X

SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE și… REFUGIAȚII

de null
Foto: http://www. aidrom.ro/proiecte/resortisanti-tari-terte-rtt/

Iată pentru ce se roagă în fapt creștinii ortodocși când devin ecumeniști și încă un motiv pentru care  tac ierarhii noștri în privința Sinodului din Creta
Mai multe despre această acțiune a săptămânii de rugăciune aflăm pe site-ul AIDROM, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România, partener al acestei inițiative.
Avem un program complet al săptămânii de rugăciune comună și menționarea predicatorilor invitați. Intrând pe site găsim și o serie de proiecte implementate de respectiva asociație și partenerii ei, majoritatea acestor proiecte sociale fiind deja concepute și derulate pentru a primi și găzdui străini imigranți.
Proiectele finalizate sau aflate încă în derulare sunt cu următoarele titluri elocvente:

  • Sprijin pentru Solicitanții de Azil din Romania
  • Integrare pentru Refugiații  și Resortisanții Țărilor Terțe în zona de Vest a României
  • Asistență pentru Refugiații Locali
  • Asistență juridică specializată pentru solicitanții de azil din Romania
  • Migranți cu decizii de returnare
  • I4P România- „Pregătirea Rețelei Infrastructuri pentru Pace România”
  • Lupta împotriva exploatării prin muncă
  • Metode Inovative de integrare a tinerilor refugiați
  • FAIR CARE – Condiții corecte de muncă în Germania pentru îngrijitori de bătrâni originari din România
  • Muncă decentă în Cehia pentru cetățenii UE
  • Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor 2017 
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Derularea Săptămânii  de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor 2017 

Site-ul unui organizator principal – Asociația Ecumenică a Bisericilor din România AID – al acestui eveniment  prezintă obiectivul  Proiectului  Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor 2017:  realizarea  unui eveniment, cel al săptămânii de rugăciune comună și cel a Platformei de Formare Ecumenică din cadrul Asociației Ecumenice a Bisericilor din România AID.
Fiecare zi de rugăciune este  prezentată pe site-ul agenției de comunicare romano-catolice, Angelus Communications  care are adresa în sediul Arhiepiscopiei Romano-Catolice București și datele de contact ale acesteia.
Suntem informați despre rugăciunea găzduită joi, 19 ianuarie 2017, de Biserica Ortodoxă Română, la biserica Sf. Silvestru. Cuvânt de învățătură:  Preotul Zsold Bela, paroh la biserica Reformată Calvină „Calvineum” din Bucureşti
A treia zi a Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor, în București a fost găzduită vineri, 20 ianuarie 2017, de biserica Luterană. Cuvânt de învățătură: biserica Luterana Maghiară
Realizarea  Platformei de Formare Ecumenică din cadrul Asociației Ecumenice a Bisericilor din România AID.
Coordonatori ai acestei platforme sunt pr. Mihai Spătărelu  din București și reverendul maghiar Miklos Menessy.
Miercuri, 19 ianuarie, în cadrul emisiunii Viaţa pur si simplu, la Radio Maria a fost invitat  preotul ortodox Mihai Spătărelu. Acesta  a menționat că, în ţara noastră, ecumenismul este înfloritor din punctul de vedere al împreună implicării creştinilor în diverse acţiuni filantropice, așa cum poate fi audiat pe linku-ul menționat la finalul articolului.
Finanțatorii  care colectează și gestionează fonduri pentru obiectivele Asociației Ecumenice a Bisericilor din România AID sunt:

  • ACT Development
  • Church of Sweden – Biserica Suediei
  • DanChurchAid
  • Fondul Global
  • WCC – Consiliul Mondial al Bisericilor

Așadar proiectele și acțiunile sociale comune susținute de confesiunile străine ortodoxiei sunt intens finanțate din exterior și au în vedere pregătirea unei infrastructuri pentru a primi masiv refugiați în zonă.
În derularea acțiunilor comune confesiunile partenere nu sunt deloc interesate de valorile ortodoxiei și de problemele categoriilor sociale de risc ori defavorizate din Romania, în schimb participa la aplicarea de mecanisme perverse ale ingineriei sociale la scară regională și globală ce schimbă trăsăturile demografice ale populației noastre.
Grija lor este în fapt sa nu mai fim majoritar romani și creștini să nu avem o identitate românească afirmată, coerentă și spirit vigilent în a o proteja.
La rugăciunea comună ortodocșii sunt puși să se roage cu cine când și pentru ce vor globaliștii și restul non-simpatizanților de valori românești, adică  suedezii, maghiarii, decidenții comisiei și subcomisiilor europene.
După ce se plănuiește sa fim dați prin mașina de tocat nații și spiritualitate creștin ortodoxă mai suntem și puși să ne rugăm pentru aceasta?
Pentru că a gestionat și primește în continuare bani din fonduri  străine BOR-ul trunchiază și relativizează ortodoxia, ignoră prioritățile și amenințările nației și culturii noastre, echilibrul social și securitatea pe care o mai avem.
Occidentul ne exportă  astfel problema fundamentalismului Islamic și a terorismului.
Nu numai ca înșeală vigilența noastră prefăcându-se interesați de crearea unui spirit umanitar și tolerant în zonă, ci ne aservesc scopurilor lor și ne otrăvesc cu propria noastră mână.
Neamestecul cu ereticii nu este obtuzitate și ignoranță. Este dreptul nostru de a ne păstra integritatea și a-l aduce pe Hristos si pe sfinți alături de noi în toate planurile vieții sociale; astfel  ei ne protejează realmente până și de noi înșine.

de Psiholog Roxana Cimpoeșu

Surse:
http://www.aidrom.ro/proiecte/saptamana-de-rugaciune-ecumenica/
http://angelus.com.ro/sruc-2017-bucuresti-rugaciune-la-biserica-ortodoxa-sf-silvestru/
http://www.radiomaria.ro/news_286_ro.php
http://www.aidrom.ro/parteneri/

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button