X

Cauti pe cineva apropiat? Da o cautare pe Google a microcipului lui

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Citez din articolul Where’s Jimmy? Just Google His Bar Code:

   Entuziastii Tech si futuristii cred ca cipurile radio de tip implant, cum ar fi cele din mainile lui Graafstra Amal, ar putea insemna siguranta, securitate si comfort.  Dar luptatorii civili pentru libertate sunt preocupati de confidentialitate.

   Oamenii de stiinta pun etichete pe animale pentru a monitoriza comportamentul lor si pentru a urmari speciile pe cale de disparitie. Acum, unii futuristi se intreaba daca toata omenirea ar trebui sa fie etichetata. Cauti pe cineva apropiat? Da o cautare pe Google a microcipului lui.

   Cipurile, numite identificare de tip radio frecventei (Radio Frequency Identification – RFID), emit un semnal radio simplu asemanator cu un cod de bare, oriunde, oricand. Futuristii spun ca acestea pot fi usor implantate sub pielea de pe mana unei persoane.

   Deja, guvernul Mexicului a implantat chirurgical cipuri, de marimea unui bob de orez, in partea superioara a bratelor personalului biroului procurorului general din Mexico City. Cipurile contin coduri care atunci cand sunt citite de scanere, permit accesul intr-o cladire securizata, si previn incalcarea legilor de catre cei care vand droguri.

   In articolul publicat in Jurnalul International de Inovatie si Dezvoltare Durabila, cercetatorii taiwanezi au postulat ca etichetele ar putea ajuta la salvarea de vieti in urma unui cutremur major.  Ei sugereaza ca “Lucratorii din birouri ar putea purta atasate la insignele lor de identitate etichete RFID, in timp ce vizitatorilor li se pot da etichete RFID temporare atunci cand intra in companie” In mod similar, etichetele de identitate pentru personalul spitalelor si pacientiI ar putea incorpora tehnologia RFID.

   “Lumea noastra devine instrumentata,” a declarat presedintele si CEO IBM-ului, Samuel J. Palmisano la o conferinta despre industrie saptamana trecuta. “In prezent, exista aproape un miliard de tranzistori pe om fiecare costand o zecime de milionime dintr-un cent. Exista 30 miliarde etichete RFID produse la nivel global”.

   Avand una in fiecare persoana ar putea elibera de anxietate parintii si ar putea salva vieti sau le-am putea pune sa lucreze intr-un mod si mai comod prin deblocarea unei usi cu o simpla miscare de mana sau pentru pornirea unei masini parcate – dupa cum entuziastul de tehnologie Amal Graafstra isi foloseste eticheta (mainile lui sunt radiografiate in poza de mai sus).

   Dar acest viitor sigur, “instrumentat” este infricosator pentru multi avocati ai libertatilor civile. Chiar si adaugand un cip RFID pentru un permis de conducere sau carte de identitate ridica obiectii pentru cei preocupati de aceasta.

   Sa urmaresti niste cutii si containare de pe o nava pe o ruta din Hong Kong este OK, spun luptatorii pentru drepturile civile. La fel este si monitorizarea pisicilor si cainilor, cu un cip introdus chirurgical sub pielea lor. Dar ei spun ca urmarirea oamenilor este mult prea mult – chiar daca FDA a aprobat dispozitivele ca fiind sigure pentru om si animale.

   “Suntem ingrijorati cu privire la implantarea cipurilor de identitate” a declarat Jay Stanley, analist pentru programul de politici privind comunicarea, pastrarea intimitatii si tehnologia din cadrul Uniunii Libertatilor Civile Americane (ACLU). El pune problema in mod clar: “Multi oameni considera ideea ca fiind infricosatoare.”
“RFID este dispozitivul de urmarire perfect”, a spus Stanley. “Perspectiva unor cipuri RFID, purtate in toate documentele de identitate duce la ideea ca prezenta oricarui individ la o anumita locatie poate fi detectata sau inregistrata pur si simplu prin instalarea unor cititoare RFID invizibile”

   Exista o serie de companii antreprenoriale care fac reclama pentru tehnologii de urmarire, incluzand Positive ID, Datakey si MicroChips. Companiile au inceput sa introduca pe piata ideea din spatele acestor tehnologii inovatoare in urma cu cativa ani, ei le prezinta ca dispozitive de urmarire continua, excelente pentru toata lumea.

   Dupa prima lui utilizare intr-o camera de urgenta in 2006, VeriChip s-a impus ca fiind succesul cipului subcutanat. “Suntem foarte mandri de modul in care identificarea de tip VeriMed a pacientului s-a efectuat in aceasta situatie de urgenta. Acest eveniment ilustreaza rolul important pe care VeriChip il poate juca in asistenta medicala,” a declarat la momentul respectiv Kevin McLaughlin, presedinte si CEO al VeriChip.

   “Datorita cresterii complexitatii si a pretului redus, aceste dispozitive de senzori ne dau pentru prima data, instrumentele de masura in timp real pentru o gama larga de sisteme din lume – naturale sau facute de mana omului”, a declarat Palmisano de la IBM.

   Dar sunt oamenii “sisteme” care urmeaza sa fie masurate?

