X

DIAVOLUL NU POATE PROFETI. Despre Prooroci si prooroci mincinosi. Despre baba Vanga si razboi …

   Iata o parte din comentariile cititorului Radu, postate la articolul VIDEO: VA INCEPE RAZBOIUL? Coreea de Nord a atacat cu obuze Coreea de Sud. Schimbul de focuri continua:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Stii Saccsiv ca spuneai tu ca baba Vanga nu prea stie ce vorbeste.
Ea a spus ca razboiul va incepe pe 11 noiembrie 2010. Undeva am citit 10 in alte parti 11.

Cand a fost 10-11 noiembrie stiu ca ai si scris ca nu e niciun razboi, admonestand profetia Vangai.
Ideea e ca Vanga a facut profetiile dupa calendarul ei. Bulgarii sunt pe calendarul ortodox de rit vechi. Calendarul Iulian.

http://www.crestinortodox.ro/liturgica/viata-liturgica/craciunul-rit-vechi-70704.html

Acesta este decalat cu 13 zile in urma fata de calendarul Gregorian dupa care suntem noi. Deci 23-13=10.
Interesant nu?

Eu raman la opinia ca dracul poate face profetii.

Daca asta e inceputul WW3, atunci inseamna ca dracul poate profeti SAU…
baba Vanga a primit mesajul de la Dumnezeu direct.
O alta cale nu exista. Predictia exacta nu poate veni decat din 2 parti.

Greseala ta e ca il subestimezi pe drac.
Coboara-te inapoi in umilinta si sinceritate ca sa fie bine. Oricine i-ar fi aratat Vangai viitorul nu e cazul tau sa te apuci sa razi de ea, sau sa judeci asta. E ca si cum dracul ar fi dupa un gard ca un caine rau si tu il tot intarati.

Dracul e tot atemporal. Vorbim de cel mai inalt dintre Ingeri.
Chiar decazut, tot atemporal e. Adica dintotdeauna pentru noi.

Cat despre final, dracul nu stie ca va pierde. El merge la castig.
Doar nu-ti inchipui ca o lume intreaga de elite si inchinatori dracului stiu ca merg la pierzanie si totusi merg inainte de dragul profetiei.

Dar sunt detalii astea. Eu nu stiu cum vede Dumnezeu desfasurarea aceasta a planului. Si nu cunosc nici cum vede dracul acest lucru.
Un lucru stiu sigur, prin putere draceasca viitorul poate fi vazut. Dintre toate ghicitoarele si vrajitoarele, aia cu astrologia si horoscopul, nu toti/toate sunt sarlatani.

Cea mai mare problema pe care o are omul cu dracul e ca il subestimeaza. Si mereu cade. Sunt parinti pustnici, mari de tot, care tot au cazut, daramite noi astia.
Subestimarea nu e buna. Dracul e oricum numai nu mic si nu prost.

   Si iata si cateva din raspunsurile ce le-a primit:

   Pr.Gabriel:

draga Radu,
problema este mult mai complexa atunci cand pui in discutie profetii si profetiile. Stim din Sf.Scriptura ca profetii erau vestitorii voii lui Dumnezeu. Acestia implineau prin cuvant ceea ce Dumnezeu vroia sa faca, de ex. cu Israel. Avem si profeti mincinosi, si unii care prin anumite conexiuni logice pot vorbi de un anumit deznodamant al vreunui eveniment.
Profetiile, cel putin cele bibilce, se bazeaza pe PRESTIINTA. Aceasta este o calitate pur dumnezeiasca, nici o creatura, duh sau om, nu poate accede la ea., altfel, ce-ar fi facut vrajmasul folosindu-se ea (gandeste-te doar putin–sa fi stiut macar ca se va naste Domnul din Fecioara Maria..)
Sf.Teofilact al Bulgariei in comentariul sau la Ev. dupa Luca spune clar ca implinirea profetiilor care stau in prestiinta lui Dumnezeu nu tin de lumea creata, duhuri sau oameni – adica”taina cea din veac ascunsa si de nimeni nestiuta” arata limitarea creatiei la STIINTA atotcuprinzatoare a lui Dumnezeu – si da aici cazul Maicii Domnului care spune ca logodna ei cu Iosif a fost tocmita tocmai ca vrajmasul, care astepta si el implinirea profetiei, sa-si abata gandul de la aceasta cale, pe care o credea fara folos. Apoi, daca vrajmasul face profetii, cum de nu stia el ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu in pustiul Carantaniei? Ce rost mai aveau acele amagiri “daca esti Tu Fiul lui Dumnezeu ..zi…fa..inchina-te mie..)
Sa pastram linia ortodoxa.

