X

Big Brother. Un oraș din România va fi monitorizat de 1.500 de camere video, cu inteligență artificială, într-un proiect de 11 milioane de euro

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Orașul Arad va fi monitorizat de 1. 500 de camera video, care vor fi instalate pe străzi prin-un proiect estimate la 11 milioane de euro, notează Agerpres.

Anunțul a fost făcut de primarul Călin Bibarț, care se laudă că acest sistem de supraveghere este cel mai performant din țată.

„Suntem la faza de studiu de fezabilitate care a fost aprobat de Autoritatea pentru Digitalizarea României, un demers absolut necesar care verifică pe de o parte că echipamentele nu sunt cu o dedicaţie specială, pentru o anumită firmă, precum şi faptul că ele au capacitatea de a fi integrate în tot ce înseamnă digitalizare, nu doar în oraş, ci la nivelul întregii ţări. După ce va fi aprobat studiul în Consiliul Local, urmează licitaţia pentru proiectare şi execuţie. Într-un parcurs normal, în toamnă şi iarnă urmează să se facă proiectarea, iar anul viitor să înceapă execuţia.

Dincolo de camerele care vor fi pe mai multe categorii – cele care citesc plăcuţele de înmatriculare, cele care pot da alarmă cu anumite probleme din proximitatea şcolilor, cele care semnalează incendii, blocaje în trafic etc -, important este softul care integrează de la e-ticketing până la telegestiune. Sistemul are capacitatea de a semnala în mod real orice problemă care apare la nivelul municipiului şi să atenţioneze cel mai apropiat echipaj care s-ar putea deplasa la faţa locului pentru a interveni în cel mai scurt timp posibil. Va fi cel mai performant sistem din România şi singurul care are capacitatea de a le integra pe toate celelalte”, a declarat primarul Călin Bibarţ.

Acesta a precizat că un avantaj al folosirii unui sistem cu inteligenţă artificială în CCTV (televiziune cu circuit închis) este acela că se face detectarea automată „a comportamentelor suspecte”. De asemenea, este posibilă recunoaşterea automată a obiectelor şi persoanelor şi analiza imaginilor, ceea ce va conduce la optimizarea resurselor umane şi la un răspuns rapid la incidente.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Acum mass media a inceput sa ii invrajbeasca pe romani contra rusilor si,aceeasi mass medie face la fel in Rusia contra romanilor.De exemplu:mass media acum manipuleaza asa:”imi aduc aminte ce le facea rusii bunicului meu,cum l-au chinuit si ce i-au facut…” Aici e adevar indiscutabil,dar,contextual,cum e situatia de acum,acest adevar este folosit in scop manipulator pentru invrajbirea intre popoare,doctrina,care e baza,doctrina numarul unu a Marii Britanii plus SUA.Deci s-a trecut la invrajbirea inter-etnica pentru ca angloamericanii sa isi tina imperiul.Nici la asta sa nu percutam,mai ales ca suntem crestini ortodocsi.De vom vrea sa ne fie noua bine,intru toate sa le facem in contra,in toate sa le facem si zicem opusul.In tot ce ne aduc ei sa dam respingere si bine ne va fi noua.Cand vor vedea ca nu le-a mers nici vrajitoria mass media cu invrajbirea intre popoare o sa bage vrajitoria cu invrajbirea intre religii,inter-religioasa si atunci o sa inceapa al treilea de la Ierusalim,considerat de ei centrul religios al lumii.Razboaiele locale,chiar daca vor cunoaste fază de extindere pana la cel mondial ,toate in mod cuprinzator vor avea rolul,sau incercarea parsiva de invrajbire inter-etnica pt sustinerea dinastiei angloamericane.Daca vor vedea ca nu le-a reusit trucul vor veni cu dihonia religioasa,prilej cu care vor napusti asul lor din maneca,hienele lor pitite de ei pe dupa dulap,pe sub masa,prin sertare,pe la colt de strada,scheletii lor din dulap de veacuri care nu sunt nimic altceva decat lumea musulmana cu „era” terorismului lor „explodat” controlat de ei pentru uciderea „selecta” a crestinilor.

  2. Și totuși de ce atâta investiție? Ce se ascunde? Cine trebuie cu adevărat protejat? Cetățeanul de rând? Vom trăi și vom vedea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button