X

Avocata Elena Radu: Pentru ”sărmanii” de prin structurile de siguranță, securitate și apărare națională

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pentru ”sărmanii” de prin structurile de siguranta, securitate si aparare nationala:

S-a pus in consultare pe site-ul Ministerului Finantelor Publice bugetul de stat pentru anul 2024. Asa ca ma uitai si eu la bugetele : SRI, SIE, STS, MapN.

Si zisai sa ma uit si prin declaratiile de avere si de interese ale sefilor structurilor acestea, alea ”la vedere”.

Chiar ”sărmani” nu prea sunt.

Celor de la SRI si de la STS le cam plac terenurile. Cred ca au înțeles ei ca vin vremuri grele si o bucata de pământ nu strică (că doar ei implementează ”strategiile” care li se traseaza pe gură).

Celor de la SIE le place să fie ”patroni”. Direct sau indirect (prin intermediul nevestelor) dețin acțiuni sau părți sociale la niște societăți necunoscute (ca e șters numele). Cam ce afaceri fac pe acolo si ce dividende încasează nu cunoaștem.

Ministrul Apărării Naționale e chiar sărman. Nici casă nu are săracul, dar are vreo 4 mașini. Cred ca locuiește in ele.

In fine, asta ce e ”la vedere”. Ce e ascuns ochiului, naiba știe.

Însă, ce nu e ”la vedere”, dragi conducători de structuri, vedeți că prin strategiile alea ”digitale” de la implementați voi la ordin, executanți fideli fiind, vă dați singuri la picioare, că ce e ascuns ochiului nu scapă ochiului ”digital” si o sa rămâneți fără ele.

Așa că… dacă vă mințiți singuri, să vă reamintesc.

Și-acu sa luăm bugetele pe 2024 pe rând și să vedem ce ar trebui sa facă a voastră structură:

SRI: 2024 – 5,467 miliarde lei buget.

Care e treaba voastră?

Care e prima si cea mai importanta atribuție a voastră (că doar e pusă prima peste tot)?

”protecție – protejarea intereselor naționale de securitate, inclusiv a valorilor democratice ale Romaniei si a drepturilor si libertăților fundamentale ale cetatenilor”.

Hopa, stai așa! Cam ce ați protejat? NIMIC.

Vad ca numai la voi scrie că: ”4.2 Fondurile alocate Serviciului Roman de Informații au fost judicios si corect gestionate,

cu respectarea stricta a prevederilor normative. ” M-a bufnit rasul când am citit. Cine v-a controlat pe voi in mod real? Care prevederi normative? Alea in care scrie ca puteti singuri sa va stabiliti ce bani vreti ca ”drepturi”?

SIE: 2024 – 699 milioane lei buget 2024

La banii aia voi mai aveți puțin si vă desființează.

Dar, ia sa vedem care este prima voastră atribuție!

”organul de stat specializat in obținerea din străinătate a informațiilor privind securitatea natională si apararea Romaniei si a intereselor sale. Serviciul de Informatii Externe desfasoara activitate de informatii, contrainformatii si securitate pentru identificarea, cunoasterea, prevenirea, contracararea sau inlaturarea, dupa caz, a

riscurilor, amenintarilor si vulnerabilitatilor externe care pot afecta securitatea nationala si aduce atingere valorilor constitutionale ale Romaniei”

Cam ce ati facut voi cu privire la asta?

Pai, avand in vedere raspunsul pe care l-ati dat la intrebarea cate sesizari penale ati facut voi privind posibilitatea savarsirii infractiunii de tradare de catre cetateni romani, ca aveati indicii in urma activitatii desfasurate de voi …. adica raspunsul ca voi nu sunteti organ de cercetare penala si cu alte cuvinte n-ati facut niciuna, voi chiar meritati sa fiti desfiintati, ca papati niste bani degeaba. Se plimba unii de-ai vostri prin tari calde, la mare, la soare, la schi pe banii tarii ca sa faca … nimic.

