X

Planul Abraham: Netanyahu a plănuit desființarea Fâșiei Gaza înainte să înceapă războiul

Planul Abraham și ciudata hartă arătată de Netanyahu liderilor lumii: au șters Fâșia Gaza, cu mult înainte să înceapă războiul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La 22 septembrie, cu ocazia discursului rostit la Naţiunile Unite, Benjamin Netanyahu arăta o hartă pe care o avea la el. Încă mai era timp până pe 7 octombrie. Harta arăta consecinţele Acordului Abraham, care s-a născut odată ce SUA au intermediat întâlnirile dintre Israel şi foarte multe ţări arabe. Pe hartă scrie Noul Orient Mijlociu. M-am uitat să văd dacă este harta noii ţări Israel; Marele Israel, care include Iordania, Peninsula Sinai, etc. şi ceea ce urmează să ocupe.

Dacă o priviţi cu intenţii rele, o să spuneţi da. Dar nu, în discursul rostit, Netanyahu pune accent pe regiunea bogăţiilor care vor apărea odată cu Acordul Abraham între ţările arabe şi Israel. Fără îndoială că în centrul acestui Orient Mijlociu se află Israelul. Se va întâlni tehnologia israeliană cu banii arabilor bogaţi. Israelul va deveni şi mai bogat.

Explică arabilor noua hartă

Dar pe hartă nu există Palestina. Au şters-o. Această hartă indică în mod clar scopul principal al Acordului Abraham, iar Netanyahu le impune, le explică, nu ştiu cum să spun, arabilor această hartă dacă nu au înţeles …

Să unim într-un mod interesant atacul Hamas din 7 octombrie şi contraatacul înspăimântător al Israelului după acest atac cu decizia de a ocupa Fâşia Gaza. Toate se derulează una după alta.

Lipsa de speranţă, pesimismul sunt foarte rele

În articolul de ieri am scris că este posibil ca Hamas să fi organizat acest atac pentru a distruge Acordul Abraham, care a vândut Palestina. Această hartă este susţinută de acest argument. Lipsa speranţei, sărăcia, lipsa unui viitor şi poate gândirea că a fost vândută de către ţările arabe au împins Hamasul la un atac sângeros. Chiar şi luând în considerare un amplu atac venit din partea Israelului cu importante pierderi, inclusiv ocuparea Fâşiei Gaza…

Pare că Hamas şi-a atins scopul. Ţările arabe au suspendat acordul. Pentru moment harta noului Orient Mijlociu şi această pagină au fost închise.

Planul SUA pare că s-a destrămat

Această situaţie va oferi Chinei noi oportunităţi în regiune. Să nu uităm, China s-a împăcat cu saudiţii şi Iranul. De altfel, scopul SUA cu Acordul Abraham era acela de a oferi o protecţie şi mai mare Israelului, şi, aşa cum spuneam şi în articolul de ieri, să retragă saudiţii din Iran şi China.

Dar ce s-a întâmplat: totul arată că acordurile din care nu face parte Palestina, în care se consideră că Palestina nu există, în care Palestina este ştearsă din istorie nu vor dăinui, iar în Orientul Mijlociu nu va veni pacea până când palestinienilor nu li se va face dreptate…

Occidentul să-şi închidă ochii, să-şi astupe urechile, să tacă.

Dacă masacrul va continua în Fâşia Gaza şi dacă va fi şi ocupată, deasupra lumii vor apărea nori negri…

Citiţi vă rog şi articolul meu de ieri.

Un acord just pentru pace

O pace justă este precondiţia unei păci durabile. Cine poate convinge Israelul de acest lucru?

Al Doilea Război Mondial a izbucnit din cauza tratatului pe care Germania a fost obligată să-l semneze la încheierea Primului Război Mondial, în care onoarea germanilor era întrutotul încălcată.

Aşa au apărut nazismul şi Hitler. Pot să spun pe scurt că lumea occidentală este în favoarea războiului, şi nu în favoarea păcii în Orientul Mijlociu…

Ocuparea Fâşiei Gaza include, fără îndoială, şi posibilitatea uni război care se va extinde parţial în Orientul Mijlociu, inclusiv în Turcia.

Statele Unite se vor zbate în această mlaştină, economia va merge în jos, si vor fi nevoite să se retragă şi mai mult din faţa Chinei…

Harta a devenit oare istorie în dosarul personal al lui Netanyahu?

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button