X

Mineriada din 1990: Oamenii nu au fost uciși de către mineri ci de către forțe ale MAI și MApN

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ani de zile, minerii din Valea Jiului au fost acuzați de crime și violențe împotriva cetățenilor la Mineriada din 1990.  Gen. Cătălin Ranco Pițu, fost procuror-șef, Secția Parchetelor Militare, susține că în timpul Mineriadei au murit 4 oameni, dar aceștia nu au fost uciși de către mineri, ci de către forțe ale MAI și MApN, care au deschis foc de avertisment.

”Au murit oameni, au murit patru persoane, alte șase persoane au fost rănite prin împușcare. Au fost și 1400 de vătămați fizic și psihic, fiind, totodată, și 1.300 de persoane reținute.

Nu minerii i-au omorât pe cei patru, ci forțele atât ale MAI, cât și MApN. Cum? În data de 13 iunie s-a întâmplat, din Ministerul de Interne s-a deschis foc de avertisment, asta este probat, împrejurare în care au murit două victime.

Nu se știe cine sunt ofițerii care au tras

S-a încercat, cât de cât, în ultimii ani să se demonstreze cine anume a tras, dar nu s-a putut stabili cu certitudine care sunt cadrele MAI care i-au omorât pe cei doi și în ce împrejurări concrete s-a întâmplat, pentru că, la momentul respectiv, nu a fost făcută cercetarea la fața locului, operațiune absolut indispensabilă pentru aflarea adevărului în astfel de situații, nu s-au făcut expertize balistice, nu au fost verificate armele celor care se aflau în Ministerul de Interne pentru a se stabili din arma cui au pornit gloanțele care i-au lovit pe cei doi, astfel încât, după 30 de ani de la acel eveniment le-a fost imposibil procurorilor care au anchetat Mineriada din iulie 90, să stabilească cine anume a tras, dar se știe că acolo au deschis focul cadrele MAI.

În momentul când existau confruntări, în sediul MAI și în jurul acestui sediu, confruntări între manifestanții anti-comuniști și forțele de ordine, ceilalți doi morți au fost împușcați în dreptul blocului Romarta Copiilor”, a declarat Gen. Cătăli Ranco Pițu, fost procuror-șef, Secția Parchetelor Militare, la Antena 3 CNN.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button