X

Cine e NOUL DIRECTOR CIA numit de Donald Trump

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Michael Pompeo (53 de ani) este noul director al Central Intelligence Agency (CIA), serviciul de informații externe al Statelor Unite. El a fost validat prin votul Senatului american și a fost învestit în funcție de vicepreședintele SUA, Mike Pence.

Absolvent al Academiei Militare „West Point“ şi al Facultăţii de Drept de la Harvard, în favoarea lui Michael „Mike“ Pompeo, republicanul propus pentru șefia CIA de către președintele Donald Trump în locul lui John Brennan, au votat 66 de senatori, în timp ce 32 s-au împotrivit. Asta înseamnă că Pompeo a primit voturi și din partea senatorilor democrați, deși este un politician cu vederi conservatoare solide.

Încă de la nominalizarea sa, presa de peste Ocean a speculat că este omul care trebuie să-l împace pe Donald Trump cu CIA, după conflictul deschis pe care noul președinte l-a avut, în ultimele săptămâni, cu Agenţia. Împăcare ce a avut loc în urmă cu câteva zile, când Trump a făcut o vizită la CIA şi a lăudat angajaţii.

În toată această perioadă, Pompeo a fost un avocat al CIA, afirmând că este formată din profesioniști „care trec și prin foc“ şi nu a fost influențată politic, contrazicându-l astfel pe Michael Flynn, consilierul pentru probleme de securitate al lui Trump.

Crede că hackerii ruși au primit ordin de la Kremlin

Foarte important este faptul că Mark Pompeo s-a situat pe o poziție divergentă cu Donald Trump în chestiunea implicării Rusiei în campania prezidențială de peste Ocean.

Mike Pompeo şi-a asumat concluziile raportului serviciilor secrete referitoare la implicarea Rusiei în atacurile cibernetice împotriva Partidului Democrat. El a afirmat răspicat că, în opinia sa, hackerii ruși au acționat la cererea Kremlinului.

De altfel, noul director al CIA nu este cunoscut ca un prieten al Rusiei, ci dimpotrivă, a avut de-a lungul timpului poziții contondente la adresa Moscovei. El a etichetat drept inacceptabilă anexarea Crimeii, a fost un susținător acerb al sancțiunilor economice impuse Moscovei și a militat pentru desfășurarea de trupe NATO pe flancul estic al Alianței.

Tortura, un subiect în ceaţă

În cadrul audierilor din Senat, Pompeo a respins metodele de tortură folosite în trecut de CIA împotriva suspecților de terorism și a dat asigurări că nu va începe un astfel de program nici dacă președintele Donald Trump i-ar cere acest lucru.

Astfel de metode (simularea înecului sau alte tehnici de interogare ce contravin drepturilor omului) au fost folosite masiv de către Agenție după 11 septembrie 2001 și au fost stopate după venirea la putere a lui Barack Obama.

Nu toți senatorii sunt convinși că Pompeo va renunța la ele, mai ales că Donald Trump a promis acest lucru în campania electorală. Chiar senatorul republican Rand Paul a apreciat că noul director al CIA nu a fost destul de convingător când a promis că se vor folosi doar tehnici incluse în Manualul Armatei. Paul a argumentat prin faptul că, la întrebările scrise ale Comisiei de Informaţii a Senatului, Pompeo a dat un răspuns care lasă portițe pentru reintroducerea torturii.

Adept al supravegherii totale

Congressman de Kansas, Mark Pompeo a făcut parte din Comisia pentru Informaţii a Camerei Reprezentanţilor, deci a fost direct implicat în supravegherea activității CIA, NSA, dar și în domeniul securității cibernetice.

Din această postură a fost un avocat al NSA în scandalul interceptării globale a comunicațiilor și a cerut ca Edward Snowden, cel care a dezvăluit existența acestui program, să fie adus din Rusia și condamnat la moarte. A fost şi membru și în comisia care a anchetat atacul terorist din 2012 împotriva misiunii diplomatice americane din Benghazi, Libia.

Este un critic acerb al acordului nuclear cu Iranul, afirmând recent: „Abia aştept anularea acestui acord dezastruos cu cel mai mare sponsor statal al terorismului din lume“.

Fiind un politician cu vederi conservatoare solide, s-a opus categoric avorturilor, restricțiilor de deținere a armelor, dar și etichetării corespunzătoare a alimentelor care provin din organisme modificate genetic.

La audierea din Senat, a refuzat să accepte descoperirile în privinţa schimbărilor climatice şi a subliniat că nu va permite credinţelor sale personale faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex să intervină asupra activităţii de director al CIA.

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button