X

Ciolacu, sfătuit mai nou de Ponta, se împrumută de la bănci cu peste 1 miliard de euro, în această lună

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerul Finanţelor a împrumutat, luni, 673,7 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 62 de luni şi un randament mediu de 6,68% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României  informează Agerpres.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna august 2023, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 4,6 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 645 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 5,245 miliarde de lei, este cu 645 milioane lei mai mare faţă de cea care a fost programată în iulie, de 4,6 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 953,7 milioane de lei. Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Dacă înțeleg eu bine, se face un împrumut pentru a se plăti un alt împrumut, anterior, pentru care împrumut ( actual) se va face un altul mai încolo, și apoi un altul, la nesfârșit nici unul fiind de fapt achitat.
    Dar dobînzile cerute de băncile respective? Probabil ca depasesc cifra împrumuturilor, dacă îi cunosc eu bine pe creditori.
    Bineinteles, garanțiile există , știm că toata evidența populației este în mîinile SRI- ului, băncile pot dormi liniștite căci ostaticii ( noi ) sunt la loc sigur, bine păziți. De personal ultraspecializat și extrem de competent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button