X

Camerele Big Brother împânzesc șoselele: Amenzi fără martori și fără a putea fi contestate

Monitorizarea totală a șoferilor români a intrat pe ultima sută de metri

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Camerele video fixe, amplasate de administratorii drumurilor publice în toată țara, vor comunica direct cu serverele Poliției Române.  Astfel, sancțiunile vor fi aplicate automat, fără a mai fi necesară prezența unui martor și fără a putea fi contestate. Totuși, administratorii drumurilor vor fi obligați să comunice cetățenilor locurile unde sunt amplasate camerele. Mai mult, șoferii vor putea face sesizări împotriva celorlalți participanți la trafic, pe baza înregistrărilor video de pe camerele de bord. 

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică mai multe modificări ale legislației rutiere, cea mai importantă dintre acestea fiind operaționalizarea transmiterii înregistrărilor video de pe camerele fixe către Poliția Română.

Astfel, Poliția Română va avea dreptul de a prelucra datele de monitorizare a traficului rutier, colectate de administratorii drumurilor publice de interes județean și local cu ajutorul unor mijloace tehnice instalate pe drumurile pe care le administrează.

”Poliția Română primește de la administratorii drumurilor publice de interes județean și local, automat, prin intermediul unor sisteme de comunicații securizate, semnalări și datele de monitorizare a traficului aferente acestora care privesc posibila încălcare a normelor de circulație pe drumurile publice, prezența în trafic a unor vehicule supuse confiscării, căutate potrivit legii, sau care pot fi utilizate ca probă într-o procedură judiciară”, se arată în proiectul MAI. Camerele fixe vor monitoriza încălcări în ce privește limita maximă admisă de viteză pentru categoria de vehicul pe un anumit sector de drum, interdicția sau restricția de a conduce un vehicul pe o bandă a sensului de deplasare, semnificația culorii roșii a semaforului, trecerea la nivel cu calea ferată, interdicția de a adopta un comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, precum și depășirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului sau la trecerile la nivel la calea ferată.

Monitorizare, dar să știm și noi

Administratorii drumurilor publice vor avea obligația de a se asigura că mijloacele tehnice destinate măsurării vitezei care furnizează date către Poliția Română sunt omologate și verificate metrologic, potrivit normelor în vigoare, de a informa public, pe pagina de internet proprie, cu privire la existența mijloacelor tehnice fixe și scopul prelucrării datelor de monitorizare a traficului rutier, și de a asigura capabilități și/sau servicii de imprimare masivă și comunicare a documentelor întocmite în legătură cu încălcarea normelor de circulație pe drumurile publice.

”Utilizarea capabilităților administrației publice locale pentru constatarea unor abateri grave la regimul rutier va consolida gradul de disciplină în trafic. Mai mult, utilizarea resurselor umane angrenate în aplicarea legii va fi îndreptată către acele fapte ce nu pot fi constatate cu sisteme fixe. În esență, prin soluția propusă se dorește implicarea societății civile în procesul de semnalare a unor abateri grave la regimul rutier, pentru a consolida gradul de disciplină în trafic. În concret, se propune extinderea modalității de constatare a contravențiilor la regimul circulației pe drumurile publice, în sensul instituirii unui mecanism prin care participanții la trafic pot depune sesizări cu privire la posibile încălcări ale regulilor de circulație surprinse în înregistrări video sau audio-video, după caz”, se mai precizează în proiectul de act normativ.

Testare și retestare

Pentru eliminarea unor eventuale erori în procedura de testare, MAI introduce posibilitatea șoferului de a solicita o a doua testare, în cazul în care rezultatul testării este de până la 0,10 Mg/l alcool pur în aerul expirat, dat fiind faptul că unele alimente consumate recent pot distorsiona măsurătoarea.

Retestarea se va face după 15 minute, dar nu mai mult de 20 minute de la primul test. În cazul în care persoana testată dorește și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii îmbibației de alcool în sânge, aceasta este liberă să se adreseze oricărei unități de asistență medicală, fără a mai fi necesară prezența polițistului rutier care a realizat testarea aerului expirat.

Totodată, pentru reducerea timpilor de așteptare a rezultatelor privind confirmarea prezenței în organism a unor substanțe psihoactive, se instituie posibilitatea ca determinarea prezenței în organismul unei persoane a substanțelor psihoactive să poată fi realizată și în cadrul laboratoarelor de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române acreditate în acest sens sau în unitățile publice de asistență medicală autorizate și acreditate pentru astfel de determinări.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Slugoii si satanele autohtone intra practic cu buldozerul in drepturile si libertatile romanilor, fara sa le mai pese de nimic! Doar ca, lipsirea de drepturi si de proprietati, combinata cu saracirea cumplita a romanilor, vor determina furie, exasperare si frustrare la cote maxime in randul acestora, pt cand acestia vor declansa ceea ce va fi inevitabil in Romania, o revolutie de proportii uriase(cu mult peste cea din 1989), care va trimite bestiile clasei politico-securiste dambovitene acolo unde le e locul: la 2 m. sub pamant!

  2. https://www.stiripesurse.ro/video-cutremur-puternic-in-taiwan-cladiri-prabusite-pene-de-curent-si-alerta-de-tsunami-in-sud-vestul-japoniei_3280147.html
    „Un cutremur major s-a înregistrat miercuri dimineaţa în estul Taiwanului, iar o alertă tsnuami a fost emisă în Okinawa, în sud-vestul arhipelagului japonez, informează news.ro.
    UPDATE – Potrivit USGS, o nouă replică s-a produs la 10 km adâncime, având magnitudinea de 5,7, după 37 de minute de la seismul iniţial, urmată după 8 minute de încă o replică, de 5,5.”

    https://contramanipularii.wordpress.com/2024/03/23/eclipsa-solara-din-8-aprilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button