X

Indonezienii au deja card de identitate biometric. El va putea fi folosit si la plata amenzilor direct din contul bancar …

   Iata ce aflam din articolul Indonesian ID card will deduct fines from bank accounts:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cardul de identitate indonesian va putea fi folosit la plata amenzilor direct din contul bancar (al titularului)

Indonezienii sunt rugati sa foloseasca doua acte de identitate, acestea vor avea datele personale stocate pe baze de date controlate de guvern (stat), dupa ce Divizia Nationala a Politiei pentru Investigatii Criminale a anuntat o companie inregistrari pentru INAFIS (Sistemul Indonezian de Identificare Automata a Amprentelor). 

Indonezienii sunt deja fortati sa isi procure un card ‘’E-ID’’ care va folosi doua date biometrice –amprente si modelul irisului-pentru a identifica cetatenii. Proiectul E-ID are drept scop asigurarea tuturor indonezienilor – o populatie peste 230 milioane de locuitori- de a avea un singur document de identitate, o realizare folositoare din punct de vedere al faptului ca cetatenii cer servicii administrative tot mai eficiente. Totusi cardul este controversat pentru motive dincolo de respectarea libertatile cetatenesti, deoarece proiectul care doreste implementarea sa a fost demarat la inceputul lui 2011 cu o data de finalizare fixata la sfarsitul lui 2012, dar cu scopul de a emite doar 67 de milioane de carduri. Diferenta dintre populatia tarii si numarul de carduri a fost caracterizata de presa locala ca fiind problematica.

Totusi proiectul a decurs in mod rezonabil de bine, dar este in intarziere.

Acum, Divizia Nationala a Politiei pentru Investigatii Criminale doreste ca cetatenii sa adopte cardul INAFIS.

Declaratia detectivului sef  Comr. Gen. Sutarman pentru Jakarta Post a fost urmatoarea: ‘’Cardul INAFIS va contine informatii precum: numele detinatorului, fotografie, locul si data nasterii, amprentele, permisul de conducere, documentele vehiculului, si numarul de inmatriculare al masinii, adaugand ca : datele vor fi salvate pe serverul unul computer centralizat si vor fi combinate cu informatiile stranse din derularea proiectului guvernamental E-ID. ‘’

Cardul a fost lansat ca o modalitate mai usoara a cetatenilor de a interactiona mai eficient cu politia, Sutarman explicand ca: ’’in cazul in care cetatenii devin victime ai unei infractiuni ii vom putea identifica si le vom procesa cazul mai rapid’’.

Seful proiectului INAFIS Brig. Gen. Bekti Suhartono, a oferit un scenariu mai plauzibil pentru folosirea cardului:’’ un exemplu simplu ar fi cand o persoana incalca o lege de circulatie, persoana respectiva nu trebuie sa se duca sa plateasca amenda personal. Statul poate retrage automat suma respectiva din contul bancar al detinatorului cardului INAFIS’’.

Cardurile INAFIS nu sunt obligatorii iar Politia le ofera gratuit. A fost gasita inclusiv o pagina de facebook a cardului. Cei care doresc ca amenzile lor sa fie platite automat din contul bancar vor trebui sa plateasca 35 000 de rupii indoneziene (aproximativ  3,80 de dolari americani) pentru acest privilegiu.

   Comentariu saccsiv:

   Asadar, cipuri pe tot globul …

Despre mega experimentul cu BULETINE BIOMETRICE CU CIP din India si despre opozitia ce o intampina SISTEMUL acolo

Dupa India, CARD de indentitate CU CIP, obligatoriu si in AFGANISTAN. Dovada faptului ca SISTEMUL vine cu CIPUL dupa tine si in jungla si pe dealurile pustii, pana la capatul pamantului …

DOCUMENTUL TOTAL in RUSIA: Din 2012 CARD ELECTRONIC UNIVERSAL. Toate in unul: act de identitate, card bancar, cartela de autobuz, etc. …

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button