X

AUDIO: Cum se milogea Geoană de Putin și Medvedev să îl pună președinte în România

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mircea Geoană ar vrea din nou să candideze la alegerile prezidențiale și plătește presa internațională pentru a-l poziționa ca favorit deși nu are susținerea niciunui partid politic din România.  Românii trebuie să știe că în trecut Mircea Geoană se milogea de Vladimir Putin și Dmitri Medvedev să îl pună președinte în România, la fel cum se folosește în acest moment de funcția de la NATO.

Mircea Geoană, a efectuat pe 27 aprilie 2009 o vizită privată la Moscova, unde s-a întâlnit în secret cu unul dintre consilierii președintelui Medvedev. Întâlnirea ar fi fost aranjată de Boris Golovin, om de afaceri cu interese în domeniul energetic din România, despre care presa a scris că ar fi ex-ofițer GRU. Inițial, Viorel Hrebenciuc și Cozmin Gușă au declarat că nu stiu nimic despre vizita privată făcută de Geoană la Moscova. După câteva ore, Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a confirmat că Geoană a efectuat pe 27 aprilie o vizită privată la Moscova, dar spunea că nu știe cu cine s-a întâlnit liderul PSD, ce a discutat și cât a durat vizita.

Mircea Geoana a recunoscut că a fost într-o vizită secretă la Moscova, însă scopul ar fi fost acela de a dezgheța relațiile cu Moscova, nu de a cere bani și sprijin de la Medvedev și Putin.

Întrebat ce anume a discutat în timpul vizitei private din aprilie 2009, Geoană a răspuns:  „Contactele neoficiale sunt contacte neoficiale, ele au pregătit acest moment politic care se prefigurează(alegera sa în funcția de președinte al României)”. „De aceea, faptul că Traian Băsescu a paralizat relația cu vecinii noștri nu este o invitație la inacțiune din partea mea (…) Știu extrem de precis care este limita unui mandat chiar neoficial si am făcut acest lucru cu consultarea instituțiilor care au prerogative, în principal MAE, și vreau să deschid orice fel de provocare de a politiza o temă care până la urmă este în interesul țării acesteia”, a precizat Geoană, după ce a fost deconspirat.

Mircea Geoană a plecat la Moscova cu un avion Țiriac Air și a stat la Hotel Metropol.

 Scopul vizitei secrete la Moscova era obținerea unei întâlniri cu Putin sau cu Medvedev pentru lobby și sprijin. Geoană s-a întâlnit doar cu un consilier de la Kremlin și n-a fost ceva oficial, ci undeva în apropiere de Moscova. A obținut promisiunea că va fi ajutat financiar și prin toți vectorii de influență din România. În cele din urmă a pierdut alegerile prezidențiale din 2009, după vizita nocturnă acasă la Sorin Ovidiu Vîntu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button