X

MOLDOVA intra in randul lumii: Începând cu 1 IANUARIE 2011 cetăţenilor moldoveni le vor fi eliberate DOAR PASAPOARTE BIOMETRICE

   Citez din articolul „Paşapoartele cu date biometrice – o necesitate pentru cetăţean şi o prioritate pentru MTIC”, spune ministrul Oleinic:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Începând cu 1 ianuarie 2011 cetăţenilor moldoveni le vor fi eliberate doar paşapoarte biometrice, informează Serviciul de Presă al Ministerului Tehnologiile Informaţionale şi Comunicaţii (MTIC).  Introducerea acestor paşapoarte este un necesar, susţine Comisia europeană privind libera circulaţie a cetăţenilor moldoveni în statele europene. În acest scop Uniunea Europeană va aloca circa 2 milioane de euro prin proiectul „Paşaportul biometric pentru Moldova”. Banii vor fi utilizaţi pentru modernizarea infrastructurii de perfectare, eliberare şi procesare a paşaportului cu date biometrice, susţine ministrul Alexandru Oleinic.

   Oleinic a declarat că paşapoartele biometrice vor fi acordate pe o perioadă  de 7 ani, iar cele nebiometrice vor fi valabile până la expirarea termenului pentru care au fost eliberate. „Dacă aveţi un paşaport simplu care expiră spre exemplu în 2015, nu e nevoie să luaţi unul biometric din 2011. Puteţi utiliza paşaportul simplu la deplasarea în orice ţară în care nu este restricţionat accesul doar în baza paşapoartelor biometrice”, a menţionat ministrul.

   Potrivit şefului MTIC, paşaportul cu date biometrice este cel mai sigur document pentru trecerea frontierelor şi este acceptat şi recunoscut de UE corespunzând cerinţelor ICAO şi celor impuse de Comunitatea Europeană. „Paşaportul biometric este un act de identitate ce conţine un cip cu date biometrice ale posesorului, inclusiv amprentele digitale, fotografia digitală şi semnătura posesorului documentului. Aceasta face paşaportul biometric practic imposibil de falsificat”, a specificat Oleinic.

   Preţul paşapoartelor biometrice va fi stabilit în funcţie de costurile pe care le va genera realizarea acestora. „Preţul nu va fi cu mult mai mare faţă de preţul paşapoartelor nebiometrice”, a ţinut să asigure ministrul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţii. UNIMEDIA menţionează că românii pot obţine paşapoarte biometrice începând cu 18 ianuarie 2010 şi preţul lor este triplu faţă de vechile paşapoarte.

   În Moldova, primele paşapoarte biometrice au fost puse în circulaţie din luna februarie 2008. Până în prezent, peste 1500 de cetăţeni moldoveni au primit astfel de paşapoarte, informează Serviciul de Presă al MTIC. 

   Cititi va rog si:

Moldova: revolutie Twitter sau o revolutie portocalie?

VIDEO – DEMONSTRATIE: un paşaport biometric fals, cu datele lui Elvis Presley, poate trece de scanner. CONCLUZIA: necesitatea centalizarii datelor la nivel planetar. CARE VA FI PASUL URMATOR?

MasterCard – PayPass: microchip şi o antenă radio încorporate va usureaza platile. Nu mai introduci codul PIN, nu mai semnezi chitanţa …

BIG BROTHER, CIPURI, IMPLANTURI, MICROCIPURI, 666, SEMNUL FIAREI: faza finala a experimentului inceput de colaborarea IBM-nazism, coordonarea masoneriei

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button