Totusi, sa nu uitam ca lumea duhurilor este una mult mai sensibila si mai complexa, nelimitata materiei grosiere a trupurilor omenesti. Duhurile necurate si-au pastrat totusi unele puteri dupa cadere, putand influenta mediul in diverse moduri (vezi cazul Iov -furtuna, focul, bolile).
Ca fiinte rationale, pornite spre rau, e firesc sa conceapa strategii la nivel de ceata. Ura lor fara margini pt. om ii conduc intr-o necontenita tulburare si stare de razboi.
Acum ,noi stim din traditia bisericii ,ca Dumnezeu a pus “duhuri slujitoare” peste neamuri, tari, ape, continente..
Faptul ca aceste evenimente tulburatoare se intampla in tari necrestine, atee, este oarecum de inteles. Lupta aici este mai mult in favoarea inamicului. Omul necrestin asiatic, gol in fata razboiului nevazut, cade ca frunza.
Sincer, nici nu ma mira asta..
Sansele de reusita a duhurilor necurate intr-un tinut necrestinesc sunt foarte mari.
Baba Vanga putea sa fi trait si acum 500 de ani si sa fi facut acea “prezicere” tot pe atunci, ca finalul era tot asta. Puterea si forta de determinare a raului in astfel de tari este la cote alarmante.
Atacuri concertate si bine organizate de ceata duhurilor necurate pot iesi la iveala in astfel de tari.
Eu unul cred ca si in Europa de azi ar fi avut sanse de “izbanda” o astfel de prezicere.
Doamne ajuta!

   Pr. Mihai-Andrei Aldea:
Într-adevăr, ve
șnic este Cuvântul lui Dumnezeu!
Cum stă scris?
Rătăci
ți neștiind Scripturile nici puterea lui Dumnezeu!
Căci scris este:
„A
șa zice Domnul despre prooroci: Ei proorocesc în numele Meu, dar nu Eu i-am trimis!” (Ieremia 14.15)
și
„Străbătând toată insula (Cipru) până la Pafos, au găsit pe un oarecare bărbat iudeu, vrăjitor, prooroc mincinos, al cărui nume era Bariisus (
și care le stătea împotrivă)” (Faptele Apostolilor 13.6-11)
și
„Mul
ți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut? Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine voi cei ce lucrați fărădelegea!” (Matei 7.21-22)

Căci sunt prooroci adevărați și prooroci înșelători, după cum știe tot cel ce cunoaște Scripturile.
Și deosebirea dintre ei aceasta este: dreapta credință sau mărturisirea dumnezeieștilor dogme – cel ce nu le ține și așa învață pe oameni acela este prooroc mincinos și dușmanul lui Dumnezeu (Deuteronom 13.1-5).
Aici intră
și Vanga. Ea însăși a recunoscut că „vorbește cu morții”, adică de fapt cu dracii și cu alte făpturi nevăzute, adică tot draci (Levitic 19.31; 20.6; Deuteronom 18.10-12). Proorocirile ei sunt împotriva lui Dumnezeu, căci vorbesc despre o pace veșnică pe pământ, precum iehoviștii, despre un „ALES” pe care omenirea îl așteaptă și care o va duce către acea pace, adică Antihristul, după Învățătura lui Hristos, și despre alte asemenea amăgiri.

Dar cine vrea să asculte de Scripturi se va mântui, iar cel care va voi să creadă amăgirii va crede (chiar și de ar vedea pe cineva înviat din morți).