STS: 2024 – 1,88 miliarde lei.

Ce treaba aveti voi? Nici nu mai conteaza. Ne uitam la ce scrie ca ati facut si constatam ca voi ati fost cei mai fideli executanti ”c-asa vine de la UE”. Unde era Romania si romanii in ecuație? Oricum nu a contat pentru voi.

Ia sa vedem ce ati facut voi asa … mai pe scurt: numarul de morti la hectar si ”infectatii” in pandemia vietii a fost in ”butonul” vostru, la fel supravegherea populatiei prin corona forms-ul vietii. Asigurarea bunei functionari a inteparii si certificatul verde tot voi ati lucrat cu sarg. Cu alte cuvinte, tot ce a fost in contra noastra, a fraierilor, ati avut voi grija sa creati infrastructura ca sa se monitorizeze bine.

Ce-aveti voi asa … in strategie, pe viitor?

Toata tara ”cablata”, ”conectata” si supravegheata, sa nu care cumva sa scape ceva si cineva.

Vad ca si la eIDAS (portofelul digital mai pe scurt) lucrati cu sarg la infrastructura pentru el.

Pentru 2024-2027 aveti planuri mari, ca doar sunteti mari consumatori din PNRR si respectati cu sfintenie comenzile.

Vad ca pentru 2024 prioritatea voastra nr 1 sunt alegerile.

Eh, ce veti face? Ii scoateti ca ”reprezentanti alesi ai poporului” pe aia care ni se impun?

Ministerul Apararii Nationale: 2024 – 95 miliarde lei buget.

Vad ca aveti buget ca sa inzestrati armata, probabil … pe hartie, ca si pana acum, dupa cum umbla vorba in targ.

Armata ”sub” un ministru politic (secretar international al unui partid, ca asa scrie in declaratia lui de interese), ”sub” puterea executiva (guvernul).

Ia sa vedem ce scrie in Constitutie?

Art. 118 alin. 1 ”Armata este SUBORDONATA EXCLUSIV voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale.”

Suveranitatea, independenta, unitatea Statului Roman, democratia constitutionala – scrie pe undeva despre ele prin prezentarea ministerului asta din proiectul de buget? Deloc. Ca deh, armata este subordonata politicului, nu vointei poporului conform Constitutiei si executa ordinele grupurilor de interese, nu vointa poporului. Asa ca ce conteaza care este rolul armatei conform Constitutiei Romaniei?

Serviciul secret al armatei? Armatei cui? A carui grup de interese?

Deci, pe unde este tara si poporul prin atributiile structurilor astora care ar trebui sa ne asigure: securitatea, siguranta si apararea plus garantarea a multe (ca doar de aia exista potrivit Constitutiei)?

Pe nicaieri.

Si-acu asa, de final, ca sa intelegeti de ce tot scriu eu de voi pe aici: de ce nu e la vedere putin imi pasa, spalati-va cu ei pe cap.

Însă, cam e cazul sa dați si voi inapoi ceva țării asteia. Asa … macar pentru jurământul ala mincinos pe care l-ati depus.

Drept urmare, terminati cu balariile ca asa vine de la … nici nu imi pasa de la cine ”ordinul”.

Unora v-am spus-o direct pe la niste dezbateri publice. V-o mai spun odata si v-o spun tuturor: PANA UNA-ALTA ROMANIA ARE DREPT DE AUTOREGLEMENTARE si o stiti bine. Asa ca ordinul ala pe gura pe care il primiti voi este vax albina si nu va obliga cu nimic ”legal”, conform tratatelor, o faceti doar din servilism si cam asta e tot.

Insa, vedeti ca multi altii precum voi, dupa ce au terminat de pus in practica ce li s-a ”ordonat” pe gura au fost dati la caini si o stiti bine, ca doar voi ati executat ordinul. Sa nu credeți ca voi sunteti exclusi si aveti n exemple de visatori din astia ca voi.

