X

Polonia anunță că nu va accepta planul impus de UE pentru relocarea migranților

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Premierul Donald Tusk a reiterat miercuri că Polonia nu va accepta mecanismul Uniunii Europene de relocare a migranţilor, în ciuda aprobării în Parlamentul European a legislaţiei menite să limiteze migraţia pe continent, relatează Reuters. 

Parlamentarii europeni au aprobat, miercuri seara, o revizuire a sistemului ce reglementează imigraţia în blocul european, care prevede reducerea duratei procedurilor de securitate şi de azil şi intensificarea returnării imigranţilor, cu scopul de a reduce imigraţia nedorită din Orientul Mijlociu şi Africa, o prioritate pe agenda UE.

„Vom găsi modalităţi prin care, chiar dacă Pactul privind migraţia va intra în vigoare într-o formă aproape neschimbată, vom proteja Polonia de mecanismul de relocare”, a declarat premierul polonez Donald Tusk, fost preşedinte al Consiliului European.

El a adăugat că ţările UE trebuie să se concentreze pe protejarea propriilor frontiere.

Polonia a susţinut anterior că ar trebui să fie scutită de aşa-numitul mecanism de solidaritate din noua legislaţie, deoarece a ajutat şi a primit cel mai mare număr de refugiaţi ucraineni de la invazia Rusiei din 2022.

Migraţia este un subiect fierbinte în UE de când peste un milion de persoane – majoritatea refugiaţi sirieni – au sosit traversând Mediterana în 2015, prinzând blocul european nepregătit.

Cu scopul de a ajuta ţările în care sosesc cei mai mulţi migranţi – ca Italia, Grecia sau Spania -, Pactul adoptat miercuri de Parlamentul European prevede organizarea unui sistem de solidaritate care este obligatoriu. Celelalte state membre sunt obligate să contribuie prin preluarea unor solicitanţi de azil – relocare – sau printr-o contribuţie – fiananciară sau materială – în favoarea ţărilor aflate sub o presiune a migraţiei. Acesta a fost un mod de a încerca o depăşire a opoziţiei exprimate anterior de Ungaria şi Polonia faţă de orice cotă de refugiaţi, în condiţiile în care cele două ţări au rămas ostile reformei.

După votul din legislativ, Pactul urmează să fie aprobat în mod oficial de către statele membre.

Comisia Europeană urmează să prezinte până în iunie un plan de implementare. Numeroase probleme au fost lăsate în suspans şi provoacă incertitudini cu privire la funcţionarea sistemului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button