X

[VIDEO] Protest la Iași. Sute de oameni veniți din țară cântă și scandează în fața Mitropoliei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sute de persoane protestează la această oră la Iași, nemulțumite de regulile impuse de autorități la pelerinajul de la moaștele Sfintei Parascheva. 

Protest la moaștele Sfintei Parascheva. Românii veniți din țară cântă și scandează în fața Mitropoliei

În fața Mitropoliei din Iași a început un protest presărat cu rugăciuni, cântece bisericești și critici la adresa conducătorilor țării.

Înarmați cu lumânări, icoane, dar și foi A4 pe care scrie că libertatea religioasă este garantată de constituție, oamenii veniți din celelalte județe ale țării își exprimă nemulțumirea că au venit la pelerinaj dar nu sunt lăsați nici măcar să vadă racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Oameni veniți din Bârlad, Bacău sau București stau în fața porții și cântă în aceste momente. Nu încearcă să intre la raclă, pentru că știu că nu au voie.

Persoanele care nu au domiciliul în Iaşi nu sunt lăsate să intre în curtea Catedralei Mitropolitane din oraş, lăcaşul de cult fiind înconjurat de jandarmi care îi legitimizează pe toţi cei care vor să ajungă la racla cu sfintele moaşte.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva urma să fie scoasă joi din incinta Catedralei ieşene şi aşezată într-un baldachin amplasat în curtea lăcaşului de cult, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, pelerinajul de la Iaşi fiind practic anulat.

Protest la moaștele Sfintei Parascheva

Protest la moaștele Sfintei Parascheva

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Revista Atitudini: Acum peste 2000 de ani mormântul Domnului Iisus Hristos era păzit de forțele de ordine evreiești… Dar câteva femei credinciose cu suflete de eroine au biruit frica și au mers să se închine dulcelui Mântuitor, dătătorul de viață!

Lor Mântuitorul le-a vestit Învierea: Bucurați-vă! Și fericite au fost de toate neamurile până astăzi. Sa avem mare grijă să ne asemănăm mielușeilor lui Dumnezeu, care urmează glasul Lui, iar nu lui Pilat și prigonitorilor lui Iisus! Depinde de noi urmașii cărora vrem să fim! Fericiți pelerinii care au biruit frica și au încercat sa se închine sfintei ocrotitoare a Moldovei și a întregii Românii!

Cu siguranță Domnul primește jertfa lor, poate mai mult decât a celor ce au ajuns până la raclă. Azi cu siguranță, Sf. Parascheva s-a pogorât cu duhul până la porțile cetății mitropolitane, acolo unde inimi de pelerini sunt rănite, umilite și interzise!

Maica a celor sărmani și milostivă celor necăjiți, Sf. Cuvioasă Parascheva, cu siguranță nu va lăsa neascultate rugăciunile celor ce până la poarta casei ei au bătut…

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Bravo romani, avete dreptate tot e fals, nu pierdeti religia voastra.
    politicieni sint impotriva populatie asta e adevarul

  2. Cinste celor prezenti acolo la inchinare.

    La 20.000 de pelerini, jandarmeria se retrage. Fiti pe pace, vor da inapoi. Important e sa nu se ajunga la violenta.

    Dumnezeu sa ocroteasca Romania!

  3. Eu nu sunt religios sau ceva de genul dar pentru libertatile noastre oricare ar fi ele conform constitutiei noastre admir toti cei care cu FAPTA fac ceva ca sa si apere drepturile fata de acesti nenorociti pe care noi i-am tolerat mult prea mult ca popor si nu numai noi si alte popoare europene si mondiale.

    Dupa fotografii mi se par mii nu doar sute de persoane.

    Dar sa se continue e bine si o zi dar e putin. Macar 5-7 zile nenintrerupt sau o greva a lucratorilor din institutiile statului sau mediu privat…
    acolo unde ii doare pe ei ar trebui loviti ptr ca sistemul e format din indivizi daca indivizii nu coopereaza voit sau indirect nu are cum sa mai funtioneaza aparatul

  4. Ca la Alba Iulia in 1918, sa pornim din toate colturile tarii spre Iasi, inaltand rugaciuni si imne de slava Mantuitorului, Maicii Domnului si Sf. Cuvioase Parascheva. Frica e de la diavol, sa ne marturisim cu tot curajul credinta noastra stramoseasca, nu mai putem inchide ochii, altfel vom disparea in curand ca neam si tara si vom fi stersi de Dumnezeu din cartea vietii caci “fricoșii, necredincioșii, scârboșii, ucigașii, curvarii, vrăjitorii, închinătorii la idoli și toţi mincinoșii, partea lor este în iazul care arde cu foc și cu pucioasă, adică moartea a doua” (Apocalipsa). Sa va fie frica, poporul se ridica!

  5. Cineva din preoti trebuie sa vorbeasca (la microfon daca se poate) si sa aminteasca jandarmilor si politiei ca au depus juramant sa respecte legile si Constitutia tarii . In cardul juramantului au zis “asa sa-mi ajute Dumnezeu ”
    Constitutia garanteaza libertatea religioasa .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button