X

Oamenii bogati se pregatesc pentru SFARSITUL LUMII …

de null
Foto: http://static1. evz.ro/image-original-605-388/cache/2014-05/0-26ac1-c74dcf3f-orig_1-465×390.jpg

Unii dintre cei mai bogati oameni ai planetei se pregatesc foarte serios pentru sfarsitul lumii sau cel putin pentru sfarsitul civilizatiei si ordinii actuale. Si nu vorbim despre alarmisti excentrici, ci despre profesionisti din Silicon Valley sau New York, care au facut avere in domeniul tehnologiei si care sunt cat se poate de rationali.
Isi construiesc buncare, isi cumpara case in Noua Zeelanda, o destinatie foarte populara pentru cei care doresc sa se puna la adapost de o posibila calamitate, si, nu in ultimul rand, isi fac interventii chirurgicale pentru a-si asigura o mai mare independenta in cazul in care nu vor avea acces la resurse medicale, scrie The New Yorker, intr-un amplu articol.
De exemplu, Steve Huffman, cofondator si CEO al comunitatii online Reddit, si-a facut o operatie cu laser pentru corectarea vederii.
“Daca vine sfarsitul lumii, sau poate doar daca vom avea necazuri, va fi foarte greu sa faci rost de lentile de contact sau de ochelari. Fara ei, sunt terminat”, explica Huffman.
Printre alte pregatiri, Huffman si-a cumparat arme si munitie, precum si motociclete, pentru a nu ramane blocat in trafic in timpul unei eventuale evacuari.
Nu este singurul milionar din Silicon Valley preocupat de ideea de a supravietui unei posibile apocalipse.
Fostul manager de produse de la Facebook, Antonio Garcia Martinez, si-a cumparat pamant pe o insula din Pacific, unde si-a facut provizii de generatoare, panouri solare si munitie.

“Ai nevoie de multe lucruri pentru a rezista in cazul unei apocalipse. Cred ca oamenii care sunt conectati la parghiile prin care societatea functioneaza cu adevarat inteleg faptul ca patinam pe o gheata culturala foarte subtire chiar in acest moment”, spune fostul angajat al Facebook.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Oameni bogati cu preocupari similare au format grupuri private pe Facebook, unde fac schimb de informatii utile cu privire la masti de gaze, buncare si refugii sigure in fata efectelor schimbarilor climatice.
Yishan Wong, unul dintre primii angajati si Facebook, care a condus Reddit intre 2012 si 2014, si-a corectat si el vederea, din aceleasi motive ca Huffman.

“Multi oameni pur si simplu presupun ca nu se pot intampla evenimente neverosimile, insa oamenii tehnici tind sa vada lucrurile foarte matematic. Prepperii (cei care se pregatesc pentru o situatie de criza – n.red.) din domeniul tehnologiei nu cred neaparat ca va avea loc o calamitate. O vad ca pe un eveniment indepartat, insa unul cu efecte grave, asa ca, tinand cont de cat de multi bani au, este logic sa cheltuiasca o mica parte din avere pentru a se asigura”, este de parere Wong.

Mai mult de jumatate dintre miliardarii din Silicon Valley sunt pregatiti pentru o criza, fie ca au un buncar, fie ca si-au cumparat o casa intr-o zona mai sigura, estimeaza Reid Hoffman, cofondator LinkedIn.
Pregatirile pentru apocalipsa s-au transformat pentru multi intr-un hobby popular.

“Suntem cativa in Silicon Valley. Ne intalnim uneori si discutam despre planurile de rezerva pe care oamenii si le fac”, spune Tim Chang de la compania Mayfield Fund.
“Intotdeauna am pregatit un elicopter cu plinul facut langa casa si am un buncar subteran prevazut cu un sistem de filtrare a aerului”, spune un alt milionar american, fara sa-si divulge numele sau locul unde si-a construit ascunzatoarea.

La fel ca multi altii din anturajul sau, bogati si puternici, se pregateste in secret pentru supravietuire.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Stiu ei ceva, dar nu suficient. Si asta pentru ca sunt bogati comparativ cu plebea, insa la randul lor sunt precum paduchii in ochii papusarilor. Care papusari vor o lume mica stapanita de ei:

Care lume mica e prea mica si pentru fitosi, asa ca va fi una pentru elite si palmasi.

Pe de alta parte, e buna si asta cu pregatirile pentru supravietuire, insa sunt cu totul insuficente, caci Apocalipsa e cu altceva:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. “Cei care vor crede şi nădăjdui în Dumnezeu, vor vieţuiharic-suprafiresc şi vor trăi încă din această viaţă în lumea suprafirească,minunată, a lui Dumnezeu.”… Cei care au avut credinţă, au trăit în chip minunat,Dumnezeu purtând grijă de ei, întărindu-i, îmbrăcându-i, hrănindu-i şipotolindu-le setea. Creştiniiadevăraţi care vor să se mântuiască, vor trăi cu credinţă şi nădejde înDumnezeu, în simplitate, fără iscodire.Poate în aceleaşi locuri sau în altele, poate în aceleaşilocuinţe sau în altele mai smerite, poate se vor hrăni la fel ca acum sau maisimplu şi mai sănătos, poate vor avea aceleaşi slujbe sau altele, cum va rânduiDumnezeu pentru fiecare în parte ca să se mântuiască.De asemenea nu toţi ne vom muta la viaţa cea veşnică înacelaşi fel. Dumnezeu îi va alege pe cei care sunt vrednici ca să fiemucenici şi mărturisitori, alţii vor locui în oraşe şi se vor smeri şi vor fiacoperiţi şi păziţi de puterea Dumnezeiască, alţii vor locui în munţi şipăduri, după cum va rândui Dumnezeu, pentru mântuirea fiecăruia. … Cum vor putea trăi creştinii ortodocşi în vremurileantihristice, dacă nu vor face compromisuri antihristice, dacă nu vor putea săcumpere şi să vândă fără cipuire şi pecetluire?Soluţia este suprafirească: cu ajutorul lui Dumnezeu.Cu credinţă şi nădejde în Dumnezeu. Dumnezeu este Tatăl nostru, El a creat lumea văzută şinevăzută din nimic, numai cu Cuvântul, a jertfit pe Unicul Său Fiu pentrumântuirea noastră şi ne-a iertat prin Botez păcatele, făcându-ne fii ai luiDumnezeu după har (Ioan 1,12; 1 Ioan 3,1). El este Atotputernic şi poate să ne hrănescă din Cer şi dinpământ, sau poate să ne sature cu hrană mai puţină, cum va considera că estemai bine pentru mântuirea noastră.(Cuv. Paisie Aghioritul, Cu durere şi cu dragostepentru omul contemporan, Chilia Buna Vestire-Lacu, Sfântul Munte Athos,2000)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button