X

Royal Society afirma ca geoingineria (inclusiv CHEMTRAILS) ar putea deveni OBLIGATORIE

   Conform articolului Geoengineering May Be Mandatory, Royal Society Says:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Societatea Regala afirma ca proiectele de geoinginerie la scara mare, precum campaniile de plantari de pomi, ori imprastierea de sulf in atmosfera pentru a estompa lumina solara, ar putea fi necesare pentru a stopa incalzirea globala. 

   S-ar putea evita ca geoingineria sa devina ultima solutie, daca noi, omenirea in intregul ei, am actiona impreuna pentru a reduce cantitatea de dioxid de carbon pe care o degajam in atmosfera.

   Acesta este avertismentul lansat marti prin intermediul raportului Societatii Regale. Proiectele de geoinginerie de mari dimensiuni, costisitoare si nesigure – daca ar fi sa ne gindim la plantarea de arbusti de-a lungul continentelor, ori imprastierea de aerosoli in atmosfera pentru blocarea luminii solare – ar putea fi singura sansa a omenirii incetinire a procesului de incalzire globala, avertizeaza autorii raportului.

   Si aceasta, deoarece eforturile depuse in present pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera nu dau rezultate, considera autorii raportului.

   Este necesara reducerea emisiilor de dioxid de carbon la jumate fata de nivelul anului 1990 pina in anul 2050, dar chiar in acest moment “eforturile globale de reducere a emisiilor nu au inregistrat succese notabile pentru a fi increzatori ca reducerile de emisii necesare evitarii schimbarilor dezastruoase de clima vor fi realizate”, mai afirma raportul.

   “Se spera ca planificarile de reducere a emisiilor dupa anul 2012 vor stimula o intensificare a acestor actiuni printr-o mai mare varietate de mecanisme”, continua raportul, referindu-se la discutiile ce urmeaza a fi purtate de catre membrii Natiunilor Unite la Copenhaga, pentru a ajunge la o intelegere asupra reducerilor de emisii de carbon, inlocuindu-se astfel Protocolul de la Kyoto (vezi The Copenhagen Call: Biz Leaders Back GHG Reduction Efforts).

   “Dar exista un risc serios ca actiunile de reducere suficiente nu vor fi introduce la timp, in ciuda faptului ca tehnologiile necesare sint disponibile si accesibile” afirma raportul.

   Asa ca, in timp ce depun eforturi pentru reducerea masiva a emisiilor, guvernele lumii ar trebui sa planifice modalitatile de lucru pentru a accesa proiectele de geoinginerie, se spune in raport.

   Se poate vorbi despre doua cai de actiune. Prima, constand in absorbtia dioxidului de carbon, implica actiuni de plantare de pomi pentru fertilizarea oceanului, precum si cresterea de plancton pentru absorbtia de dioxid de carbon (vezi Carbon Capture Firm Could Use the Ocean to Combat Global Warming).

   Aceasta ar putea duce la reducerea dioxidului de carbon din atmosfera, dar ar fi foarte scump si complicat, noteaza raportul. Dintre variantele disponibile, fertilizarea oceanica ar produce cele mai multe efecte negative, noteaza raportul.

   A doua varianta, ce include tehnici de pompare a sulfului in atmosfera pentru a forta o racire globala produsa de masive eruptii vulcanice, ar putea fi mai ieftina si mai rapida, stabileste raportul (vezi Green Light).

   Ar putea fi incluse, de asemenea, proiecte ce vizeaza acoperirea cu vopsea alba a acoperisurilor, pentru a reflecta mai multa lumina solara inapoi in spatiu – idée promovata, printre altii, de catre Steven Chu.

   Dar astfel de tehnici de blocare a luminii solare nu au legatura directa cu dioxidul de carbon atmosferic, conducind la efecte cu riscuri necunoscute, potential catastrofale, avertizeaza raportul. Astfel incit ar trebui utilizate doar daca ar fi absolut necesar, stabileste raportul.

   Conceptele de geoinginerie de toate tipurile au fost urmarite cu atentie, inclusiv de catre administratia Obama, sustine Wall Street Journal.

   Geoingineria va necesita cu siguranta un grad fara precedent de cooperare internationala, in prima faza pentru stabilirea metodelor care conduc la cele mai bune rezultate si apoi pentru investirea miliardelor de dolari necesare pentru implementarea acestor proiecte, se explica in raport.

   Dar in felul acesta se vor reduce emisiile de gaze cu efect de sera, asa cum a reiesit din dezbaterile ce au avut loc in Congres (vezi Energy-Climate Bill Could Boost Electricity Costs 20% by 2030).

   Raportul poate fi citit aici:

Royal Society report

   Cititi va rog si:

Propaganda pentru folosirea geoingineriei pentru incetinirea incalzirii globale

CHEMTRAILS …

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button