X

Un arhiereu care spune lucrurilor pe nume: PS Ambrozie – Predica excepțională de pe muntele Ceahlău la praznicul Schimbării la fată a Domnului. Despre legea anti-legionară, viitoarea moschee din Bucuresti și dictatura UE

https://youtu.be/aAAYi_ddRlU?t=12m51s (incepand cu min. 12:51) Cum era de asteptat, cenzura s-a intamplat si inregistrarea cu PS Ambrozie de pe contul Doxologia.ro (ce tine de Mitr. Moldovei si Bucovinei) a fost blocata. Mai jos gasiti o copie a acestei inregistrari  
https://www.youtube.com/watch?v=WFqS5piZifo?t=12m51s Preasfințitul părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului – Predică la sărbătoarea „Schimbării la Față a Domnului” (Muntele Ceahlău, 06 august 2015).

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„… Tot ceea ce a spus părintele Paisie Aghioritul se împlinește astăzi. Tot ceea ce a spus părintele Iustin Pârvu se împlinește astăzi. Tot ceea ce au spus ceilalți părinți și duhovnici, părintele Proclu, părintele Teofil, părintele Arsenie Papacioc, părinți care au făcut ani și ani de închisoare pentru convingerile lor, ceea ce le-a dat putere lor, Sfinților Închisorilor, cei care sunt persecutați astăzi de către autoritățile care sunt ignorante… căci noi dormim astăzi, noi, poporul născut din Evanghelie, noi dormim… Nopțile trecute au fost condamnați cei care au fost în temnițele comuniste și noi nu mai avem voie sa vorbim despre ei, despre jertfa lor, despre Sfântul Închisorilor, despre Mircea Vulcănescu, despre cei care au pătimit la Aiud, la Gherla, la tăiat de stuf în Brăila, nu mai avem voie sa ne pomenim intelectualii, ca suntem pasibili de pedeapsa, conform legilor în vigoare și hotărârilor de guvern care se scot peste noapte…”. „Si tot la Fanar… au semnat ca in Europa noastră, care n-a vrut sa accepte în Constituția ei rădăcinile iudeo-creștine, aceasta Europa din care se vrea sa fie scoasa Grecia, simbolul ei, aceasta țară, de care suntem atât de legați… Se răsucesc în mormânt voievozii noștri, Ștefan cel Mare și Sfânt, Brâncoveanu, Neagoe Basarab… Mai știe cineva cat a suferit Brâncoveanu dinspre vânzători, dinspre iude și trădători? A pătimit ca sa nu purtați astăzi salvări, sa nu purtați batic [val islamic – n.n.], ci mahrama… Au semnat noaptea hârtii, pe care nu le-au acceptat alții în Europa, și au hotărât pentru noi, în țara voievozilor… Se construiește moschee în țara voievozilor!” „Ne-am saturat sa tot facem obedienta…Noi nu va îndemnam niciodată la revolta, dar trebuie sa știți în ce lume trăiți……Astăzi cine mai vorbește despre Siberii, despre deportați, despre oameni care au înfundat închisorile, fiind răpiți în toiul nopții de lângă copii? Este vremea sa va apărați… Aceasta este realitatea hâda în care trăim! Nu va îndemnăm la revolta, va îndemnam sa aveți demnitate! De ce mai marii acestei lumi se joaca cu aceasta țară aplicându-i concepții malthusianiste? Să aveți atitudine, să aveți demnitate…”

“Suntem obligați de forurile europene să primim anual noi, România de astăzi, Dacia Felix – cât mai e ea Felix, nu știu – 3000 de refugiați, care intră în Europa pe la Lampeduza, iar cei pe care i-au descoperit că poartă cruciulițe și că sunt creștini, sunt aruncați în mare. Și se construiește moschee în țara voievozilor, în condițiile în care noi cu turcii, cu tătarii, cu musulmani, cu lipovenii, cu toate etniile și cu toate conaționalitățile care au venit aici am trăit în pace. Alexandru cel Bun le-a făcut mănăstire armenilor. Mănăstirea de la Hagigadar, unde merg și ortodocșii acolo și întotdeauna am fost ecumenici. Există un concept foarte frumos. Niciodată n-am năpăstuit pe cineva pe criterii de etnicitate, de naționalitate și mai ales de religiozitate. Dacă mitropoliții noștri, ai Ardealului, au primit cele mai înalte distincții de drept între popoare, salvând evrei de la deportări, astăzi cine mai vorbește despre Siberii, despre deportări, despre oameni care au fost deportați și au înfundat închisorile și au fost răpiți în toiul nopții de lângă copii și nu le-au mai găsit osemintele și nu știu dacă se odihnesc la groapa robilor lângă Aiud sau în altă parte, pe fundul țării acesteia sau la Sighet…?”.
