X

Din înșelările ereticilor: Afacerea cu pământ sfințit de la “Grota laptelui”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pelerinii care merg la Ierusalim, pentru a se folosi duhovniceste, se confrunta cu diferite situatii, mai mult sau mai putin vadite, cu caracter comercial. De obicei, acestea le intalnim la localnicii evrei sau palestinieni. Unii pelerini au observat ca banul a devenit o ocupatie de baza chiar si pentru multi dintre crestinii care locuiesc in lacasurile de cult crestine.

Un exemplu in acest sens este si afacerea cu pamant sfintit de la “Grota Laptelui” prezentata de Ileana Vacodi, una dintre pelerinele care au fost in Tara Sfanta. 

Publicam mai jos textul integral si imaginile trimise pe adresa redactiei:

Cu banul inainte, la Locurile Sfinte

Multi dintre credinciosii care merg in pelerinaj la Ierusalim trec si prin Betleem. Aici, centrul atractiei este locul nasterii Mantuitorului Iisus Hristos. Aproape de acest loc este si o manastire franciscana care, conform traditiei, se spune ca a fost ridicata pe locul unde Maica Domnului a stat si l-a alaptat pe Prunc. In mod special mi-a atras atentia aceasta manastire deoarece o aseaman mult cu locurile “sfinte” de la Medgiugore, Fatima, Lord etc., unde s-a dezvoltat foarte mult turismul si s-au intensificat activitatile comerciale.

In vitrina pangarului unde se cumpara obiecte de colportaj am avut ocazia sa vad fotografii si scrisori cu persoane care au folosit pamant din acel loc si in viata lor s-au petrecut minuni. Printre enoriasi s-a raspandit zvonul ca cine cumpara pamant din acel loc, Maica Domnului ii va implinii o cerere, in mod special celor care nu pot avea copii. Am vazut ca multi din grupul de pelerini, din care faceam parte, cumparau pachetele cu pamant pentru a duce si la cunoscutii de acasa, unii chiar isi umpleau plasele cu astfel de pachetele.

Am luat si eu un pachetel pe care sa il am de amintire. Monahul Franciscan care vindea pachetele cu pamant mi-a sugerat sa iau si eu, asemenea celorlalti din grup, mai multe pachete pe care sa le duc l-a cunoscuti. I-am multumit pentru propunere si am cerut voie sa ma lase sa iau pamant din pestera, din locul de unde e si pamantul din pachetele. Mi-a spus ca nu se poate motivand ca randuiala e sa se cumpere doar de la pangar. Am inteles aspectul comercial si mi-am propus sa fac cateva verificari.

Astfel mi-am propus sa caut cateva dintre persoanele din Italia care erau afisate in vitrina. Sunt romanca, dar locuiesc in Italia de 12 ani. Regretul e ca nici una dintre persoanele din acest afisier nu poate fi verificata, daca marturia e adevarata, daca imaginile din fotografii sunt reale etc. Desi in dreptul fiecarei marturii scrise este o adresa sau chiar un numar de telefon acestea nu corespund cu informatia de pe afisier. Am fost la adresele respective dar acolo locuiesc alte persoane sau anumite adrese au fost incorecte. La numerele de telefon raspund persoane care nu stiu ca numarul lor apare in acel afisier sau alte numere sunt chiar inexistente.

Revin asupra pachetelelor cu pamant. Pretul lor variaza de la 1 dolar la 5 dolari in functie de marimea pachetului. Sunt foarte frumos ambalate, iar la fiecare pachet cumparat se primesc si instructiuni care explica modul de folosinta a pamantului din pachet. Instructiunile sunt traduse in toate limbile, astfel incat, din orice tara ai fi, poti gasi un exemplar in limba pe care o vorbesti. Prezint aici textul integral tradus in limba romana:

“DEVOTIUNE CATRE SFANTA FECIOARA MARIA LAPTELUI PENTRU A OBTINE VINDECAREA DE PROBLEMELE MATERNE

BISERICA GROTA LAPTELUI, BETLEEM – TARA SFANTA

    Pastrati o pietricica din acest plic pentru cazul in care se termina praful, in felul acesta veti putea continua devotiunea, tinand piatra in mana.  Celelalte pietricele vor fi faramitate pentru ca din praful rezultat sa fie luat cat varful unui ac spre a fi consumat. Aceasta cantitate mica de praf o amestecati cu o cantitate mica de apa sau lapte. Sotul si sotia vor bea apa sau laptele acesta impreuna. Daca sunt catolici se vor ruga cel de al treilea mister al rozariului, «nasterea lui Isus la Betleem», un Tatal Nostru, 10 Bucura-te Marie si un slava Tatalui, implorand-o pe Sfanta Fecioara Maria de la Grota Laptelui sa mijloceasca pentru ei pe langa Domnul sa se vindece de boala lor sis a poata avea copii. Sa practice aceasta devotiune zilnic pan ace se va naste copilul. Daca sotul si sotia nu sunt catolici sa se roage la Sfintei Fecioare Maria cerand darul vindecarii de boala lor. Daca sotul nu doreste sa se roage aceasta devotiune o poate face si numai sotia singura.  

    Daca ajutati de aceasta devotiune veti primi binecuvantarea lui Dumnezeu prin darul unui copil, sunteti rugati sa trimiteti o fotografie a familiei cu nou nascutul, si, alaturat o scrisoare cu marturia despre miracolul la care ati fost partasi pentru a o putea adauga la colectia de «Copii ai minunii». Va rugam sa amintiti in rugaciunile dumneavoastra pe ceilalti soti care se roaga aceasta devotiune, si fiti siguri ca si ei se roaga pentru voi.

    Fie ca Domnul, cu mila sa divina, prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria de la Grota Laptelui, sa va ofere minunea pe care o implorati! Amin.

N.B. Puteti practica aceasta devotiune si pentru a abtine vindecarea si de alte boli.”

CONCLUZIE:

Nu trebuie sa fi un teolog desavarsit sa observi modul in care se fac anumite manipulari, cautand castiguri banesti de pe seama unor oameni cu necazuri…………..

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Este ușor sa denigram! Eu personal am luat parte la aceasta minune! Am cumpărat 2 pachetele pentru doua persoane dragi mie,care amândouă se chinuiau de mult timp sa rămână gravide mergând la doctori, făcând analize, tratamente și cheltuind o mulțime de bani,iar după ce au primit pachetelele pe care in momentul in care le-am achiziționat le-am menit pentru ele au rămas amândouă gravide intr-o luna! Înșelătorie nu? Puterea credinței, sunt oameni care o au și oameni care pur și simplu nu pot crede! Doamne ajuta la toți! Amin!

    1. Buna ziua. Cum v-ati rugat? Am primit si eu un pliculet si vreau sa incep sa il iau. Eu si sotul suntem ortodoxi. Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button