   Ostrov:

”De ce se împlinesc profeţiile ghicitorilor?

Ştim că există gheena, ştim că există împărăţia cerurilor şi judecata. Să nu credem, dar, în lucruri nebuneşti. De ce, poate stărui cineva, se împlinesc proorocirile ghicitorilor? Se împlinesc pentru că tu crezi în ele. Te-au robit, sunt stăpânii vieţii tale şi o conduc după cum le place.

Spune-mi, va putea o căpetenie de tâlhari, având în mâinile şi în puterea sa un fiu de rege, care a dorit să stea la el, fie căutându-şi pacea, fie priindu-i tovărăşia lui, să-i spună regelui dacă fiul lui e mort sau dacă mai trăieşte? Fireşte că va putea. De ce fireşte? Nu pentru că poate vedea în viitor, ci pentru că el este stăpân pe soarta copilului, având putinţa de a-l omorâ sau de a-i lăsa viaţa, de vreme ce copilul se află în puterea sa.

De asemenea, poate spune dacă e bogat sau sărac, pentru că îi stă în putere. Din nefericire, cei mai mulţi oameni din lume s-au predat diavolului.

Atunci când omul se obişnuieşte să creadă în aşa-zisa putere a acestor amăgitori, nu face altceva decât să-i ajute să-şi sporească faima; căci dacă nimeni nu dă atenţie profeţiilor care nu se împlinesc, toţi vorbesc de profeţia, una singură, care s-a adeverit vreodată, undeva.

Dacă au vreo putere să prezică viitorul, adu-i la mine, credinciosul. Şi n-o spun lăudându-mă, căci nu e un lucru de mândrie să scapi de ei. Sunt plin de păcate şi din pricina acestor prezicători nu mă pot arăta cu smerită cugetare. Pe toţi îi voi face de râs, cu harul lui Dumnezeu.

Adu-l la mine pe vrăjitor şi, dacă are putere să le vadă pe cele viitoare, să-mi spună atunci ce-o să mi se întâmple şi ce are să fie mâine. Dar n-o să-mi spună. Fiindcă mă aflu în puterea împăratului, şi nu în puterea lui. Eu sunt supusul lui Hristos, şi nu supusul lui. Eu stau departe de peşterile şi de ascunzătorile lor, ferite de privirile oamenilor, fiindcă eu sunt ostaş al împăratului meu.”

http://www.ioanguradeaur.ro/422/vrajitoria/

   Comentariu saccsiv:

   Iata ce putem citi in Sfanta Scriptura:

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=17&cap=18#22

22. Dacă proorocul vorbeşte în numele Domnului, dar Cuvântul acela nu se va împlini şi nu se va adeveri, atunci nu grăieşte Domnul Cuvântul acela, ci-l grăieşte proorocul din îndrăzneala lui; nu te teme de el”.  

   Asadar, daca se implineste, atunci e de la Domnul. Dar atentie …

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=17&cap=13

1. “De se va ridica în mijlocul tău prooroc sau văzător de vise şi va face înaintea ta semn şi minune,  

2. Şi se va împlini semnul sau minunea aceea, de care ţi-a grăit el, şi-ţi va zice atunci: Să mergem după alţi dumnezei, pe care tu nu-i ştii şi să le slujim acelora,  

3. Să nu asculţi cuvintele proorocului aceluia sau ale acelui văzător de vise, că prin aceasta vă ispiteşte Domnul Dumnezeul vostru, ca să afle de iubiţi pe Domnul Dumnezeul vostru din toată inima voastră şi din tot sufletul vostru.  

4. Domnului Dumnezeului vostru să-I urmaţi şi de El să vă temeţi; să păziţi poruncile Lui şi glasul Lui să-l ascultaţi; Lui să-I slujiţi şi de El să vă lipiţi.  

