X

O companie de biotehnologie a BlackRock implantează cipuri cerebrale la 50 de persoane sub pretexte medicale

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O companie de biotehnologie cu sediul în Utah a implantat cipuri cerebrale la zeci de pacienți, într-un efort despre care proprietarul său susține că va vindeca depresia, orbirea și paralizia.  Cipul, cunoscut sub numele de NeuroPort Array, este fabricat de Blackrock Neurotech.

Dispozitivul Blackrock atașează 96 de matrice, mici cipuri cerebrale în formă de ac, care descifrează și stimulează semnalele electrice generate de gândurile unei persoane.

Beneficiarii cipului NeuroPort Array sunt, de asemenea, capabili să controleze membrele protetice și scaunele cu rotile, să joace jocuri video și să simtă senzații.

Semnalele produse de gânduri sunt decodificate de un software de învățare automată în comenzi digitale utilizate pentru a controla protezele și echipamentele informatice.

Implantul poate fi plasat oriunde pe suprafața creierului.

“Mai multe dispozitive pot fi plasate pe creierul aceleiași persoane”, relatează Daily Mail. “După implantare, cipul detectează semnalele electrice generate de gândurile purtătorului.

“Un software de învățare automată decodifică aceste semnale în comenzi digitale, cum ar fi mișcările cursorului, care pot fi folosite pentru a controla protezele și echipamentele informatice.”

Primul cip a fost implantat la un om în 2004. De atunci, aproximativ cincizeci de persoane au fost implantate cu dispozitivul cerebral al lui Blackrock.

Niciun alt cip cerebral de pe piață nu utilizează interfețe creier-computer similare, explică Marcus Gerhardt, cofondator al Blackrock.

“Suntem singura companie cu implanturi BCI cu creier direct la om”, a declarat Gerhardt. “Matricele noastre implantabile au permis oamenilor să se conecteze direct la computere, să controleze brațe robotizate și scaune cu rotile, să joace jocuri video, chiar să recupereze senzații – doar cu ajutorul semnalelor cerebrale.”

Neuralink, o companie fondată de mogulul tehnologiei Elon Musk, creează, de asemenea, cipuri cerebrale implantabile, dar Administrația americană pentru alimente și medicamente a respins cererea Neuralink în luna martie. Agenția a enumerat zeci de “deficiențe” pe care compania trebuie să le remedieze înainte de testele pe oameni și a pus la îndoială faptul că dispozitivul ar putea fi îndepărtat fără a deteriora țesutul cerebral.

Blackrock așteaptă acum aprobarea FDA pentru ca dispozitivele să fie utilizate în afara laboratorului.

“Urmărim aprobarea de reglementare a primului BCI din lume conceput special pentru utilizarea la domiciliu: MoveAgain”, a declarat Gerardt. “Acest dispozitiv medical are ca scop creșterea inpedenței și a mobilității și, în cele din urmă, a calității vieții pentru persoanele cu paralizie.”

BCI-urile vor deveni la fel de utilizate pe scară largă pentru pacienții paralizați ca și stimulatoarele cardiace pentru persoanele cu probleme cardiace, a continuat șeful Blackrock.

“Odată ce BCI-urile de utilizare la domiciliu vor fi disponibile, acestea vor ajuta oamenii să își construiască noi vieți care ar fi putut părea imposibile în urma dizabilității lor; credem că vom vedea oameni care se vor întoarce la muncă, își vor stabili o mai mare independență și se vor implica în lume în moduri noi și puternice”, a spus el. “Viziunea noastră pe termen lung este că implanturile noastre vor deveni la fel de ușor disponibile pentru persoanele cu paralizie precum sunt stimulatoarele cardiace pentru persoanele cu probleme cardiace.”

În timp ce dispozitivul se presupune că tratează pierderea memoriei, PTSD și bolile mintale precum anxietatea și depresia, dispozitivul va necesita, de obicei, îndepărtarea după cinci ani, deoarece rețelele, microneedles se descompun în timp. În doar doi ani, calitatea semnalului se degradează. Beneficiarii implantului cerebral ar fi nevoiți să fie supuși unei alte intervenții chirurgicale pentru a extrage dispozitivul și a-l înlocui.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button