“Când Înaltul Teofan mai scapă și mai spune despre creștinii care sunt decapitați, nu poate, pentru că e mitropolit, dar eu pot și am s-o spun până la sfârșitul veacurilor”.
“Păstorii de suflete își fac datoria la parohie. Ieri, a hirotonit Mitropolitul Teofan un preot sărac și l-a trimis la graniță cu Rădăuți, într-un sat sărac, unde nu mai sunt nici cadre medicale, nici învățători, nici școală, darămite grădinițe. Satele noastre românești îmbătrânite, de unde ne pleacă părinții la lucru în străinătate și copiii își pun capăt zilelor și au tendințe de suicid. [De] unde bătrânii din satele românești nu mai pot să aibă grijă de copii și de nepoți și privesc cu multă speranță la ziua în care românii s-or întoarce acasă. Eu m-am ocupat, pentru o perioadă scurtă de timp, de românii din străinătate și din jurul granițelor țării. Și am mers și am instalat episcopi în țările nordice (…) și am văzut românii, cum se străduiesc să păstreze portul și să vorbească românește și să-și crească copiii în cuget și simțire românească, cum spunea vrednicul de pomenire Antonie Plămădeală al Sibiului, de la a cărui mutare la cele veșnice se împlinesc anul acesta 10 ani”.
”Este bine să știți astăzi că aveți o Biserică pe care o formați dumneavoastră, cu preoți care-și pun viața pentru păstoriții lor. Ne-am sătura de cuvinte din astea corecte politic, cum se spune în limba engleză! Ne-am săturat să tot facem obediență! Trebuie să spunem lucrurilor pe nume! Când Apusenii erau exploatați de romani – o spun cele mai grozave corporații londoneze, care spun că se plătea în epocă un fel de bir Daciei Felix. În Dacia lui Decebal per Scorilo, Dacia Felix, Dacia bogată. Când academicienii, alături de ierarhi și de patriarhi, spun că nu trebuie să exploatăm toate zăcămintele petrolifere, spun că trebuie să mai rămână și pentru generațiile care vor veni după noi. A ieșit România aia deșteaptă pe stradă, au ieșit intelectualii, tinerii cu copii în brațe, ca astăzi pe Ceahlău și s-a oprit acel proiect ucigaș, criminal, cu exploatare de cianură! Și câte alte proiecte criminale împotriva țării. (…) Și noi nu avem curaj să spunem lucrurilor pe nume! Noi nu vă îndemnăm niciodată la revoltă, dar trebuie să știți în ce lume trăiți!”.
”Există și o altfel de Românie, deșteaptă, inteligentă, care studiază în universitățile mari ale lumii, de pe continent, la Oxford, la Canterburry, la Stanford, dincolo de ocean, o Românie cu care ne mândrim! Nici nu vă dați seama ce tineri frumoși crește și naște țara asta! Și-i formează în credință, și ne fac să fim mândri când te duci în străinătate, că vezi că managerul, conducătorul celei mai mari instituții, universități, este român! De ce să nu fim mândri că suntem români, de ce să nu purtăm tricolorul? De ce să ne dezbine alții în propria noastră țară, cu ungurii, cu maghiarii, când, uneori, sunt mai români decât românii?! Mergeți în Covasna și Harghita, să vedeți că sunt respectuoși, și s-au născut acolo, și au trăit acolo. De ce ne dezbină străinii, mânca-le-ar inima… și neamul nemernicia, cum zicea Eminescu. Pe care, la Putna, un cleric venit de departe, atât de departe încât ar fi putut să nu mai vină, la pomenirea Sfântului Ștefan cel Mare, a spus că Ștefan cel Mare se închina lui Lucifer, că a fost bolnav și că s-a spânzurat. Așa au făcut și comuniștii, de ne-au discreditat geniul, care, în realitate, pe cărțile sfintei și marei Mănăstiri a Neamțului, era evlavios, din moment ce mătușile dinspre mamă, Iurașcu, toate, erau călugărițe”.
