X

Slujba de Paște și celelalte sărbători se vor oficia după regulile lui Arafat: în afara bisericii, cu mască, distanțare socială. Se va putea sta până la final (aprox. ora 4)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ACTUALIZARE: Patriarhia salută, într-un comunicat de presă, deschiderea autorităților statului, care indică faptul că sărbătorile religioase „se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măștii, distanțarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcașul de cult de care aparținem etc)”.

Comunicatul Patriarhiei:

Întâlnirea de astăzi, 25 martie, organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte la sediul Guvernului pe tema condițiilor în care se vor desfășura anul acesta sărbătorile pascale, a fost una bazată pe un dialog deschis, onest, animat de cele mai bune intenții comune în identificarea soluțiilor optime pentru respectarea libertății religioase și, simultan, a respectării măsurilor sanitare în vigoare.

Toate cultele religioase au făcut propuneri adecvate situației epidemiologice încă delicate prin care trecem, dar și respectării depline a libertății religioase prin posibilitatea participării fizice a credincioșilor la momentele importante ale sărbătorilor, respectiv la Slujba de Înviere.

Deschiderea tuturor oficialităților pentru buna, ordonata și în același timp fireasca desfășurare a Slujbei de Înviere, ca și a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măștii, distanțarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcașul de cult de care aparținem etc).

Elementele concrete referitoare la organizarea și desfășurarea Slujbei de Înviere din acest an vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât și de autoritățile de stat după ce vor fi stabilite de comun acord la nivel de detaliu.


Cîțu a discutat joi cu reprezentanții cultelor religioase despre modul în care vor fi oficiate slujbele de înviere în acest an. Una dintre soluțiile găsite este ca restricția de circulație pentru populație să fie ridicată în noaptea de Paște pe toată durata nopții.

Slujba de Înviere va putea fi oficiată normal, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare în vigoare – distanțarea fizică între enoriași și purtarea măștii.

Potrivit BOR, au fost discuții astăzi cu privire la următoarele aspecte:

  • slujba de Înviere se va oficia cu prezența fizică a enoriașilor
  • prima parte a slujbei se va ține afară
  • cei care vor dori să rămână după ora 00:00 o vor putea face, însă numărul enoriașilor din interiorul bisericilor va fi limitat
  • slujba va dura până la ora 04:00
  • se vor respecta toate măsurile de siguranță
  • enoriașii vor merge către cea mai apropiată biserică de domiciliu, pe jos sau cu mașina personală
  • cu privire la restricția de circulație de la ora 22:00, autoritățile vor face o excepție pentru noaptea respectivă

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

16 comentarii

  1. Oricum se tinea afara pana pe la 12,30 si dupa aceea inauntru pana pe la ora 4, unde nu mai ramaneau foarte multi credinciosi.

  2. Sincer nu ma asteptam la asa ceva! E clar un pas inainte! Si mai cred ca “dezghetarea” asta nu vine de la “doctorii Satanei”, Arafat, Voiculescu, Moldovan, Rafila, Musta , Streinu de neam, cu Cercel si de la Partidul Cancer al Neamului din spatele lor, USR, ci vine pe filiera liberala, caci acestia au inteles ca daca vor continua in acelasi mod, se vor sinucide politic sau poate cine stie, si mai grav! Dar sa asteptam si sa vedem, caci Papusarii externi(singurii care conteaza efectiv in aceasta ecuatie) nu si-au spus ultimul cuvant!

  3. Vad in articol ca spuneti:
    “Slujba de Înviere va putea fi oficiată normal, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare în vigoare – distanțarea fizică între enoriași și purtarea măștii.”
    … deja vi se pare normala si distantarea fizica si purtarea mastii?

    Eu as fi spus “va putea – TOTUSI – fi oficiata IN ACELEASI CONDITII ANORMALE de distantare fizica si purtare a mastii…”
    La Biserica ne ADUNAM nu ca sa ne distantam…
    Cand pui masca pe fata ii “spui” celuilalt ca il urasti, nu ca il iubesti… ca este periculos pentru tine.
    Chestia cu “te protejez” este perversiune psihologica – daca te crezi tu periculos pentru ceilalti… STAI ACASA!
    Daca vrei sa ma vezi si pe mine ca sint pervers, adica imi pun masca…. pune-ti tu doua, ca tot atatea ar fi intre tine si mine daca una ar fi la tine si una la mine… sa stea pe fata ta! (retoric, nu ma adresez redactorului si nici cititorului, cred ca se intelege.)

    1. O mizerie de comunicat, cu care Dani spera sa mai primeasca un leu pentru catedrala, sa aibe cu ce se lauda cand il va invita a doua oara pe Feri… Eu cred ca ar fi bine ca slujbele duminicale sa nu se mai desfasoare haotic ca acum, ci doar dupa obtinerea unei vize multiple, de la secretariatul pentru culte, de la arahat, de la hunor, ca vad ca se baga in seama si el, de la sparanghelis, lista ramanand deschisa.
      Ce zice patriarhia? Noi zicem ca Becali: https://www.romaniatv.net/gigi-becali-il-pune-la-zid-pe-raed-arafat-nu-tinem-cont-de-carantina-sa-fie-sanatos-arafat-ca-e-musulman-hotaraste-el-musulman-ce-facem-noi_5362608.html

  4. Dar pentru CE sunt… ‘regulile’ astea? Aaa, daa… ca sa mentina iluzia unei pandemii in care nu mai crede nimeni si a existentei “dusmanului invizibil”, timp in care țara se duce de râpă… Era sa uit. Ptiuu, arafate, pupate-ar îngerii sa te pupe !…

    Si dupa aceea, ce o sa fie? Alte restrictii si mai… “elaborate” si “inteligente”, pe sistemul: Ati avut ‘libertate’ de Paste! Acum, ia d’acia! (??)

