X

La ce vroiau să renunțe politicienii samsari: RECORD ISTORIC de producție la Cupru Min

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cupru Min Abrud, societatea care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României, a avut anul trecut cea mai mare producţie anuală de cupru din istorie, 7.800 de tone, iar veniturile nete ale salariaţilor au crescut pentru prima dată din 2013.

Cupru Min a avut anul trecut cea mai mare producţie anuală din istorie

Pentru societatea Cupru Min, 2016 a fost anul recordurilor, potrivit unui bilanţ publicat, marţi, pe pagina de Facebook a companiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”2016 a fost cel mai bun an din istorie, în care cifrele de producţie au atins cote fără precedent, într-un context economic nefavorabil! Dincolo de cifrele concrete, 2016 a readus încrederea în potenţialul societăţii noastre. Viziunea acţionarului, adică a statului roman, ţinteşte deschis spre dezvoltare, creştere solidă, conducere profesionistă, decizii transparente, satisfacţia angajaţilor şi bunăstarea comunităţii din Abrud”, scriu reprezentanţii societăţii.

Potrivit sursei citate, în 2016 s-a realizat cea mai mare producţie anuală de cupru din istorie.

”Iată recordurile din 2016: 7.800 tone – cea mai mare producţie anuală de cupru din istorie; 9.000 tone – cea mai mare cantitate de concentrat de cupru livrată într-o singură lună; 4.200 USD/t – începând cu acest preţ al cuprului, compania a devenit rentabilă; 600.000 euro – economii realizate în a doua jumătate anului, la ultimele două contracte semnate cu furnizori de echipamente, ca urmare a aplicării noii strategii de achiziţii!”, se arată în mesajul companiei.

Totodată, pentru prima dată în ultimii ani au crescut veniturile nete ale salariaţilor – de la 3.057 de lei în 2013, la 3.689 de lei în prezent –, au fost plătite toate datoriile înregistrate de companie şi au început achiziţiile majore în cadrul programului amplu de modernizare şi dezvoltare la cariera şi uzina de preparare.

”Consiliul de Administraţie, instalat în vara, a introdus un nou model de conducere a afacerii, bazat pe implicare nemijlocită, pe o relaţie continuă cu echipa executivă, pe evaluarea riguroasă a proceselor şi mizând pe competenţele autentice, dovedite, ale oamenilor”, potrivit sursei citate.

Cupru Min se află în subordinea Ministerului Economiei şi are circa 540 de angajaţi. Compania exploatează minereu de cupru din zăcământul Roşia Poieni, fiind cel mai mare producător de concentrat de cupru, cu aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button