Revenind, ce vreau eu de la voi pentru binele vostru si in principal al nostru (astia multi si prosti cum ne credeti voi):

1. Ia incepeti voi sa puneti frana. Faceti-va ca faceti, dar incepeti sa faceti ”curatenie”. Stiti bine ca puteti sa o faceti, aveti si cu ce si mijloacele. Asa ca: ia dati voi inzecit tarii ce ati luat voi si ai vostri. Asa, din bun simt si omenie.

Cum? Contractele alea ale Romaniei de ne-au bagat in rahat si financiar (c-avem datorie publica aparuta ”peste noapte”) si ne-au lasat si fara nimic, ia vedeti cum faceti sa se anuleze. Aveti si probe si puteti sa o si faceti, daca vreti. Numai ca le-ati facut putin ascunse si uitate prin sertare.

Lasati-ne cu povesti din astea de linistit ”prostii”, ca va faceti voi ca niste alti executanti servili ca voi sunt trasi la raspundere penala ca au cauzat prejudiciu nspe miliarde euro. Praful in ochi pentru prosti si faptul ca se duce unul la puscarie ca sa linistiti prostimea nu ne incanta cu nimic, cand contractele raman valabile, tara supraindatorata, fara resurse si cu visteria goala.

Asa ca axati-va pe cum faceti voi sa se desfiinteze contractele alea, astfel incat datoria publica a Romaniei sa ramana aia reala, nu aia inventata, iar resursele naturale sa fie ale Romaniei, nu ale strainilor vandute pe 2 lei.

Hai ca puteti, daca vreti, macar pentru securitatea voastra personala pentru ca nu se stie niciodata cand veti fi urmatorul dat la caini.

2. Ia incepeti voi sa ignorati ordinele alea pe gura primite. Daca nu puteti asa simplu … ca nu va tin bracinarii, ca deh, odata cu functia ati acceptat si niste ”compromisuri” si e mai greu asa … sa te pui cu fundu-n balta intr-o asemenea situatie, nu e bai, va ajutam.

Intr-o saptamana, daca vreti, stiti ca puteti sa scoateti in strada juma de tara, ca doar sunteti antrenati ”pe bucatele”. Numai ca pana acum ati facut-o pentru ai vostri ”sefi” nu pentru tara si popor.

Si uite asa aveti si pretextul: nu se poate ca se revoltara ”prostii” si nu vreti sa stricati minunatia de ”lume minunata” bazata pe confort care se vinde fraierilor ca sa inghita ce li se impune.

3. Prin alte timpuri din astea tulburi cu vandut de ”vise”, niste unii, prin alte tari au fost mai ”smart” si au transformat tarile alea in niste paradisuri … fiscale atunci, ca era la moda.

Prin vremurile astea ale noastre de vandut vise ”bazate pe confort” am putea face si noi din tara asta un paradis … de drepturi si libertati (alea de sunt pe lista neagra, ca sa fie aruncate la cos de tot, ca zic unii ca asa ”salveaza” nimic).

Hai ca puteti, daca vreti!

Ganditi-va in primul rand la voi si cam ce viitor va pregatiti singuri, ca va scrisai eu mai pe la inceput cam cum sta treaba.

PS: Dupa ce va enervarati, luati o pauza! Inspirati adanc … relaxati-va!

După care ganditi la rece si analizati!

Eh, cum e?

Nu e asa ca puteti? Tine de vointa, ca putinta aveti, numai ca v-ati lasat luati de val si de povesti de adormit copiii, uitand de propria persoana si de pericolul care va paste inclusiv pe voi.

Gasiti aici Proiectul bugetului de stat pe anul 2024 (publicat la 13.12.2023), cu bugetul fiecarei ”chestii” de mai sus (ca structura a statului care sa confere ceva tarii si poporului nu prea sunt): https://mfinante.gov.ro/…/trans…/proiecte-acte-normative

de Elena Radu, avocat

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button