X

Prof. Mencinicopschi: “Pâinea a devenit un COCKTAIL de CHIMICALE”

mencinipaine_paineAlimentul de bază al românilor este plin de substanţe chimice. Un studiu apărut pe “teste comparative” dă exemple de pâini ale producătorilor autohtoni care conţin nu mai puţin de opt E-uri. Cu atâtea chimicale, pâinea a ajuns să provoace diabet, boli cardiovasculare şi cancer de colon, ne spune prof. Gheorghe Mencinicopschi.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O analiză a pâinii de pe piaţa românească, apărută pe site-ul “teste comparative”, arată că majoritatea producătorilor folosesc de la cinci până la opt E-uri la fabricarea acestui aliment. Aproape toate aceste E-uri sunt substanţe chimice introduse în pâine, în principal pentru a-i menţine prospeţimea. “Pâinea făcută la ţară, pe vremuri, ţinea cel puţin şapte zile. Era realizată după procedeul polifazial cu maia. Suferea o fermentaţie mai complexă, de peste 24 de ore, producându-se substanţe naturale de autoconservare a pâinii. Astăzi, pâinea modernă se face după procedeul monofazial, cu fermentaţie scurtă şi cu ciclu de fabricaţie foarte scurt. Dar ca să poată compensa ceea ce se pierde printr-o fermentaţie scurtă, se introduc aceste E-uri”, ne-a precizat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Diabet, boli cardiovasculare şi cancer

Pâinea de astăzi este un cocktail de chimicale, ne spune prof. dr. Mencinicopschi. “Grâul acesta modern, cu o altă structură genetică, are un indice glicemic ridicat şi, mai ales la pâinea albă, este un produs dezechilibrat nutriţional. Pâinea a ajuns să crească riscul de boli cronice, de obezitate, de boli cardiovasculare, de cancer de colon şi diabet de tip II. Mai mult, grâul modern este un grâu cu potenţial alergen mult mai ridicat, poate induce intoleranţe de tipul intoleranţei la grâu sau chiar boala celiacă, foarte gravă şi destul de răspândită la noi, dar e subdiagnosticată. Acum se pune problema profit versus sănătate. Este ieftin, dar este şi bun? Este mult, dar este şi bun? Adică nu mă costă mai mult sănătatea pe care nu mi-o mai pot recupera nici dacă iau medicamente, care şi ele costă mult, medicul costă mult, spitalizarea costă mult?”, a mai afirmat prof. dr. Mencinicopschi.

Amestecul de E-uri, extrem de nociv

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne atrage atenţia că amestecul de E-uri, chiar şi nenocive, afectează grav sănătatea. “A fost un test care s-a făcut pe cobai, cu un anumit aditiv alimentar care nu era nociv, dar când i-a mai dat un alt E nenociv, împreună au devenit foarte nocive, chiar cancerigene. Studiile toxicologice nu se referă la amestecul de E-uri, ci doar la E-uri luate separate. Or, într-un aliment, noi avem multe E-uri şi în decursul unei zile mâncăm alimente cu foarte multe E-uri”, ne spune profesorul Mencinicopschi. Totodată, acesta ne sfătuieşte să ne uităm cu mare atenţie la eticheta pâinii şi să le evităm pe cele care conţin E-uri, în special cele chimicale.

“Acidul citric nu prea are ce căuta în pâine. Substanţa, pe care o găsim în sucuri şi în aproape orice, atacă agresiv smalţul dentar.”

“Este o pâine intens procesată şi chimizată, care nu mai are calităţile nutriţionale ale pâinii tradiţionale.”, Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button