X

AU RECUNOSCUT OFICIAL: Au amanat un an pentru a fi doua in unul. Si cred ca noul NOUL BULETIN – CARD DE SANATATE va fi obligatoriu cu cip

   Era vorba ca:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De la 1 iulie – BULETINE ELECTRONICE (cip, date biometrice).  Suntem asigurati ca nu sunt obligatorii

   Apoi am aflat ca:

BULETINELE DE IDENTITATE NU SE MAI SCHIMBA LA 1 IULIE. S-a amanat pentru 2014

   Iar noi ne intrebam:

DE CE SE TOT AMANA introducerea cartilor de identitate electronice? Cumva pentru a fi toate obligatoriu cu cip? Cumva pentru a avea timp sa convinga aproape intreaga populatie ca cipul e bun?

   Si la scurt timp aflam ca:

NOUL BULETIN VA FI SI CARD DE SANATATE. Cu cip, evident …

   Dar n-au recunoscut care era realul motiv pana de curand. Caci iata ce aflam din articolul UPDATE E oficial: Noile buletine electronice se vor elibera din 1 aprilie 2014:

Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor, cea care a propus amanarea termenului cu un an, si-a argumentat pozitia explicand ca noile buletine vor contine si date aferente cardului national de asigurari sociale de sanatate. “Introducerea functionalitatii de card national de asigurari sociale de sanatate impune cu necesitate configurarea sistemului si proiectarea fluxurilor tehnice, astfel incat termenul stabilit trebuie reconsiderat”, puncteaza Comisia.
[…]
In ceea ce priveste calendarul preschimbarilor actelor de identitate in carti electronice de identitate, si acesta a fost modificat substantial.

“Calendarul preschimbarii buletinelor de identitate, precum si a cartilor de identitate (…) se stabileste prin hotarare a Guvernului, dupa generalizarea activitatii de emitere a cartilor de identitate emise in conditiile legii de aprobare a prezentei ordonate den urgenta”, se precizeaza in actul normativ citat.

   Cititi va rog si:
Ni se va impune documentul total cu cip (toate in unul). CE MAI PUTEM FACE? De ce la miting au fost doar circa 1000 de persoane? Cum ii lamurim pe cat mai multi? Cum ne organizam?

   Cred ca noul NOUL BULETIN – CARD DE SANATATE va fi obligatoriu cu cip, caci altfel cum ar putea fi, din moment ce cardul de sanatate va avea sigur.

   Si mai cred ca vechile buletine se vor schimba mult mai repede decat conform vechiului calendar, care era cam asa:

  • actele de identitate eliberate persoanelor nascute dupa data de 1 ianuarie 1981 se preschimba in perioada 1 iulie 2013-30 iunie 2014;
  • actele de identitate eliberate persoanelor nascute in perioada 1 ianuarie 1966-31 decembrie 1980 se preschimba in perioada 1 iulie 2014-30 iunie 2015;
  • actele de identitate eliberate persoanelor nascute in perioada 1 iulie 1946-31 decembrie 1965 se preschimba in perioada 1 iulie 2015-30 iunie 2016;
  • actele de identitate eliberate persoanelor nascute pana la data de 31 decembrie 1945 se preschimba in perioada 1 iulie 2016-31 decembrie 2016

   Vor scoate ei o lege, ceva si in acest sens.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button