminică, la “cel mai mare protest împotriva ordonanţelor de urgenţă”, aşa cum este numit pe pagina evenimentului, în faţa Guvernului sunt aşteptaţi manifestanţi din toată ţara, fiind programat ca la ora 20.00 atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe să fie intonat imnul de stat, iar o oră mai târziu “fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”. Până sâmbătă dimineaţă, aproape 40.000 de oameni îşi anunţaseră prezenţa la eveniment.

Conform mesajelor de pe paginile de Facebook ale evenimentelor pentru proteste, manifestanţii plănuiesc să împartă diverse flyere pentru promovarea protestelor din weekend şi să pună pancarte cu mesaje în geamuri, la propriile case.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Ce sa mai …oamenii au evoluat si nimeni nu-i poate opri din a dori sclavia externa a demonului.Sa aparam demoncreatia …vrem  m…ue…nu mai vrem frontiere…vrem sa muncim non stop,dar afara …tuu…in comunitate…E jale mare ,pai ce tatele astea care vin cu copii stiu de ele …n-am cuvinte….batman,spiderman,valentine’s day,holloween ,mos cracana sau craciun,..ziua mediului…a copacului… si DIVERSITATEA sa traiasca..eu cred ca vom fi primii si cei mai asculatatori CIPATI din lume…Daca scoti banii lichizi azi si bagi cititoare de cipuri ,facand in paralel publicitate la TELEVIZOR bineinteles , intr-un an ,toata lumea vrea cipuri …Eu cred ca poti sa le si vinzi la ZOMBII ASTIA cipurile .Mai faci si bani !!Se da toata lumea DEMONULUI ptr cativa bani.Astia nu sunt romani si nici oameni sunt oamenii-demon ,exact ca afara …tuuu.Doamne ajuta!!

  2. Copiii nu fac miting – asta este pro-GAY-sismul, stricarea/spurcarea copilariei; sigur ca-i lasa la indoctrinarea televizoarelor cand ei se joaca la calculator, le arunca o tableta sa isi distruga creierele cand parintii stau cu nasu-ntre Fese-Buci…Probabil ca asta este si proportia  dintre presupusii manifestanti – 100.000 si numarul de copii pe care-i pot creste, facuti chiar intamplator daca nu planificati astrologic printre nenumarate avorturi.1 copil la 2.000 de idioti, adica dintr-un cuplu realizat la 500 de perechi – de regula scaldate in desfranare. Extinctie naturala, asta e progresul lor – sinucidere “colectiva”…..Psihopatii si idiotii in libertate…Din fericire, chiar daca parintii sint cu probleme psihice, nu toti copii ii mostensc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button