X

SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE la… Ierusalim, cu toate religiile

de null

Zidurile Ierusalimului Valea Hinnom — aflate intr-o prăpastie ingustă, in pantă, care a fost cândva locul focul iadului biblic şi loc de cult si inchinare la idoli, rămâne si astăzi epicentrul de Est şi Vest, evrei şi arabi şi toată starea de tensiune a modernului Israel — sunt semne proeminente de inospitalitate inscrise in piatră. Dar acum, la Centrul verde din vale, veţi găsi, de asemenea, un punct întâlnire unde evrei și arabi vor lua picnicul împreună, ciobanii șerpuiesc cu turmele lor, iar cupluri tinere se ghemuisc la soare.

În această săptămână, este de asemenea un loc de miracol in Ierusalim: o casă comună de rugăciune, numită „Amin – O casă de rugăciune pentru toţi credincioşii,” pentru evrei, creștini și musulmani. Împreună. Toti o dată.

Luni, spaţiul de rugăciune, situat în interiorul Louis and Tillie Alpert Youth Music Center, și-a deschis usile pentru o meditaţie asupra ideei de „unitate” fiecărei religii, imbinate cu muzica festivă şi citirea comună a Scripturilor. In jur de 70 de credinciosi citesc împreună într-o repetiţie în sala care a fost pregătită, de designerul israelian Tal Erez, cu sute de perdele albe mobile agăţate de tavan, fiecare inscripţionate cu cuvinte sfinte din Coran, Tora şi Biblia creştină.

traducere de aparatorul.md

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Iată unde se poate ajunge, dacă se relativizează Adevărul. Acei “creștini”, nu sunt ortodocși, doar catolici, deci nu prea au treabă cu Hristos, însă în mentalitatea oamenilor ei propagă ideea că așa e bine și frumos, așa ne exprimăm dragostea față de ceilalți și alte concepte greșite despre “adevărata dragoste care se bucură doar de Adevăr” (Părintele Arsenie Papacioc). S-or fi inspirat din exemplul ierarhilor ecumeniști de la noi? Sau au aceeași agendă și stăpân?

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE