X

Se discută despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fost reprezentant al Comandamentului NATO, Virgil Bălăceanu vorbește despre serviciul militar și condițiile în care acesta ar putea deveni obligatoriu.  Într-o declarație făcută luni, Bălăceanu a detaliat situația rezerviștilor și nevoia refacerii rezervei armatei. Dacă pe principiile voluntariatului nu se va putea face, reintroducerea serviciului militar obligatoriu ar putea fi, în aceste condiții, necesară. 

Există o discrepanța semnificativă dintre numărul rezerviștilor voluntari din România față de alte țări, mai spune Bălăceanu.  ”La ora actuală noi avem sub 2.000 de rezervişti voluntari, Polonia are 38.000 de rezervişti”, a afirmat Bălăceanu la Prima News.

În absența unei rezerve militare puternice, țara ar putea fi vulnerabilă în fața amenințărilor externe și a agresiunilor.

”(…) Dacă nu vom reface rezerva Armatei României pe principiile voluntariatului atunci va trebui să reintroducem serviciul militar obligatoriu, iar o asemenea decizie nu poate fi amânată în perspectiva următorilor cinci ani. Credeţi că vom avea vreun partid politic care în programul electoral să pună problema reintroducerii serviciului militar obligatoriu? Exclud o asemenea posibilitate, pentru că ar însemna un dezastru la alegeri”, a arătat Virgil Bălăceanu.

Rezerviștii trebuie mobilizați și pregătiți 

(…) după alegeri, partidele care vor câştiga  vor fi obligate, dacă Armata României nu va avea rezerva refăcută, să decidă reintroducerea serviciului militar obligatoriu”, mai spune Virgil Bălăceanu.

Legea privind refacerea rezervei armatei României este blocată de mai bine de doi ani și jumătate, iar consecințele pot fi grave pentru securitatea țării. Bălăceanua făcut un apel către parlamentari să prioritizeze această lege.

”Tinerii vin să se încadreze ca rezervişti voluntari, trec probele, sunt selecţionaţi, dar există situaţii în care aceştia nu sunt încadraţi”, a mai susținut Bălăceanu, care insistă că refacerea rezervei armatei prin  voluntariat e o necesitate  de securitate  și stabilitate a țării în fața amenințărilor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Bestiile securist-masonice autohtone, au primit ordin de la satanele oculte externe, sa furnizeze multa “carne de tun” romaneasca pt regimul calailor romanilor din Ucraina, care este foarte aproape de a-si epuiza resursele de combatanti! Sa vedem ce vor face in aceste conditii, romanii direct vizati si familiile acestora!

  2. 1.Hai nu zău!!! Nu te apără “parteneru’ strategic”???( sau doar te înrobește și te jefuiește, vezi doar Bănetu’ dat la atîția paraziți ai nato,din românica,pardon,militari…).
    2.Care, FOARTE EXACT,sînt condițiile din armata română (dotări,salarii,pensii(nu ălea babane!),ce dotări există în prezent??? Nu vorbesc de “armele” noi,” ce vin prin anii ’35,da’ deja plătite (banii înainte,ca la curve!!).

  3. Este absolut necesar sa avem armata. Daca nu una functionala atunci pentru imagine. Oricum la nivel mondial problema se pune din acest punct de vedere. Ce credeti ca are cineva curaj sa arunce o nucleara? Sunt numai de speriat. Ca niste carti etalate la poker. Inainte de revolutie Romania avea aproximativ 400000 de militari ci tot cu militarii in termen. Nu erau foarte pregatiti dar nu indraznea nimeni sa faca vreo declaratie de razboi impotriva noastra. Acum suntem in aer. Pacea in mod absolut nu exista. Asa sunt construite fiintele umane. Exista doar perioade de acalmie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button