   Grupuri de oameni obisnuiti tipa tare atragand atentia asupra implicatiilor ce le au aceste dispositive asupra libertatilor civile si amenintand ca vor impiedica raspindirea lor in masa, pentru aplicatiile care prevad urmarirea oamenilor.

   “In cazul in care aceste cititoare ar prolifera, si ar fi multe stimulente pentru a le instala, ne vom gasi intr-o societate supravegheata 24 de ore timp de 7 zile.” a spus Stanley, ACLU

   De asemenea, controversa se extinde peste mari. David Cameron, primul ministru al Marii Britanii a promis sa arunce la gunoi propunerea unui sistem de carti de identitate nationale si sisteme biometrice pentru pasapoarte si serviciul social de sanatate, optiuni care erau promovate de Partidul Laburist.
   “Impartasim un angajament comun pentru libertatile civile si pentru a scapa – imediat – de planul partidului Laburist, privind buletinele de identitate”, a declarat Cameron ZDNet UK

    Aceste controverse au impact asupra companiilor care dezvolta astfel de tehnologii. O companie, Positive ID, a renuntat la ideea de urmarire a oamenilor obisnuiti cu tehnologia cip. Miercuri, compania a anuntat ca a depus cerere pentru un brevet pentru un dispozitiv nou medical pentru monitorizarea glicemiei la diabetici. Tehnologia dezvoltata initial pentru a urmari masele este acum doar un sistem “mostenit ” pentru compania Del Ray Beach, Florida.
   “Suntem in curs de dezvoltare a unui cip in vivo, care sa contina un senzor de glucoza,” a declarat pentru FoxNews.com. Allison Tomek, vice presedintele responsabil cu investitiile si comunicarea. “In teorie va fi capabil de a detecta nivelurile de glucoza. Testam acum senzorul de glucoza. Acesta va contine un senzor cu un cip RFID implantabil. Cererea de azi pentru a fost pentru tehnologia noastra care vrea sa creeze o interfata de transformare de tip electronic pentru masurarea schimbarilor chimice din sange. ”

   Au disparut ambitiile anterioare ale companiei.” Consiliul nostru de administratie vrea o noua directie”, spune Tomek. “In comparatie cu identificarea, noi credem ca e mult mai buna o platforma de diagnostic. Asta e viitorul tehnologiei nu – simpla identificare. ”

   Compania chiar a vandut unele dintre tehnologiile sale de urmarire individuala lui Stanley Black and Decker, pentru 48 milioane dolari, a spus ea.
Aceste aplicatii medicale nu sunt la fel de controversate precum tehnologiile de urmarire. FDA a aprobat in 2004 un alt cip dezvoltat de predecesorul lui Positive ID, VeriChip, care stocheaza un cod – similar codului de identificare UPC de pe produsele vandute in magazine – care da informatii despre pacient atunci cand un scaner trece peste cip. Aceste coduri, introduse pe cipuri si scanate la sediul unui medic sau intr-un spital, ar dezvalui istoricul medical al unui pacient.
Dar ca si cardurile inteligente, (smart card) aceste cipuri medicale pot fi citite in continuare de la o distanta de catre pradatori. Un cititor poate “vorbi” cu cipul de la distanta, fara a fi nevoie de vreun contact fizic, si poate sa obtina informatiile care exista scrise in el. Si asta provoaca deasemenea ingrijorare.
   Concluzia este simpla, potrivit ACLU: “Intrebarile cu privire la siguranta nu au fost abordate”, a spus Stanley. „Si pana cand aceste intrebari sunt rezolvate, aceasta tehnologie poate ramane in laboratoare.” 

   Cititi va rog si:

BIG BROTHER, CIPURI, IMPLANTURI, MICROCIPURI, 666, SEMNUL FIAREI: faza finala a experimentului inceput de colaborarea IBM-nazism, coordonarea masoneriei

Concernul farmaceutic NOVARTIS va introduce MICROCIPURI in pilule

Intel doreste sa va implanteze un cip in creier

PROIECTE DE LEGE, din Camera Senatului si a Deputatilor, SOLICITA IMPLANT CU CIP pentru americani?

VERICHIP FACE PROGRESE: implant cu microcip pentru a corela datele medicale, istoricul creditelor si securitatea sociala. MAI DORMIM MULT?

VERICHIP se numeste acum POSITIVEID. Detalii importante despre activitatea companiei ce doreste SA VA IMPLANTEZE CIPURI IN CORP

VIDEO (si transcriptul): INFRACTORILOR (dovediti) li se va impanta fortat un CIP in corp?

VIDEO: O noua promovare a CIPULUI IMPLANTAT in corpul uman. Scenariu 2017ce

VIDEO: Reclama pentru folosirea IMPLANTULUI CU CIP, din motive medicale …

   Sa intelegem oare ca au inceput sa faca oarece pasi in spate? Desigur ca nu. Cheia e in ultimul paragraf. ACLU: “Intrebarile cu privire la siguranta nu au fost abordate. Si pana cand aceste intrebari nu sunt rezolvate, aceasta tehnologie poate ramane in laboratoare.”

   Adica, atunci cand cipul va fi sigur si nu va putea fi citit decat de SISTEM, va fi in regula …

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button