   Ei bine fratilor, vorba mare si de bagat la cap. Mai ales acum ca vremurile apocaliptice bat la usi si se vor tot inmulti minunile profetilor mincinosi. Cum ne ferim? Mergand pe calea ortodoxiei. De aceea zice bine parintele Aldea:

   Aici intră si Vanga. Ea însăsi a recunoscut că „vorbeste cu mortii”, adică de fapt cu dracii si cu alte făpturi nevăzute, adică tot draci (Levitic 19.31; 20.6; Deuteronom 18.10-12). Proorocirile ei sunt împotriva lui Dumnezeu, căci vorbesc despre o pace vesnică pe pământ, precum iehovistii, despre un „ALES” pe care omenirea îl asteaptă si care o va duce către acea pace, adică Antihristul

   Dar iata ce mai aflam tot din Sfanta Scriptura:

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=15&cap=18#9

1. Iosafat a avut multă bogăţie şi mărire şi s-a înrudit cu Ahab.  

2. După câţiva ani s-a dus la Ahab în Samaria, iar acesta a junghiat, pentru el şi pentru poporul ce era cu el, un număr foarte mare de vite mărunte şi mari şi l-a câştigat să meargă împotriva Ramotului din Galaad.  

3. Căci Ahab, regele lui Israel, a zis lui Iosafat, regele lui Iuda: “Vrei să mergi cu mine la război împotriva Ramotului din Galaad?” Acela însă i-a răspuns: “Cum eşti tu, aşa sunt şi eu; şi cum este poporul tău, aşa este şi poporul meu: merg cu tine la război!”  

4. şi a zis Iosafat către regele lui Israel: “Întreabă astăzi, ce zice Domnul?”  

5. Atunci a adunat regele lui Israel ca la patru sute de prooroci şi le-a zis: “Să mergem noi oare la război împotriva Ramotului din Galaad ori să ne lăsăm?” Şi ei au zis: “Du-te, că Dumnezeu îl va da în mâinile regelui”.  

6. Zis-a Iosafat: “Nu se găseşte pe aici vreun prooroc al Domnului, ca să-l întrebăm şi pe el?”  

7. Iar regele lui Israel a răspuns lui Iosafat: “Mai este un om prin care am putea întreba pe Domnul, dar nu-l iubesc, pentru că nu prooroceşte de bine pentru mine, ci totdeauna îmi prooroceşte numai de rău; acesta este Miheia, fiul lui Imla”. Iosafat însă a zis: “Nu grăi aşa, rege!”  

8. După aceea a chemat regele lui Israel pe un famen şi i-a zis: “Du-te repede după Miheia, fiul lui Imla”.  

9. Atunci regele lui Israel şi Iosafat, regele lui Iuda, şedeau fiecare pe tronul său îmbrăcaţi în haine regeşti, în locul din faţa porţii Samariei, şi toţi proorocii prooroceau înaintea lor.  

10. Sedechia, fiul lui Chenaana îşi făcuse şi coarne de fier şi zicea: :Aşa zice Domnul: Cu acestea îi vei împunge pe Sirieni până îi vei nimici”.  

11. Şi toţi proorocii prooroceau acelaşi lucru, zicând: “Du-te împotriva Ramotului din Galaad, şi vei izbuti, că Domnul îl va da în mâinile regelui”.  

12. Trimisul care se dusese să cheme pe Miheia i-a grăit, zicând: “Iată proorocii proorocesc toţi într-un glas de bine regelui; să fie şi cuvântul tău asemenea cu al fiecăruia din ei; prooroceşte şi tu de bine”.  

13. Miheia însă a zis: “Viu este Domnul, ce-mi va spune Dumnezeul meu, aceea voi prooroci”.  

14. După aceea a venit el la rege, iar regele i-a zis: “Miheia, să mergem noi oare la război împotriva Ramotului din Galaad sau să ne lăsăm?” Iar acela a zis: “Duceţi-vă, că veţi izbuti, căci aceia vor cădea în mâinile voastre”.  

15. Şi i-a zis regele: “De câte ori să te jur eu oare în numele Domnului, ca să grăieşti numai adevărul?”  

16. Atunci Miheia a zis: “Am văzut pe toţi fiii lui Israel risipiţi prin munţi ca oile care n-au păstor, iar Domnul mi-a zis: Aceştia neavând domn, să se întoarcă fiecare la casa lui cu pace!”  

