X

Marxiștii de la Sănătate au eliminat crucile de pe Catedrala din Timișoara. Reacția Arhiepiscopiei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ACTUALIZAREVlad Voiculescu dă înapoi și pune crucile pe afișul propagandistic al vaccinării. Și totuși, de ce se folosește imaginea Bisericii?

Arhiepiscopia Timişoarei şi-a exprimat regretul faţă de afişul promovat de Ministerul Sănătăţii, pentru campania pro-vaccinare, în care apare reprezentată Catedrala Mitropolitană, însă fără crucile din vârful turlelor. Reprezentanţii Arhiepiscopiei spun că lăcaşul de cult apare fără un acord, astfel că se solicită refacerea imaginii postate.

”Arhiepiscopia Timişoarei îşi exprimă surprinderea şi regretul faţă de postarea pro-vaccinare promovată de Ministerul Sănătăţii pe pagina sa oficială de Facebook, în care este reprezentată Catedrala mitropolitană din Timişoara, fără crucile de pe turle. De altfel, nu este prima dată când catedrala noastră, emblemă a Timişoarei şi a Banatului, este reprezentată fără crucile aşezate pe turle, ca simbol al biruinţei asupra răului şi nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Arhiepiscopiei Timişoarei, potrivit news.ro.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Timişoarei solicită refacerea imaginii.

”Pentru buna informare a opiniei publice precizăm, totodată, că lăcaşul mitropolitan al Timişoarei apare în postarea Ministerului Sănătăţii fără acordul nostru, fapt pentru care adresăm factorilor responsabili din această înaltă instituţie a statului solicitarea de a reface imaginea postată cu prezentarea completă şi corectă a Catedralei mitropolitane din Timişoara, monument istoric şi de arhitectură bisericească, apreciat la nivel naţional şi internaţional”, se mai arată în comunicat.

Ministerul Sănătăţii a postat un afiş în care anunţă că începe campania de vaccinare împotriva COVID-19 pentru etapa a treia în localităţile şi municipiile cu rată de incidenţă cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori. Pe afiş este reprezentată Catedrala Mitropolitană din Timişoara.

În trecut pe un afiş al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană a apărut reprezentarea Catedralei fără cruci, ulterior afişul fiind modificat. Anul trecut, tot la Timişoara, Catedrala fără cruci pe turle apărea într-o pictură murală, ulterior fiind modificată şi aceasta, după ce mai multe comentarii au apărut în spaţiul public.

Parlamentari liberali de Timiş au luat poziţie, joi, vizavi de o postare promovată de Ministerul Sănătăţii pe pagina sa oficială de facebook, pentru vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, în care apare Catedrala Mitropolitană din Timişoara fără cruci, arată Agerpres

Deputatul liberal de Timiş Marilen Pirtea afirmă, într-o postare pe facebook, că este regretabil că imaginea Catedralei Timişoarei apare din nou stilizată grafic, reprezentată ca “artă modernă”, fără cruci: “Catedrala din Timişoara nu este doar un edificiu religios, simbolistica ei este multiplă, fiind o ctitorie a Regelui Mihai al României, dar şi unul dintre simbolurile Libertăţii câştigate în ’89”, subliniază Marilen Pirtea.

Şi deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i s-a adresat ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, printr-o postare pe facebook.

“Este imorală întreaga campanie de denigrare a creştinismului pe care o duceţi alături de colegii dumneavoastră speriaţi de Biblie (a se vedea zecile de ceremonii de depunere a jurământului, odată cu preluarea mandatelor de aleşi locali sau parlamentari). Catedrala Mitropolitană din Timişoara este simbolul sacru al acestui oraş. Vă rog să terminaţi, odată pentru totdeauna, orice fel de încercare disperată de eliminare a însemnelor, obiceiurilor sau a cuvintelor creştine! Ceea ce faceţi este o formă gravă de fundamentalism, respectiv fundamentalism secularist. Iar orice urmă a acestui curent este extrem de nocivă pentru o societate. După 30 de ani, nu credeam că vom reîncepe lupta pentru apărarea valorilor noastre creştine. Vă avertizăm! Putem negocia multe, dar niciodată credinţa în Dumnezeu”, a afirmat Ben Oni Ardelean.

Și românii au reacționat după ce au văzut reprezentarea. Mulți au lăsat mesaje pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

Cristina Popa: „Comuniștilor, lăsați crucile pe catedrală, ticăloșilor.”

Marius George: „Din respect fata de ceea ce reprezinta fondul imaginii, puneti crucea inapoi.”

Cosmin Iulian Cîrstea: „Este foarte grav faptul că ați luat crucile de pe turlele catedralei. Oare ne îndreptăm spre o nouă propagandă ideologică? Prezența crucii de pe turlele bisericilor este un fapt. Ideologiile acționează tocmai împotriva faptelor pentru a-și îndeplini scopul propagandistic. Eliminăm realitatea pentru că ne incomodează. Asta nu era ceva nou, așa acționează orice mișcare ideologică. Este grav însă că o instituție a Statului își asumă astfel de demersuri, care nu arată altceva, decât că ideologia s-a cuibărit destul de bine in sânul ei. Extrem de trist!”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Ce faci măi, Ioan Selejan? ! Dormi în chiloți ? ! Îi lași pe toți sataniștii din Uniunea Satanistă Română USR să facă KK peste imaginea catedralei mitropolitane a Banatului ? !
    Da’ tu n-ai la îndemână Moliftele Sfântului Vasile cel Mare ? !

  2. Este vorba de inductie subliminala, daca va uitati atent la imagine: arata acele turle ca trei seringi cu ac, indreptate in sus. Prima reactie a subconstientului este aceea de a spune: “O, da, apare imaginea bisericii… Deci e de bine, este voia Domnului! Ma duc sa ma vaccinez! M-am linistit. Sunt salvat!”… Acele seringi stilizate sunt indreptate in sus, spre Cer, adica sunt un act impotriva lui Dumnezeu, impotriva Creatiei lui Dumnezeu. “Ei” iti arata tot ce fac, depinde de ficare sa vada sau sa nu vada…semnele

  3. Pe mine, ceea ce ma ingrijoreaza si ma manie cel mai tare, este – nu cei din USR…ei isi fac lucrarea lor – ci oamenii de rand care-i sustin orbeste; este ca in ’50 cand era plin de lingai care strigau “Stalin si poporul rus, libertate ne-au adus”.

  4. In ”comunism” nu s-a intimplat ceva similar !!!
    Astia de acum sint impotriva Bisericii, dar nu de pe pozitii ”comuniste” ci NAZISTE !!!

  5. Liberalii, slugile lui iohanis vor deconta toate aceste mizerii si agresiuni la adresa fibrei spirituale a Poporului Roman !!!
    Nu usr-istii sint de vina ci cei care, la ordinul unui neroman, au acceptat aceasta ”alianta” toxica !!!

  6. O alta dulcegarie romaneasca. Apare afisul cu Catedrala, fara cruci. Ne ofensam ca vrem crucile pe Catedrala. Ei, ne pun crucile. Si cu asta, au obtinut ce doreau. Adica, biserica participa la promovarea vaccinului si vaccinarii. Pai oare asta se doreste????? Nu se doreste neamestecul bisericii in aceasta propaganda pro-vaccin??? Stim noi oare, ce dorim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button