X

Opt călugări din mănăstirea athonită Esfigmenu au fost condamnați la închisoare între 10 și 20 ani / IATĂ MOTIVUL

de null
Foto: http://www.johnsanidopoulos.com/
UPDATE

Tot pe blogul katanaxi  găsim pe 30 Ianuarie, o chemare la protest împotriva deciziei de condamnare a Părintelui Metodie la 20 de ani de închisoare.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Protestul este programat pentru Miercuri, 1 Februarie 2017, la ora 18:00, în faţa Ministerului de Externe, în centrul Atenei.

Un comunicat detaliat împotriva deciziei de condamnare a Părintelui Metodie a fost eliberat de reprezentantul celor 35 de asociaţii elenortodoxe [din Grecia], medicul director, chirurg Athanasios N. Papagheorghiu, profesor la Universitatea din Atena.

Din pricina cocktail-urilor Molotov, egumenul Mănăstirii Esfigmenu primește o pedeapsă de 20 de ani de închisoare

Opt călugări de la Mănăstirea Esfigmenu, una dintre cele douăzeci de mănăstiri mari din Muntele Athos, inclusiv Egumenul Metodie (Papalamprakopoulos), au fost condamnați la închisoare vineri, de către Curtea Penală mixtă cu jurați din Salonic, raportează Mystagogy.

Călugării au fost acuzați de instigare la violență și de aruncare de cocktail-uri Molotov spre ofițerii de poliție într-un incident din iulie 2013, în capitala athonită Karyes. Egumenul Metodie și monahul Antypas, principalul agresor, ambii au primit pedepse de douăzeci de ani, cu executare imediată. Ceilalți șase călugari au fost acuzați ca complici, primind sentințe de zece ani și patru luni, care sunt atacate cu apel.

Egumenul Metodie Foto: http://www.johnsanidopoulos.com/

Mănăstirea Esfigmenu a fost în schismă cu restul Sfântului Munte, cu Patriarhia Ecumenică și cu  restul lumii ortodoxe de mai mulți ani, în semn de protest față de activitatea ecumenistă a Patriarhului Constantinopolului cu Biserica Catolică, și altele. Din păcate zelul lor împotriva greșelilor din stânga i-a dus în eroare pe partea dreaptă, spre deosebire de restul Sfântului Munte, care nu a plecat din Biserica lui Hristos.

Incidentul în cauză a avut loc atunci când executorii judecătorești au sosit la sediul administrativ Esfigmenu din Kareia, la 29 iulie 2013 pentru a evacua călugării schismatici, care au răspuns prin aruncarea a trei cocktail-uri Molotov și un dispozitiv exploziv. “Mănăstirea Esfigmenu este casa noastră; vom muri acolo”, unul dintre călugări a spus instanței, potrivit Associated Press .

O declarație eliberată de noua obște a Mănăstirii Esfigmenu, înființată în anul 2005, prevede: “Decizia instanțelor, care este executorie și imediată, pentru ambii acuzați, este de măsura bunului simț. Și anume că un lucru este mărturisirea de credință și un altul este utilizarea explozivilor și comiterea infracțiunilor grave. Dezacordurile spirituale și alte negări ale regulilor Sfântului Munte și statul sunt un alt lucru.

Între timp, Alkiviadis Grigoriadis, avocat pentru inculpați, a declarat că disputa a fost despre dogma religioasă și ar trebui “în nici un caz” să nu fie soluționată în instanță.

Adresându-se vechii obști a Mănăstirii Esfigmenu rămase, noua obște continuă: “Obștea și conducerea mănăstirii sunt dispuse să îmbrățișeze orice frate care ar veni cu intenții bune și de a face toate eforturile pentru împăcare. Cu toții putem contribui cu calm și fără fanatism pentru a pune capăt ocupației persistente și inutile, fără nici un rezultat constructiv, a spațiilor mănăstirii.”

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Evident site-ul OrthoChristian.Com (provoslavie.ru) este de partea ecumeniștilor, afirmând despre monahii mărturisitori din Esfigmenu că ”sunt în schismă”, ”spre deosebire de restul Sfântului Munte, care nu a plecat din Biserica lui Hristos”. Acești monahi athoniți au mărturisit și au rămas în Biserica lui Hristos, dar au greșit prin atitudinea lor agresivă, care putea provoca și pierderea unor vieți.

Nu în acest fel trebuie mărturisită credința, prin violență și aruncarea de explozibili.

Iar pentru faptul că s-au apărat împotriva evacuării forțate din mănăstire, fie și prin folosirea de cocktail-uri Molotov, poate că nu meritau o condamnare așa de mare.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. De ce abia acum condamnarea ? Si asa exagerata… Daca nu era sinodul din Creta, nu mai era nici o condamnare.

