X

Statele membre UE, obligate să plătească cel puțin 20.000 de euro pentru fiecare migrant pe care refuză să-l preia. Ce prevede reforma politicii europene privind migraţia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Reforma politicii europene privind migrația a fost adoptată de Consiliul UE în luna decembrie 2023, chiar dacă state membre precum Ungaria, Slovacia și Polonia au criticat vehement acest proiect. 

„Respingem cu forţă acest pact privind migraţia. Nu vom lăsa să intre nicio persoană împotriva voinţei noastre”, declara atunci ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, după cum a relatat RostOnline.

Un punct de vedere similar a fost exprimat și de președintele Poloniei, Andrzej Duda.

„Elitele care guvernează UE încearcă să-şi impună opinia pe această temă naţiunilor din Europa. Nu suntem de acord cu asta, credem că cea mai importantă este voinţa naţiunilor”, sublinia preşedintele polonez, potrivit RostOnline.

Totuși, dincolo de aceste obiecții, reforma politicii europene privind migrația a fost adoptată.

Ce prevede documentul UE privind migrația

Această reformă prevede în special un control consolidat asupra intrării migranţilor în UE şi crearea de centre în apropierea frontierelor externe ale blocului comunitar pentru a înlesni repatrierea celor fără drept de azil, dar şi un sistem de solidaritate obligatorie care va consta în cote obligatorii de redistribuire a migranţilor sosiţi în ţările din prima linie, precum Italia, către alte state membre ale UE, anunță agențiile internaționale citate de Agrepres.

Potrivit sursei citate, statele membre UE care refuză trebuie să plătească contribuţii financiare de cel puţin 20.000 de euro pentru fiecare migrant pe care refuză să-l preia.

„Cred că noile reguli sunt mai bune decât cele precedente (…) Dar nu sunt o soluţie. Nu vom rezolva niciodată problema dacă ne gândim cum să gestionăm migranţii când ajung în Europa”, a declarat premierul Italiei, Giorgia Meloni, la o conferinţă de presă de bilanţ pentru anul 2023.

Premierul Giorgia Meloni a subliniat că, în primul rând, ar trebui descurajată plecarea migranţilor către Europa, iar pentru aceasta sugerează încheierea de acorduri cu ţările de origine şi de tranzit, mai ales cu cele din Africa, pentru ca acestea să împiedice trecerile clandestine ale frontierelor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. De ce ar sta vreodata de bunavoie un stat national si suveran intr-o astfel de infectie sexomarxista-dictatoriala, mult mai dura ideologic decat URSS, daca n-ar fi altceva decat o Colonie antinationala, capturata de catre niste elite sataniste vandute sefilor de la Bruxelles?

  2. România în loc să plătească un miliard de dolari complexului militaro-industrial american pentru petarde patriot care ulterior vor fi făcute cadou sClavei Ucraina, cu acești bani ar putea să refuze 50.000 de emigranți vârâți pe gât de Occident.
    Dar România bagă la înaintare politic tot felul de moș Teacă făcuți generali la apelul bocancilor și devenim și noi sclavi.

    1. nu baga nimeni nik pe gat.
      astia-s adusi de mafii tip corporatie, deci cu legaturi multiple cu mafiotii autohtoni. mai departe e usor de inteles ce si cum . In loc sa prezinte proiecte benefice la sediul de troaca din belgia, probabil ca se cer bani pt “integrarea” coloratilor. Care evident vor primi doar a zecea parte. Dar se risca faptul ca acestia sa se integreze pe bune ba chiar mai mult sa puna laba pe anumite sectoare sau ramuri. Sunt ai naibii de tenace si foarte uniti. In loc de Romania sa nu se cheme AfroAsiaprostia. Jalnic . BAI boii astia da pe la buciuresti nu stie ca “bietii” astia de coloratii fac prapad prin alte tari. nu de mult in franta i-au luat gatul unui amarat de profesor fiindca nu stiu ce afirmase.Omului i s-a taiat gatul in amiza mare cu o sabia si asta in plina strada. Sictir cu migrantiilor cu tot. Era o precupeata dastea care se grabea sa duca doua sacose burdujite cu dale gurii la facaturile astea de sclavauraina care ne sfideaza din limuzinele lor. unde sunt istericele alea care zbierau prin 90 ca nu ne vindem tara. pana la urma au vandut tot , si-au luat banii si tiva prin insule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button