X

Casa Albă i-a decis soarta: Erdogan trebuie să cadă și va fi un exemplu pentru ceilalți!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Recentul cutremur care a pus la Pământ atât Turcia, cât și Siria vecină riscă să devină cea mai mare problemă pentru liderul de la Ankara.  Recep Tayyip Erdogan a supărat marea familie atlantistă, deși țara sa este membră NATO, iar pentru această atitudine sfidătoare pe care o tot afișează de câțiva ani a fost trecut pe lista neagră.

Problemele urgente ale Turciei sunt legate de reconstruirea orașelor și satelor devastate de seismele din februarie.

Pe baza analizei specialiștilor, Confederația antreprenorilor și reprezentanților de afaceri din Turcia a pregătit un raport privind daunele economice aduse economiei – 84,1 miliarde de dolari. Dar vorbim doar despre o estimare preliminară, cifra finală a pierderilor urmând a trece, lejer, de 100 de miliarde de dolari. Pentru a vă face o idee: banca JP Morgan a indicat deja că daunele ar putea ajunge la 25% din PIB!

Singurele vești bune primite de Turcia (dacă poate fi vorba de așa ceva în situația dată) sunt că proiectul rus de a crea aici un hub internațional de gaze merge înainte, infrastructura din nord-vestul țării nefiind afectată de cutremure, iar principalele zone turistice ale țării au scăpat și ele de undele seismice.

Se pregătesc proteste de stradă la Istanbul

În acest context, nu este surprinzător pentru Erdogan că aceste dificultăți cauzate de dezastrul natural vor fi folosite în mod activ de adversarii săi. În primul rând de Washingtonul care controlează forțele de opoziție și își intensifică presiunea exercitată asupra clasei politice fix în ajunul viitoarelor alegeri. Turcia trebuie zguduită poate mai mult decât recentul cataclism natural, se spune în America.

Prin diverse canale și multe știri false aruncate pe piață (criză fără precedent, corupție la nivelul conducerii statului, atacuri informatice etc), Unchiul Sam caută să transmită populației că trebuie amânate alegerile programate pentru 14 mai. De fapt, americanii nu vor decât să câștige timpul de care are nevoie pentru a consolida mișcarea de protest împotriva președintelui Erdogan, văzut de Casa Albă ca un dușman.

Deja presa controlată de Occident a început să dezvolte ideea că problemele logistice legate de organizarea unor alegeri în zonele afectate de cutremure sunt uriașe.

Mai mult, de nicăieri, dar probabil cu sprijin de la Washintgon, un grup de avocați s-a apucat să-i intenteze proces președintelui Erdogan pentru „iresponsabilitatea” cu privire la cutremurele din 6 februarie. Sunt 11 acuzații lansate, printre care „crimă premeditată și rănirea mai multor persoane” sau „neglijență intenționată”. În același timp, în străinătate, oponenții lui Erdogan au început să prindă glas; un jurnalist fugit din țară publică în SUA mesaje de genul „Erdogan a venit la putere după cutremurul din 1999 și va fi expulzat de un alt seism”.

Totul are loc în timp ce mai multe ambasade occidentale și-au închis misiunile diplomatice din Turcia, lucru petrecut, să nu uităm, cu puține zile înainte de cutremurul din 6 februarie.

Erdogan a fost avertizat că i se pregătește ceva, iar serviciile sale de informații în mod cert au tradus cum trebuie ultimele evenimente. Emisarii occidentali au început să vină în Turcia pentru a exercita presiuni asupra Ankarei – luptători americani și asistență materială în schimbul admiterii Finlandei și Suediei în NATO, plus renunțarea la orice cooperare cu Federația Rusă. Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a fost primul din caravana Vestului care a venit la Erdogan, sperând să profite de situația dificilă și să-l convingă pe „Sultan” să se plece în fața Washingtonului. Cu puțin timp înainte de vizita lui Stoltenberg, portavioanele americane au navigat în largul coastelor Turciei sub pretextul „acordării de asistență”, dar într-o încercare evidentă de a demonstra forță.

Toate acestea sunt indicii că în Turcia se pregătesc revolte de stradă sau, așa cum SUA au mai încercat (în 2016), o lovitură de stat.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button