X

FMI spune că guvernul Ciolacu e varză: Estimările privind creșterea economică scad. După alegeri ne așteaptă vremuri grele

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai nou raport „World Economic Outlook”, publicat marţi de instituţia financiară internaţională. 

Conform noilor prognoze ale FMI, după un avans de 2,1% anul trecut, economia va creşte la 2,8% anul acesta, urmând să accelereze până la 3,6% în 2025. În octombrie, FMI estima un avans de 3,8% al PIB-ului României în 2024.

În ceea ce priveşte inflaţia, FMI prognozează că România va înregistra în acest an o creştere medie anuală de 6% şi de 4% anul viitor, de la 10,4% în 2023. În octombrie, FMI estima o creştere medie anuală a inflaţiei de 5,8% în 2024.

De asemenea, FMI se aşteaptă la menţinerea deficitului de cont curent al României la 7,1% din PIB în 2024, similar cu nivelul previzionat în octombrie şi cu cel din 2023. Pentru 2025, instituţia financiară internaţională previzionează o reducere uşoară, la 6,8% din PIB, a deficitului de cont curent.

În privinţa ratei şomajului, FMI estimează un nivel de 5,6% în 2024, similar cu cel din 2023, şi la 5,4% în 2025.

Previziunile au fost publicate cu prilejul reuniunilor anuale ale Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Băncii Mondiale (BM), ce se desfăşoară în perioada 15 – 20 aprilie, la Washington.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Ce-ar fi să ne scutească asasinul economic al României, numitul FMI de estimările lui și să și le bage în dos ??? !!! Nu că i-aș lua apărarea lui Ciolacu, acest idiot a făcut mai mult rău României decât toți măscăricii pe care i-a avut România prim miniștrii din 90 și până în prezent !! Dar bineînțeles, multe din aceste decizii și legi dezastruoase pentru economia României au fost date la ordinul asasinului economic al României, care e nimeni altul decât FMI !!! Deci, să ne lase în pace acești rechini nenorociti, care ne-au distrus industria și economia !!! Le vom plăti datoriile împuțite, făcute de mafia politică la ordinul lor, iar apoi nu vrem să mai auzim de ei !!!!

  2. N-are nici o importanta ca asasinii astia economici( Guvernul Ciolacu de ciumpalaci tradatori si FMI) arunca pe piata cifre diferite, de 3,8% si 2,8%, stupefiant este faptul ca mizerabilii astia vorbesc despre crestere economica pt romani, cand de fapt ea exista doar in buzunarele si in conturile lor de mafioti! Cum de profiturile nesimtite ale corporatiilor straine, bestiile astea nu s-ar atinge nici cu o floare, e clar ca dupa alegerile 100% furate din 2024, slugoii astia vor lua si pielea de pe romani! Vorba lui Arsenie Boca: “Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe și alte îngrădiri. Vor lua totul” Doar ca, vine Razboiul Mondial si Revolutia, iar atunci situatia se va inversa, in sensul ca, romanii le vor lua pielea de pe ei! De data asta, la propriu!

  3. Corect !!!! De ce nu le recomandă asasinul economic FMI putorilor din guvernul Borfașu’ sa impoziteze profiturile corporațiilor din România ??? Aud ??? Vine cu vrăjeala ca inflația, ca aia, că ailaltă !!! Bă, borfașilor, pe timpul lu’ împușcatu’, România nu avea inflație, avea cea mai performanță industrie din Europa, era un stat suveran și își exploata singură resursele, iar voi în 20 de ani împreună cu guvernele borfașe ați distrus tot, ați devalorizat leul, ați prăbușit industria, ne- ați vândut resursele, ne-ați adus pe cap corporațiile și ați scos din România 4 trilioane de dolari prin aceste operațiuni frauduloase. Vedeți că s-ar putea să întoarcem roata și să vă cerem înapoi toți acești bani scoși fraudulos din România de către corporații și să vă punem să ne plătiți și despăgubiri pentru toate prejudiciile cauzate economiei și statului român prin programul de asasinare economică pe care l-ati aplicat în România !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button