17. Zis-a regele lui Israel către Iosafat: “Nu ţi-am spus eu oare, că el nu-mi prooroceşte de bine, ci numai de rău?”  

18. Iar Miheia a zis: “Ascultaţi aşadar cuvântul Domnului: Am văzut pe Domnul şezând pe tronul Său şi toată oştirea cerească stătea de-a dreapta şi de-a stânga Lui.  

19. Atunci Domnul a zis: “Cine din voi ar putea să ducă în ispită pe Ahab, regele lui Israel, ca să se ducă şi să cadă în Ramotul din Galaad?” Şi a răspuns unul una şi altul alta.  

20. Atunci a ieşit un duh şi a stat înaintea feţei Domnului şi a zis: “Eu îl voi duce în ispită”. Şi a zis Domnul: “în ce chip?”  

21. Acela a zis: “Mă duc şi mă fac duh al minciunii în gurile tuturor proorocilor lui”. Iar Domnul a zis: “Tu îl vei duce în ispită şi ai să izbuteşti. Du-te şi fă aşa!  

22. Şi acum iată a slobozit Domnul pe duhul minciunii ca să intre în gurile acestor prooroci ai tăi. Dar Domnul n-a grăit de bine pentru tine”.  

23. Şi s-a apropiat Sedechia, fiul lui Chenaana şi a lovit pe Miheia peste obraz, zicând: “Pe ce drum anume s-a retras Duhul Domnului de la mine, ca să grăiască prin tine?”  

24. Iar Miheia a zis: “Iată ai să vezi aceasta în ziua când vei fugi din cămară în cămară, ca să te ascunzi”.  

25. Atunci a zis regele lui Israel: “Luaţi-l pe Miheia, duceţi-l la Amon, căpetenia oraşului, şi la Ioaş, fiul regelui,  

26. Şi le spuneţi: Aşa grăieşte regele: Puneţi pe acesta la închisoare şi să-l hrăniţi ca în vreme de lipsă, cu puţină pâine şi cu puţină apă, până când mă voi întoarce cu pace”.  

27. Dar Miheia a zis: “Dacă te vei întoarce sănătos, despre aceasta Domnul n-a grăit prin mine”. Apoi a zis: “Ascultaţi acestea toţi!”  

28. După aceea a plecat regele lui Israel şi Iosafat, regele lui Iuda, împotriva Ramotului din Galaad.  

29. Zis-a regele lui Israel către Iosafat: “Eu îmi schimb hainele şi intru în luptă; iar tu îmbracă-te în hainele tale cele de rege”. Şi şi-a schimbat hainele regele lui Israel şi a intrat în luptă.  

30. Regele Siriei însă poruncise căpeteniilor carelor de război, zicând: “Să nu vă luptaţi nici cu mic, nici cu mare, ci numai cu regele lui Israel!”  

31. Când căpeteniile carelor de război au văzut pe Iosafat, ei şi-au zis: “Acesta este regele lui Israel” şi l-au împresurat ca să se lupte cu el. Însă Iosafat a strigat, iar Dumnezeu i-a dat ajutor şi i-a îndepărtat Domnul de la el.  

32. Şi, când căpeteniile carelor de război au văzut că acesta nu este regele lui Israel, s-au dat înapoi de la el.  

33. Dar un om, din întâmplare, şi-a întins arcul său atunci şi a rănit pe regele lui Israel prin încheietura armăturii, iar regele a zis celui ce-i mâna carul: “Întoarce-te şi scoate-mă din luptă, căci sunt rănit”.  

34. În acea zi, lupta a fost crâncenă şi regele lui Israel a stat în car în faţa Sirienilor până seara, iar la asfinţitul soarelui a murit.  

