X

S-a reluat lupta pentru titlul de cetăţean de onoare al oraşului Tg. Ocna, acordat mucenicului Valeriu Gafencu – Sfântul Închisorilor

431785_647953198552701_1034347038_nVineri, 28. 11.2014, la Tribunalul Bacău, a fost admisă cererea prin care Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu a cerut anularea Hotărârii emise de Consiliului Local Tîrgu Ocna privind retragerea “Titlului de Cetăţean de Onoare al oraşului Tîrgu Ocna” – acordat postmortem lui Valeriu Gafencu.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fiindcă în acest caz sentinţa nu este definitivă, asupra acesteia putându-se exercita o cale de atac, atragem atenţia asupra faptului că maniera corectă de interpretare este una singură: sentinţa pronunţată este rezultatul unui circuit legal şi democratic, specific unui stat de drept, în care unei instanţe de judecată i s-a cerut să se pronunţe asupra unei proceduri netransparente, nelegale şi afectate de imixtiuni nepermise, prin care autoritatea locală a procedat la retragerea unei distincţii civice acordate în deplină cunoştinţă de cauză şi asupra căreia se pronunţase anterior, la o distanţă de timp foarte mică.

De asemenea, dintre motivele invocate în proces amintim: inexistenţa unei modificări a motivelor de fapt avute în vedere de autoritatea locală în momentul acordării distincţiei onorifice, netemeinicia justificării urgenţei invocate în procedura de retragere, imixtiunea autorităţii centrale în activitatea celei locale sau dublele standarde folosite în interpretarea istorică a biografiei lui Valeriu Gafencu.

Totodată, Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu anunţă că, după ce se va stabili o sentinţă definitivă, va comunica opiniei publice, prin intermediul unei conferinţe de presă, toate detaliile cazului de la Tîrgu Ocna şi ale procesului început în luna ianuarie a anului curent.

Dincolo de orice interpretare, considerăm că este regretabil şi dezonorant modul în care faptele omeneşti conduc la o reprezentare controversată a sfinţeniei lui Valeriu Gafencu care este deasupra polemicilor, ambiţiilor, prejudecăţilor şi a tuturor acţiunilor din planul uman, iar sentinţa actuală trebuie privită ca o limpezire firească a realităţii şi nu ca o victorie sau o contraofensivă a unei categorii politice, culturale, etnice sau religioase asupra alteia.

Alexandru Costache buciumul.ro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button