Predica de la Putna – 15 august 2015
https://www.youtube.com/watch?v=ffvoyDzQGLM
“Sa vorbim astazi despre Doina si Ion Aldea Teodorovici? Sa vorbim astazi despre Grigore Vieru?… Sau, poate, despre sfintii inchisorilor, care au fost condamnati zilele trecute. Dupa ani si zeci de ani de temnita grea si de reeducare la Pitesti, la Aiud, unde s-a ridicat un memorial la Rapa Robilor, la Balta Brailei la taiat de stuf…
Ne dezbina astazi strainii pentru ca nu mai avem oameni de constiinta si de demnitate, cu frica de Dumnezeu si cu dragoste fata de poporul din care s-au zamislit.
Cand am fost noi impotriva vreunui neam, impotriva vreunei etnii, impotriva vreunei religii? Cand in cartile noastre de slujba vechi de la Putna… imi aratau calugarii aseara ca ne rugam [in rugaciunea lui Manase – n.n.] “Dumnezeului lui Avraam, lui Isaac si lui Iacob si semintiei celei drepte a lor”. Cand cartile noastre de slujba sunt pline de trimiteri la iudaism si nu-l incrimineaza niciodata. Cand am fost noi impotriva lipovenilor care au fugit in vremea lui Nikon si s-au stabilit la gurile Dunarii […], a turcilor sau a tatarilor [din tara noastra -n.n.]?…. Domnitorii nostri plateau tribut la Inalta Poarta ca niciodata, dar NICIODATA, sa nu se ridice o moschee in tara. Dar relatiile erau atat de bune, incat, cand domnitorii nostri cand mergeau la Inalta Poarta, nu erau ingenuncheati si târâti, cum vedem in filmele de mare audienta facute de turci astazi, ci se duceau cu demnitate la Inalta Poarta. Dar niciodata nu ne-am vandut tara.
E o mare povara sa duci neamul pe umerii tai, spunea parintele Iustin Parvu. Pe unii ii lasa genunchii. Au lasat si pe unul, si pe altul, s-au operat. Bine ar fi sa nu ne lase mintea, cugetul nostru romanesc. Nu se poate construi moschee in tara voievozilor, a ighemonilor, pentru un popor atat de tolerant, atat de iubitor, atat de [filoxen], de iubitor de straini. Au moschee in Parcul Carol, este o foarte frumoasa moschee in Constanta… Avem un Consiliu Consultativ al Cultelor, în care, prin rotaţie, cultele recunoscute au preşedinţia… […] Avem prieteni de religie islamica, ne intalnim cu ei… Si, in treacat fie spus, si Stefan cel Mare spunea: “Mai degraba turbanul decat…” altceva…
Nu se poate sa se scoata legi noaptea impotriva propriului popor. Nu se poate sa se condamne intelectualitatea romaneasca, [cei] care au patimit atat de mult si despre care Petre Tutea spunea ca nu poate descrie atrocitatile petrecute in temnitele si inchisorile romanesti, cand voiau sa-i reeduce la Pitesti, cand mureau si ii ingropau in gropi comune, ca in vremea in care comunismul se instala in “Sfanta Rusie”. Cum a patit Sfanta Elisabeta Feodorovna, casatorita cu printul Serghei. Nu putem sa repetam istoria pentru niste epigoni, cum scria Eminescu. Pana la urma, la scara istoriei, ce ramane dupa noi?
Trebuie sa pricepem vremurile pe care le traim! Eu nu pot sa accept ca nepot de veteran de razboi – bunicul meu a luptat la Cotul Donului, a vazut romani murind acolo si eu am crescut pe genunchii lui – eu nu pot sa accept ca sunt nepot de bandit!
