X

Israelul plănuiește un HOLOCAUST asupra palestinienilor. Armata sionistă cere golirea spitalelor din Gaza, căci urmează a fi bombardate

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ACTUALIZARE: Tancurile sunt la marginea orașului Gaza și sunt gata să intre în forță pe străzi. Populația palestiniană nu a fost evacuată din oraș, iar spitalele sunt pline cu răniți, inclusiv copii.

Israel bombardează zone aproape de Spitalul al-Quds din Gaza City, după ce a ordonat “evacuarea imediată”.

Organizația Mondială a Sănătății declară că evacuarea este imposibilă, întrucât sunt foarte mulți oameni, printre care și bebeluși în incubatoare, iar nicio zonă nu prezintă siguranță pentru ei.

Dronele israeliene survolează zona, iar avioanele israeliene se deplasează dintr-o zonă a Fâșiei Gaza în alta.

În partea de nord, un bloc de locuințe a fost complet distrus, iar în acest incident au fost uciși 16 palestinieni. Atacurile continuă și în zona centrală a Fâșiei Gaza, unde două clădiri rezidențiale au fost lovite în cartierul Tal al-Hawa.

Forțele aeriene israeliene au reluat atacurile în zonele învecinate Spitalului al-Quds cu scopul de a intimida persoanele aflate la spital și de a le forța să evacueze și să părăsească facilitatea.

În partea de sud a teritoriului, o clădire rezidențială a fost complet distrusă.

Șeful Națiunilor Unite a repetat apelul pentru un armistițiu pentru a pune capăt “acestui coșmar pentru oamenii din Gaza și Israel”.

Netanyahu a anunțat că are drept obiectiv curățarea Fâșiei Gaza de teroriștii Hamas și reconstrucția regiunii pentru populația israeliană. Ce se va întâmpla cu palestinienii?

Comunicațiile sunt restaurate treptat în Fâșia Gaza după o întrerupere a comunicațiilor care a izolat enclava de restul lumii.

Prim-ministrul Netanyahu spune că războiul din Gaza va fi “lung și dificil”, cu Israel intensificând raidurile aeriene și trecând la “următoarea fază” a operațiunilor.

Liderul Hamas din Fâșia Gaza, Yahya Sinwar, declară că grupul este pregătit pentru un “schimb imediat” de prizonieri cu Israel.

Cel puțin 8.005 palestinieni au fost uciși în Gaza în atacurile israeliene începând cu 7 octombrie. Mai mult de 1.400 de persoane au fost ucise în Israel.”

Populația palestiniană suferă din cauza lipsei apei, combustibilului pentru curent, medicamentelor pentru urgențe.

Blocarea furnizării de ajutoare umanitare populației din Gaza ar putea constitui o infracțiune sub jurisdicția Curții Penale Internaționale (CPI), a declarat principalul procuror al Curții în timpul unei vizite la punctul de frontieră Rafah.

Karim Khan a declarat, de asemenea, într-o conferință de presă la Cairo, capitala Egiptului, că Israel trebuie să facă “eforturi semnificative” pentru a se asigura că civili au acces la alimente de bază și medicamente.

Se cere protecție internațional, întrucât SUA nu face nimic pentru protecția civililor!

Zeci de organizații israeliene pentru drepturile omului au cerut comunității internaționale să “acționeze urgent” pentru a pune capăt violenței coloniștilor împotriva comunităților palestiniene din teritoriile ocupate din Cisiordania.

Potrivit site-ului de știri Haaretz, cel puțin 30 de organizații neguvernamentale au atras atenția asupra evacuării comunităților palestiniene din cauza violenței coloniștilor, menționând că fermierii palestinieni sunt în mod deosebit expuși.

ONG-urile au avertizat, de asemenea, că guvernul israelian participă activ în multe cazuri la violența împotriva palestinienilor, conform raportului.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button