X

Polonia: Noi ne apărăm fermierii, vom interzice importurile agricole ucrainene, indiferent de ce va decide Comisia Europeană

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Miercuri, prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a transmis că va continua să interzică importurile agricole ucrainene chiar și după 15 septembrie, indiferent de decizia Comisiei Europene, informează agenţia EFE. 

‘Nu vom deschide graniţele pentru produsele din Ucraina pe 15 septembrie. Vom permite doar tranzitul lor. Vreau să fiu clar: nu vom deschide această graniţă. Fie Comisia Europeană stabileşte reglementări care extind această interdicţie, fie oricum o vom face noi singuri (…) Vom fi duri, vom fi hotărâţi, vom apăra agricultorul polonez’, a spus premierul Morawiecki în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Varşovia.

În trecut, Uniunea Europeană a suprimat taxele vamale şi celelalte măsuri de apărare comercială asupra importurilor ucrainene, măsură menită să ajute Ucraina.

În toată această perioadă, cantitățile de cereale ucrainene, care în mod normal ar fi trebuit să traverseze statele din Europa de est prin așa numitele ‘coridoarele de solidaritate’, au rămas în acele țări. Acestea au fost comercializate la prețuri mai mici decât ale producătorilor locali.

Măsura a deformat pieţele ţărilor est-europene provocând pierderi majore agricultorilor din aceste țări. Pierderile au fost compensate parțial.

În urma acestei decizii Comisia Europeană a ajuns la finalul lunii aprilie, la o înțelegere cu aceste patru ţări, la care s-a adăugat și România, acord ce expiră pe 15 septembrie, potrivit Agerpres.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Deși la prima vedere poziția acestui premier pare mai mult decît patriotică, o să mă abțin de a o califica astfel, întrucît mi se pare doar o mișcare dibace pe tabla de șah pentru a incita populațiile la revolte . O spun pentru că premierul actual polonez este bancher de profesie, profund politizat prin tot trecutul său începînd cu studenția, este de fapt un revoluționar cit se poate de roșu.
    Nu îmi vine să cred , sau cred extrem de greu că un om politic atît de ” greu” ca acest premier sa se opună vreodata cu adevărat intereselor politice ce l-au pus in funcție și îl mențin acolo, chiar dacă articolul susține contrariul.
    Acest om a fost ani de zile directorul unei bănci poloneze deținute de grupul spaniol Banca Santander foarte puternic pe continent. Are experiență în cadrul băncii Deutsche Bundesbank unde a intrat imediat după ce a terminat studiile . Are o bibliografie ramuroasa politic .
    Nu cred nimic din ceea ce el pretinde că va face pentru țăranii polonezi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button