Caralii, tortionarii insisi vedeau la un moment dat ca, totusi, sfintii inchisorilor sunt oameni educati, sunt oameni buni si, la un moment dat, nu-i mai bateau. Cititi [despre] temnitele suferintei! Cine condamna astazi Gulagurile, deportarile de orice fel, in indepartata Siberie, unde copiii se jucau cu craniile parintilor morti, care n-aveau timp sa putrezeasca… Sau cei deportati in Baragan, pe Vlasca sau Teleorman. De lotul Arnautoiu, care se ascundeau in muntii Fagarasului, de copiii care au ramas parinti si a caror minte a fost schimbata…
Vedeti, iubiti credinciosi, lucrurile acestea se repeta in istorie, ciclic, “roata vietii roata”. In Balcanii despre care se spune ca sunt “un butoi de pulbere”, in Kosovo, in Serbia, cu care eram inruditi prin Sfantul Nicodim de la Tismana…
Pe vremuri, domnitorii, ighemonii noștri, pe vremea postului mare, chemau arhiepiscopul la Curte și se îmbrăcau în haine cernite, monahale. Țineau pravila, țineau postul. Și Dumnezeu apăra țara. Astazi, cei care se joaca cu destinele acestei tari pitoresti vor fi condamnati la damnatio memoriae ( ștergerea, dispariția din istorie -n.n)…
Pamantul tarii e sfant, pentru ca adaposteste osemintele celor pe care nu mai pot sa-i caute astazi istorici ca Marius Oprea [pentru ca nu li se mai da voie]. Cine mai are curaj sa vorbeasca astazi? Pentru ca s-a dat lege care condamna. Noi nu va indemnam la dezbinare, noi nu va indemnam la ura, dar va spunem din istorie ceva. […] Daca nu aveam un principe strain, din familia Hohenzollern, care sa vina, sa fie adus [in tara noastra] intr-un mod pe care-l cunoasteti, ca sa nu fie oprit niciunde, nu am fi avut un rege precum Carol. Daca, apoi, Carol, nu ar fi lasat un nepot precum Ferdinand – “Nando” – sotul reginei Maria, nu am fi avut astazi o tara unita la 1918. Domnitori straini de neam, dar de cuget si simtire romaneasca. V-ati intrebat vreodata, citind cartile reginei Maria – fiindca e sarbatoarea Sfintei Maria astazi – cat de greu i-a fost reginei Maria sa-l convinga pe “Nando” sa ia decizia corecta si sa paraseasca dealul Cotrocenilor si sa fuga cu Guvernul la Iasi, la jumatatea lui 1916, ca au venit nemtii si au ocupat Cotrocenii… Cat de greu i-a fost lui “Nando” sa ia decizia sa lupte… Cum am vazut la regii Romaniei, rand pe rand, ctitori de neam si de tara: au respectat credinta poporului! Poti sa fi strain de neam, dar nu poti sa fii strain de tara! Poti sa fii de alta religie, dar nu poti sa promovezi o lege facuta noaptea, necitita, nestudiata, nedata la comisii de specialitate si sa nu consulti o Biserica care se cheama prin sintagma “Biserica nationala”. Si daca suntem “Biserica nationala”, trebuie sa fim consultati! Ca niciodata Biserica n-a mers impotriva neamului! […]
Trebuie sa avem demnitate! Trebuie sa marturisim, fiindca stramosii nostri se rascolesc in mormant si se va intampla cum s-a intamplat la Neamt, unde “au explodat” caldaramul si aleile si a iesit sfantul [necunoscut] din mormant. Pentru ca Mantuitorul spune: “Daca voi veti tacea, pietrele vor vorbi”. Cum sa nu marturisim astazi?
Toate religiile lumii trebuie respectate, toate cultele trebuie respectate.. Unde este libertatea de exprimare a cultului? Suntem intimidati, ni se testeaza permanent vigilenta… prin scoaterea religiei din scoli.
O sa va spun un lucru pe care nu l-am spus niciodata… In 1989, cand am vazut cum colegii nostri de liceu au venit la Bucuresti sa puna umarul la “Revolutie” sau ce a fost ea, au fost impuscati la Otopeni, toti copii curati, care au fost ridicati la oaste dupa 18 ani… De cate ori ma duceam la aeroport si primeam ierarhi, ma gandeam la ei, cei pe care nu-i mai pomeneste nimeni. [Acum soldatii nu mai sunt pomeniti] decat cand lupta pentru cauze straine, in tari straine, si-i aduc morti, cu tricolorul.
Biserica Ortodoxa romaneasca, Biserica neamului ar trebui intrebata… Ce e un om in fata istoriei, cand poate sa dispara maine-poimaine?
NU SUNTEM SOVINI! Luati albumele din Bucovina scoase de stareta Mihaela Cozmei, sa vedeti lipoveni, evrei, turci, tatari, romi… N-am fost niciodata sovini si nu suntem sovini! Suntem atat de primitori, incat strainului ii dai casa ta, masa ta, sufletul tau pe [tava], [dar numai] pana in momentul in care se leaga de credinta copiilor tai!
O sa murim intr-o zi, credeti ca suntem alfa si omega, inceputul si sfarsitul?
Stefan cel Mare n-a islamizat tara si a suferit. Cui a spus oful sau? La duhovnic. Vlad Tepes – nepotul lui Mircea cel batran, occidentalii ni l-au facut strigoi sau vampir, prin cartea lui Bram Stoker – a fost ctitor. Mihai Viteazul – orfan, a fost crescut de calugari la Simonospetra.
Domnitorii nostri au murit pentru neam si pentru tara… Trebuie sa marturisim credinta, trebuie sa avem atitudine. Pentru ce este folosita biserica? Doar pentru inchinarile mari?”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button