X

Comentariul zilei (09.08.2010): Majoritatea preotilor vor accepta cipul? Ce vom face?

   Iata comentariul postat de Pr. Gabriel la articolul De ce nu este bine sa avem un lider, ci doar stalpi ai ORTODOXIEI …:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Doamne ajuta,
Problema este dificila. Cu toata informarea de rigoare, preotii in proportie de peste 90% vor lua toate actele sistemului. Nu vor lasa reverenda preoteasca jos. Sunt convins asta. Ti se va pune in fata, prin “ascultare neconditionata canonica” cele doua “alternative” : acceptarea sau caterisirea. (motive se gasesc, nu-i bai – si va asigur ca asa va fi).Duritatea episcopilor pe aceste probleme va fi foarte mare,presiunea inimaginabila.
In capitala, peste 95% vor accepta sistemul cu toate “itele” lui. Locurile sunt obtinute “cu greu”, familii preotesti impamantenite bine in case parohiale centrale.
Problema va fi alta insa:
Ce veti face? Veti merge pt. serviciile religioase la acesti preoti “ai sistemului”? Va mai spovediti la ei sau mergeti in fiecare duminica in pelerinaj la anumite manastiri de prin Moldova care tin randuiala corecta?

Lucrurile sunt cu mult mai complexe si mai grave decat va inchipuiti.

 

Nu cred pt. simplul fapt ca le considera “bazaconii”. Nu vad o atentare la crezul ortodox. Cat timp nu li se cere lepadarea pe fata, nu cred. Ba mai mult, spun ca aceste timpuri sunt binecuvantate, ca nu a vazut romanul asa libertate de exprimare si miscare.
Fratilor, va inteleg sincer.. in conferintele preotesti nu se discuta asa ceva, cu buletine electronice, acte biometrice,etc..te cred anormal, ba te mai alegi si cu vreo caterisire rapida. Si nici nu se va discuta. Va asigur asta! Daca totusi sunt fortati de mireni sa dea raspuns la asta, zic “sa decida Sf.Sinod” si apoi vom vedea ce-om face.
NU va mai imbatati cu apa rece, intre punerea in cui a rasei preotesti si slujirea la Altar in ascultare neconditionata catre Episcop, peste 90% din preoti vor alege calea a doua. Si stiti de ce? Pt. ca multi dintre preotii de tara au venituri mici, copii multi, preotese fara servici sau cu jumatate de norma prin invatamant sau sanatate, si duc greul zilei mai rau ca un taran de ogor. Miza este mare. Alegerea intre familie, ca existenta, si respingerea cipului, indiferent ca va fi acum sau mai tarziu, este extrem de greoaie. Ca de obicei, factorul sentimental familial va prima. O sa vedeti.
NU va amagiti, cardurile se vor lua in masa, fara cartire. Ce facem noi aici, ca agitam putin apele, este doar pt. intarirea sau lamentarea noastra.
CU durere va spun, drumul e trasat, atat pt. clerici si mireni, fara posibilitate de intoarcere.
Veti trai si veti vedea!

   Comentariu saccsiv:

   Cartea a treia a Regilor, Capitolul 19:

   Iar el (Ilie) a zis: “Cu râvnă am râvnit pentru Domnul Dumnezeul Savaot, că au părăsit fiii lui Israel legământul Tău, au dărâmat jertfelnicele Tale şi pe proorocii Tăi i-au ucis cu sabia; numai eu singur am rămas, dar caută să ia şi sufletul meu!”

   Iar Dumnezeu ii raspunde:

   Eu însă mi-am oprit dintre Israeliţi şapte mii de bărbaţi; genunchii tuturor acestora nu s-au plecat înaintea lui Baal şi buzele tuturor acestora nu l-au sărutat!”

   Altfel spus, are El grija. Pe de alta parte, stim ca:

    „Vine timpul, şi nu e departe, când foarte multe biserici şi mănăstiri se vor deschide în slujba Domnului şi se vor repara, le vor reface nu numai pe dinăuntru ci şi pe dinafară. Vor auri şi acoperişurile atât ale bisericilor, cât şi ale clopotniţelor, dar preoţimea nu va lucra la sufletul credinciosului ci numai la cărămizile lui Faraon. Preotul nu va mai face şi misiune. Când vor termina lucrările nu se vor putea bucura de slujbe duhovniceşti în ele că va veni vremea împărăţiei lui antihrist şi el va fi pus împărat

   Luaţi aminte la toate cele ce vă spun căci totul se pregăteşte cu foarte mare viclenie . Toate bisericile şi mănăstirile vor fi într-o bunăstare imensă, pline de bogăţii, ca niciodată, dar să nu mergeţi în ele. Antihrist va fi încununat ca împărat în marea biserică din Ierusalim cu participarea clerului şi a Patriarhului. Intrarea şi ieşirea din Ierusalim va fi liberă pentru orice om, dar atunci să vă străduiţi să nu vă duceţi, căci totul va fi spre a vă linguşi pe voi, ca să vă atragă în ispită.

   Cititi va rog mai multe la:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

   Deci sa nu ne miram … Va veni vremea cand nu vom mai putea merge regulat la biserica. Va veni vremea cand foarte rar vom ajunge la un preot. Dar un lucru e sigur, preoti adevarati vor fi, caci Domnul nostru Iisus Hristos are grija de BISERICA Sa.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button