   Si iata ca zice bine si Pr.Gabriel:

problema este mult mai complexa atunci cand pui in discutie profetii si profetiile

   Sunt multe lucruri greu sau imposibil de inteles, asa ca de aceea e cuminte sa ascultam ceea ce ne invata Sfintii Parinti si sa nu ne aruncam din fudulie la datul cu presupusul. Dar evident, pentru a-i asculta, trebuie in primul rand sa aflam ce-au spus … Dar pentru multi este plictisitor sa se roage si sa studieze. E mai simplu sa dea frau liber imaginatiei, care ghici de unde vine?

   Deci, in linii mari consider ca ne-am lamurit cum e cu oamenii ce profetesc. Daca omul nu e ortodox, il ignoram. Si cum stim daca e ortodox? Simplu: il studiem pe el si ceea ce a mai zis. Si daca bate campii in unele din zicerile sale, cum e cazul babei Vanga, e clara treaba. Poate sa se tot implineasca declansarea razboiului la data spusa de ea.

   Razboi va fi, caci o spun clar profetiile Sfintilor. Pe de alta parte ELITELE marionete ale diavolului vor razboi, pentru a declasa o mare zapaceala (alaturi de criza, foamete, revolte) ca mai apoi sa vina cu „solutia” NOUA ORDINE MONDIALA, terenul pregatit pentru antihrist. Vrajitorii vorbesc si ei de razboi, dar mesajul lor este precum cel al babei Vanga, fara nici o treaba cu vremurile apocaliptice si Parusia:

De ce si unii vrajitori avertizeaza despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL?

   De ce dracii ii indeamna pe vrajitori sa vorbeasca si ei despre acest subiect? Tocmai pentru pregatirea venirii antihristului. Si aici trebuie subliniata diferenta fundamentala dintre PROFETII si falsele profetii legate de acest subiect. Caci cei indrumati de diavoli avertizeaza despre o iminenta etapa de mare tulburare, urmata de o pace pe pamant. Si atat. Oamenii lui Dumnezeu insa, vorbesc clar despre o tulburare, despre o falsa pace instaurata de antihrist si continua cu ceea ce este mai important: venirea Domnului nostru Iisus Hristos si toate cele ce mai sunt descrise in Apocalipsa.

   Multi vor zice despre vrajitori: vezi, au zis de razboi, deci si celelalte spuse de ei sunt reale. De aceea se vor si stradui dracii sa iasa la datele spuse slugoii lor, ca sa fie efectul mai mare. Desigur, trebuie in primul rand sa fie de acord bunul Dumnezeu. Daca El va considera ca ispita e prea mare, va face de asa fel ca datele spuse de vrajitori sa fie false.

   Si acum sa vedem cum sta treaba cu dracii. Pot ei profeti sau nu? Lucifer a fost cel mai stralucit dintre heruvimi. Ceilalti au fost din alte cete inferioare (CETELE INGERESTI). Dupa ce au cazut din cinstea lor, n-au mai avut insusirile dintai. Adica cel mai mare dintre ei nu poate face ceea ce face cel mai mic dintre ingeri. Dar cel mai mare dintre ingeri, nu poate profeti.

   A profetii nu inseamna a intra cu mintea sau altcumva in vreo mare lada cu evenimente viitoare si sa vezi acolo ce si cum se va intampla. A profeti inseamna ca ti se transmite un mesaj, pe care tu il spui mai departe. E valabil atat pentru oameni cat si pentru ingeri. Pentru ca sunt creaturi. Sunt creati. Iar Creatorul spune, daca vrea, cand vrea, ce vrea si cui vrea. Cele ce se vor petrece. Dar nu dracilor.

   Asadar, nici o creatura nu are acces la, sa-i zicem, gandul bunului Dumnezeu. Nu e ca in filmele americane, cand un om intra in mintea altuia si ii citeste gandurile.

   De fapt, daca tot am ajuns aici, trebuie sa stim ca dracului nu i se permite nici macar sa citeasca gandurile unui om:

Dracii nu pot citi gandurile oamenilor, dar le pot transmite “ganduri” …

   Ce sa mai zicem de a i se permite sa aiba acces nelimitat la planurile bunului Dumnezeu …

   Cum bine zicea parintele Arsenie Papacioc: „dracul e un tolerat”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button