X

Model: CAINII …

   Iata ce aflam din articolul Posesorii de câini riscă amenzi de până la 5.000 de lei dacă animalele nu sunt microcipate:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Posesorii de câini riscă amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei dacă nu le implantează animalelor de companie un microcip de identificare şi nu le înregistrează la medicul veterinar. Măsura se aplică de sâmbătă, când intră în vigoare noua legislaţie privind identificarea câinilor cu stăpân.

Potrivit normelor care intră în vigoare sâmbătă, proprietarii câinilor au obligaţia să identifice, prin microcipare, şi să înregistreze animalele în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân (RECS), la medicul veterinar, în termen de 90 de zile de la fătare sau înainte de vânzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spaţii publice a acestora.

Câinii care au deja mai mult de 90 de zile trebuie identificaţi şi înregistraţi până la 1 ianuarie 2015 sau înainte de vânzarea, donarea, vaccinarea contra rabiei sau scoaterea în spaţii publice a acestora.

Pentru cetăţenii care au deja câini cu microcip, medicul veterinar urmează să stabilească calitatea microcipului şi dacă acesta poate fi citit. În cazul în care nu corespunde normelor microcipul va fi schimbat.

Tot până la 1 ianuarie 2015, câinii de rasă comună sau metişii acestora trebuie să fie sterilizaţi, potrivit HG nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân.

Deţinătorii câinilor de rasă comună sau metişilor fătaţi după data de 1 ianuarie 2015 auobligaţia să sterilizeze puii astfel: femelele la vârsta de 4 – 6 luni şi masculii la vârsta de 6 – 8 luni.

Sancţiunile pentru nerespectarea reglementărilor privind identificarea şi microciparea câinilor sunt între 2.000 şi 5.000 de lei şi între 5.000 şi 10.000 de lei pentru cei care nu-şi sterilizează câinii de rasă comună sau metişii acestora.

Reprezentanţii ANSVA au precizat că, împreună cu Colegiul Medicilor Veterinari, au pus la dispoziţia cetăţenilor

Portalul identificării şi înregistrării animalelor de companie – Rompetid.ro – unde fiecare proprietar de câine are posibilitatea de a verifica vericiditatea datelor înscrise în RECS.

Totodată tot cu ajutorul portalului în eventualitatea pierderii sau găsirii unui animal se pot da anunţuri care să ajute proprietarul să-şi recupereze câinele.

De asemenea, în cadrul ANSVSA va funcţiona Departamentul de Poliţie a animalelor care în prezent are 16 inspectori pentru Bucureşti şi câte un inspector în fiecare judeţ al ţării. Inspectorii vor verifica inclusiv dacă au fost microcipaţi şi sterilizaţi câinii scoşi în spaţiul public.

Preşedintele CMVR Viorel Andronie a precizat că preţul sterilizării pentru un mascul nu poate fi mai mic de 100 de lei, iar pentru sterilizarea unei femele va fi de minim 150 de lei. Microciparea va costa în jur de 50 de lei, a mai spus Andronie, menţionând însă că fiecare cabinet va stabili tarifele în funcţie de cerere şi ofertă.

La rândul său, preşedintele ANSVSA a mai spus că au fost discuţii cu mai multe ONG-uri pentru protecţia animalelor să îi sprijine pe posesorii de câini din mediul rural care nu îşi vor putea permite costurile microcipării şi sterilizării.

   Comentariu saccsiv:

Doua teme: cipurile si eugenia.

   CIPURILE

   S-a mai discutat tema: se incepe cu cainii, apoi cu puscariasii, bolnavii, militarii si restul. Ca sa se obisnuiasca norodul. Caci cainele e caine, ce mare lucru, ca doar e spre binele bla bla bla. Pentru drepturile puscariasilor cine sa strige? Bolnavii au nevoie, umplandu-se de beneficii. Militarii sunt cu “da, sa traiti”. Dupa care restul vine de la sine.

   EUGENIA

Ce s-a discutat mai putin e treaba cu sterilizarea metisilor. A raselor impure. Fara pedigree.

Strict canin, e o aiureala. Pai daca mie imi place cainele meu, asa cum e el de tip maidanez, ce treaba ai tu ca autoritate sa-mi impui sa nu am pui de la el? Ca asa vreau eu, toata viata sa plimb pe strada urmasii primului meu caine. Ca asa imi place.

Asta la oras. La tara insa, masura devine deja ticalosita. Ca in foarte multe gospodarii exista cel putin un caine. Evident, metis. Ce-i obligi? Sa-si ia ciobanesc german? Doberman? Bulldog? Dar ciobanii? Ciobanesc scotian?

Dar treaba nu e strict canina, ci cu bataie lunga, dar de scurta durata: ne obisnuim cu eliminarea raselor impure. Cu eugenia …

EUGENIE: instrumentul prin care ELITELE doresc diminuarea drastica a populatiei planetei si transformarea celor ramasi in sclavi

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button