    Am auzit ca dupa aceea copiii vor juca “Arafatul”, râzând si veselindu-se aruncand cu noroi si kkt intr-o paiață de paie (pe post de sperietoare de ciori) infipta intr-un par, strigand cat ii tine gura: “a rahat! arafat!”

  5. Pana atunci mai e mult si se pot intampla multe, de exemplu sa inventeze pixu’ lor un numar de 30 000 de noi infectati si sa bage lockdown, iar baietii de la ATI sa bata toate recordurile in materie de ucis cu sedative si legat de pat, si atunci sa vedeti ce justificare va fi sa nu se mai tina nicio slujba, iar cetepeii vor inrosi toate televizoarele si facebookurile cu latraturile si horcaiturile lor turbate.

    1. Toți care se vor îmbolnăvi sau vor muri din cauza vaccinării vor fi trecuți în așa zisul “val 3” .
      Între așa zisele valuri nu am văzut nici o zi fara infectări din pix .
      Copii din cls 0-4 ,5-7 , 9–11vor intra in vacanta fortata de o luna,rețineți nu e carantina! Mai nou carantina se numește vacanta la domiciliu iar cls terminale vor unv online restul in carantina numită vacanta,deci unii au vacanta alții înv doar online…

      1. Eu nu am mai auzit niciodată că unii elevii care înv în aceeași țară pot avea vacanta de paste o lună și unii vor înv online,pai ori e vacanta fortata pt toți ori nu e pt nimeni…

  6. Retineti va rog urmatoarea idee: “Order out of chaos” (deviza masoneriei). Prin urmare se incearca din rasputeri generarea haosului, din care… va trebui sa se nasca (sa nasca ei) “ordinea”, adica NOUA-ORDINE MONDIALA!
    De-asta se impun restrictii absurde si de-asta are loc toata MASCARADA POLITICA pe care o vedem! Vor sa puna presiune pe populatie pana vor iesi toti in strada si va fi “revolutie” – asa cum si declara cei ce organizeaza proteste “anti-restrictii” (si ei, la randul lor, masoni deghizati in nationalisti).

  7. Eu recomand totusi retinere fata de aceasta stire caci deh, cine se frige cu ciorba sufla si-n iaurt. Pana la Inviere mai este destul timp, iar daca astia vor creste din pix numarul infectatilor, nu ar fi exclus sa se anunte ca “domne, iata, noi am vrut, dar nu putem sa permitem caci suntem in valul 3, se moare pe capete, la ATI stau 5 intr-un pat” si alte asemenea aberatii puse in circulatie inca de anul trecut din starea de urgenta.
    Si/sau doi la mana, daca se va respecta pana la urma ceea ce s-a anuntat, cum ar fi sa se spuna dupa aceea pe toate canalele de propaganda vandute ca “iata, dupa Inviere au explodat cazurile de covrig, e nenorocire, e jale, mii de infectati si de morti, uitati ce s-a intamplat ptr ca s-a strans lumea in noaptea de Inviere, nu se poate asa ceva, etc, etc”… si de aici cu toate consecintele ulterioare, cred ca le banuiti…
    Deci nu va bucurati prea devreme, s-ar putea sa fie niste capcane abil intinse, satanele sunt foarte parsive si unse cu toate alifiile cum se zice, sunt in stare de orice, pe fata iti zambesc si pe la spate iti baga pumnalul, lasa impresia ca dau un pas inapoi dar apoi te ataca in forta…deci sa fim circumspecti, sa nu ne imbatam cu apa rece si sa nu ne bucuram prea devreme…

      1. …fereasca Dumnezeu, parca-l si vad pe CTP cu vena jugulara umflata si cu ochii bulbucati, sub privirile tampe ale lui Prelipceanu ala de la digi 24, afirmand ca din cauza “fanaticilor religiosi” care au fost la Inviere, a “infatuatilor” cum zicea iohanuss, s-a revarsat prapadul peste tara, avem mii, milioane de morti de covrig, a venit apocalipsa peste tara…chiar îi vad in stare sa faca asa ceva pe tembelii astia care ne conduc, sa puna in practica un asemenea scenariu

  8. Un popor ajuns mizerabil, fără demnitate și coloană vertebrală, este tratat ca atare de străinii care-l stăpânesc.
    Prea multă plecare a capului ca să nu-l taie sabia; prea multă iubire a străinilor si întoarcere a celuilalt obraz inaintea vrașmaăilor ca să nu-știu-ce; prea multă ascultare de Cezar și de ierarhiile de tot felul strică la minte și bicisnicește trupul nației.
    Suntem ca niște baligi in colbul drumului, incapabili să ne ridicăm demn, să rupem juvățul cu care toți străinii care au călcat pământul ăsta stropit de sângele strămoșilor ni l-au pus pe gât.
    Femeile românce și-au făcut mormânt din pântecele lor și autostradă din poarta pântecelui sau au crescut niste mimoze în loc de bărbați cu numele și cu virtutea; tații români și-au invățat odraslele cum să alunece printre greutățile din drumul vieții, având portofelul cât mai gros și uitându-se doar la ei înșiși: ce Țară lăsată urmașilor;ce demnitate a vieții;ce muncă onestă și continuuă?!
    Acum culegem roadele lui Nouă să ne fie bine, Fii șmecher și nu fraier, Acum să fac cât mai mulți bani.
    Na-vă arafați.iohaniși,străinași,covizi,lăcătuiți în case,botnițe nonstop,depreși și arși în focuri pregătite, bastoane pe spinări de prea multă vreme încovoiate în a pupa cizme țintuite, frică și de umbra voastră, frică, foame și frig pe care-l le-ați cunoscut fiecare generație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button