    1. <a href=”https://s30.postimg.org/tezvwfrr5/molotov_fake.jpg”><img src=”https://s30.postimg.org/tezvwfrr5/molotov_fake.jpg” style=”max-width:100%;” /></a>1). Se pare că sticla este inversată, deoarece punctul luminos [bright spot] este situat dedesubt. Logic ar trebui să se găsească deasupra, datorită soarelui şi cerului.2). Conţinutul pare să aibă o densitate şi de aceea ar trebui să formeze o linie vagă a cablului aflat pe zid în spatele sticlei.3). Nu există fum la focul din capul sticlei, iar flacăra pare a fi neclară pe margini; un indiciu că s-a prelucrat în Photoshop cu unealta ”blur”.4). Uitaţi-vă la lichidul din interiorul sticlei: De vreme ce sticla se află în poziţie aproape diagonală, lichidul din interior arată ca şi când sticla ar fi în poziţie orizontală!CONCLUZIA:Sticla se află în afara legii gravitaţiei ori cineva trebuie să înveţe să folosească mai bine Photoshopul!Mai cu seamă ultimul argument este foarte lesne de dovedit de către oricine: luaţi o sticlă, umpleţi-o cu ce doriţi, înclinaţi-o pe diagonală ca în imagine şi veţi vedea rezultatul!http://traditiaortodoxa.wordpress.com/2013/07/17/imaginea-monahului-aruncand-un-cocktail-molotov-pare-trucata-in-photoshop/ In plus, monahul se uita pierdut sau mai degraba doarme, in loc sa tina ferm mana pe sticla si sa tinteasca in adversari!

  2. Acesti monahi nu au fost schismatici si nu au parasit deloc Biserica lui Hristos. Aceasta acuzatie este doar un tertip al pseudo-patriarhilor, care s-au unit cu totii in faradelegea ecumenismului si au hotarat ca pe ceilalti, care nu vor sa-i asculte si sa-i urmeze in erezie, sa-i declare schismatici.Acesti monahi s-au ingradit de eretici, asa cum dealtfel tot Muntele Athos s-a ingradit oprind pomenirea pseudo-patriarhului Constantinopolului pe o perioada de 50 (cincizeci) de ani. Intre timp, majoritatea din Sfantul Munte s-au lasat momiti de functii si de investitiile UE pentru modernizare, renuntand la nepomenirea ereticului “papa” al Constantinopolului. Greseala monahilor de la Esfigmenu a fost ca au reactionat lumeste si violent impotriva autoritatilor. O pilda foarte buna, din acatistul Sfintilor Trei Ierarhi:  “După atâtea veacuri trecute gândindu-ne și noi, Sfinte Ioane, la izgonirea ta de pe tronul patriarhal al Constantinopolului și citind cele scrise de tine episcopului Chiriac cel asemenea izgonit, ne mirăm de mintea ta cea luminată și de cuvintele de mângâiere scrise de tine acelui episcop, care pot sluji tuturor creștinilor la cazuri de necazuri și supărări. Tu, Sfinte Ioane Gură de Aur, ai scris episcopului Chiriac acestea: „Vino să-ți scot rana mâhnirii și să-ți risipesc negura cugetului. Furtuna ce a venit asupra Bisericii este amară și grea, iar corăbierii, neputând face nimic pentru încetarea furtunii, stau încremeniți, plâng, se tânguiesc, se roagă și așteaptă sau pieirea lor în valurile mării, sau încetareafurtunii. Nu te mâhni, frate Chiriac, că eu, când am fost izgonit din Constantinopol, nu mă îngrijeam de nimic, că ziceam întru mine: de este voia împărătesei să mă izgonească, izgonească-mă. De va vrea să mă fierăstruiască, am pildă pe profetul Isaia. De va vrea să mă arunce în mare, îmi voi aduce aminte de profetul Iona. De îi este voia să mă bage în groapă, am pe Daniel băgat în groapa leilor. De va vrea să mă ucidă cu pietre, am pe Ștefan întâiul mucenic, ce a pătimit aceasta. De va vrea să-mi ia capul, am pe Ioan Botezătorul. De va vrea să-mi ia averea, de o am, s-o ia, căci gol am ieșit din pântecele mamei mele, gol mă voi și duce din viață. De aș fi plăcut oamenilor, nu aș fi sluga lui Hristos; iar proorocul David mă înarmează: Grăit-am mărturiile Tale înaintea împăraților și nu m-am rușinat”.

  3.    E foarte complicat sa judeci si sa dai o sentinta. In principiu, mi se pare ca aruncarea de cocktail-uri Molotov nu e de dorit. Dar sa ne gandim: daca era vorba de asedierea manastirii de catre o armata straina, cum ar fi trebuit sa procedeze calugarii?  E foarte complicat. Azi, oculta s-a infiltrat in randul autoritatilor si se foloseste de puterea acestora. N-aveau ce sa caute executorii judecatoresti sa evacueze “calugarii schismatici”. Poate ca gresesc, dar cred ca episcopul locului, staretul unei manastiri, obstea unei manastiri nu ar trebui sa se foloseasca de autoritati sau de vreo forma de violenta pentru a rezolva problemele din interiorul sau.  Bun, condamnam actele de violenta ale calugarilor. Dar, in aceeasi masura, trebuie sa condamnam si violenta autoritatilor si pe cea a celor care i-au chemat pentru evacuarea “schismaticilor”.

  4. Sustin intru totul pe monahii Sf Manastiri Esfigmenou,monahism nu inseamna ziduri,ei au incercat sa tina un monahism autentic,asa cum l-au tinut predecesorii lor dintre care,Sf Paisie aghioritul,si Cuv Iosif Isihastul care au fost vetuitori,la inceput, a acestei Sf manastiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button