http://www.youtube.com/watch?v=u-DY5-4iXs4
Flota Pacificului din Rusia va intra în posesia celei mai noi nave de luptă creată în ultimii ani, lăsând astfel să se vadă că programul de modernizare al forţelor armate iniţiat de Kremlin merge înainte.
Corveta din clasa Steregushchy stârneşte deja invidia multor ţări occidentale prin sistemul modern de rachete şi tehnologia antiradar introduse la bord, anunţă IB Times.
Oficiali din cadrul Marinei militare a Rusiei au anunţat că nava va fi aptă de a intra în serviciu de la jumătatea acestui an, fiind a cincea din clasa ei şi prima care intră în componenţa flotei din Pacific.
Fregata a fost botezată Sovereshenny (Invincibilă) şi în acest moment execută teste de luptă înainte de a fi deplasată spre porturile militare din estul Rusiei.
Pe nava de 105 metri lungime poate fi cazat un echipaj de 90-100 de persoane, gata oricând să manevreze armele care pot ţinti nave de suprafaţă, submarine, avioane şi ţinte de la ţărm.
Sistemele de la bord permit echipajului să ia la ţintă mai obiective simultan, pe lângă sistemul de rachete nava fiind dotată şi cu arme de calibru mare şi aruncătoare de grenade de mare putere.
Însă, sistemul antiradar gândit de inginerii ruşi este cel mai impresionant dispozitiv pentru potenţiali adversari ai Moscovei, acesta constând în acoperirea carenei de oţel cu o fibră de sticlă special concepută pentru a permite navei să înainteze fără a fi depistată.
Autonomia navei este de 4.000 de mile nautice sau 15 zile până la următoarea reîncărcare a rezervoarelor de combustibil.
În 2016, Moscova a anunţat că va suplimenta bugetul destinat modernizării forţelor armate din Rusia cu 6 miliarde de dolari, dup ace cu un an înainte s-a clasat pe locul al IV-lea în lumea în privinţa cheltuielilor pentru înarmare, cu 64 miluiarde dolari, după SUA (596 miliarde USD), China (215 miliarde) şi Arabia Saudită (87,2 miliarde).
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.